March 28, 2006

Ούτε η CFDT

...δεν προσέρχεται στο "διάλογο" του ντε Βιλπέν αν δεν αποσυρθεί πρώτα ο νόμος (πρωινή δήλωση του ηγέτη του συνδικάτου, F. Chérèque). Παρόμοια δήλωση έκανε νωρίτερα η δεξιά CFTC.

Καταρρέει κι αυτή η προσπάθεια διάσπασης του μετώπου των συνδικάτων.

Η σημερινή κινητοποίηση προβλέπεται μεγαλειώδης.

Η απεργία στο παρισινό μετρό και προαστιακό: κάτω από 50% κυκλοφορία συρμών - πράγμα που σημαίνει γύρω στο 75% συμμετοχή του σύνολου του προσωπικού στην απεργία.

Μείνετε συντονισμένοι! Θ'ακολουθήσουν μέσα στη μέρα εκτιμήσεις κι εντυπώσεις.

6 comments:

twocows said...

Περιμένουμε νεώτερα

Кроткая said...

Μήπως μπορείς να βάλεις κάπου και το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων; Έχω σκάσει, θέλω να έρθω παρίσι και το σιχαμένο το ταλύς κάνει 120 ευρώ -αλλά χαλάλι-, αλλά να δω και τι θα κάνω με τη δουλεία μου. ΕΓΩ πάντως ΘΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΩ!

άσκεπος said...

Μα καλά κροτ, είσαι από ελλαδιστάν και δεν ξέρεις τι θα πεις σε περίπτωση κοπάνας; Η απογοήτευσή μου γεννιέται...

Кроткая said...

Ξέρω, πώς δεν ξέρω! Αλλά μέχρι την Πέμπτη είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να κάνω κοπάνα... Μετά όμως, κάτι θα βρω!

Μαύρο πρόβατο said...

Την Πέμπτη ή Παρασκυή βγάζει απόφαση το Conseil Constitutionnel περί της συνταγματικότητος του νόμου. Είναι πιθανό να διατυπώσει επιφυλάξεις, ώστε να δώσει την πόρτα εξόδου στο ντε Βιλπέν. Αλλιώς τα πράγματα αγριεύουν - το κίνημα δεν μπορεί παρά να ζητήσει την παραίτηση της κυβέρνησης, και εισερχόμαστε σε άλλη φάση κλιμάκωσης με νέα προβλήματα σχεδιασμού/συμμαχιών/πολιτικής στήριξης...

άσκεπος said...

Τα σάλια του Α.Α. γλίτσιασαν το pc μου. Μπλιαχ! Πώς το είπε εκείνο για την "αστείρευτη δίψα για οικονομική επιτυχία"; Εμείς στο χωρίο μου το λέμε πάντως απληστία. Το αίμα των παράπλευρων απωλειών στην εν λόγω περιοχή κυλάει σαν ποτάμι, κύριε "ανθρωπιστή" μας. Έλεος πια με αυτήν την προκρούστια ρητορική!