March 28, 2006

Μα τι πάθαν όλοι;;

Αφιερωμένο σε όσους χάβουν τη θεωρία περί "βλαμμένων κακομαθημένων Γάλλων", που πάντα βρίσκουν μια δικαιολογία να κατεβαίνουν στους δρόμους (βλ. την επιθεώρηση του παγκόσμιου Τύπου σήμερα στη
le Monde , αλλά και την Επιθεώρηση του κ.Αδριανόπουλου στη σημερινή Ελευθεροτυπία )

Ενάμισι εκατομμύριο Βρεταννοί δημόσιοι υπάλληλοι σε απεργία σήμερα, ενάντια στο Local Government Pension Scheme που απειλεί τις συντάξεις τους. Ισως η μεγαλύτερη κινητοποίησή τους από το 1926... Χαλάσαν και οι Αγγλοι!

Οι σημερινές διαδηλώσεις στη Γαλλία:

AIX : départ 10h30 vieux port
AMIENS : manif 14h30 maison de la culture
ANGERS : 14h30 place Leclerc
AVIGNON : 10h30 devant la Fac St Lazare
BASTIA: 10h palais de Justice
BESANCON : 14h place de la Révolution
BORDEAUX : 11h30 place Tourny
BREST : 10h30 place de la liberté
CAEN : 10h30 place du théâtre
CHAMBERY : 14h30 place du Palais de Justice
CLERMONT : 15h avenue de la République
DIJON : 15h place de la république
GRENOBLE : 10h place de la gare
LA ROCHELLE : 10h30 place Verdun
LE HAVRE : 10h place franklin
LE MANS:9h30 place des Jacobins
LILLE : 14h30 Porte de Paris
LIMOGES : 10h place place e d'aine
LYON : 11h Bellecour
LORIENT : 10h30 maison des Syndicats
METZ : 14h30 place Mazelle
MONTPELLIER : 14h30 au Peyrou
MULHOUSE: 14h30 place de la Réunion
NANCY : 14h place Stanislas
NANTES :10h30 pace du commerce
NICE : 10h Acropolis
ORLEANS : 10h30 parvis de la cathédrale
PAU : 10h30 place Verdun
PERPIGNAN : 14H place de Catalogne
POITIERS: 14h Stade Rebeilleau
REIMS: 10h00 Maison des syndicats
RENNES : 14h30 place de la gare
ROUEN : 10h30 cour clémenceau
STRASBOURG : 14h30 place Kleber
TOULON :10h place Armand Vallé
TOULOUSE : 14H30 place Jeanne d'Arc
TOURS : 10h Place de la liberté
PARIS : 14h30 place d’Italie μέσω Bastille για την place de la République

UPDATE: Δηλώσεις Λεπέν: οι κινητοποιήσεις κατά του CPE είναι απολύτως παράνομες και αποτελούν άρνηση της δημοκρατίας. Νάτος κι ο φασίστας...

8 comments:

Πάνος said...

Μόνο "Επιθεώρηση" το πόνημα του Ανδριανόπουλου; Την άκουσα πρωί πρωί σήμερα οδηγώντας, από μια εκστασιασμένη κυρία του ραδιοφώνου - τη διάβασε ολόκληρη. Κόντεψε να μου φύγει το τιμόνι... Έλεγα να κάνω ποστ, αλλά με πρόλαβε η ...ΕΥΠΕ.

Μα είναι δυνατόν να λέγονται τέτοιες χοντρές παπαριές; Και καλά να τα λέει ο κυρ- Αντρέας. Υπάρχουν και άνθρωποι που (στα σοβαρά) συζητάνε οτι η Γαλλία πρέπει να παραδειγματιστεί από την ...Κίνα;

Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Μάο!

(Άσε τις φοβερές ανακρίβειες /παραλείψεις / αποσιωπήσεις / ωραιοποιήσεις... άσε και τη θλιβερή φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από το ανδριανοπούλειο θέατρο σκιών...)

Krotkaya said...

http://euobserver.com/9/21249 Δείτε κι αυτό. Από EU orientated e-zine, ΄σούπερ φιλελεύθερο!
Μπράβο και στους Άγγλους... Α΄ντε να δούμε!

Μαύρο πρόβατο said...

Το είδα Κρότκαγια, μερσί για το σύνδεσμο. Φίλτατε Πάνο...έτσι είναι! Και μην ξεχνάμε να υπενθυμίζουμε σε όσους μη...μεταλλαγμένους ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, οτι ψώνισαν κι απ'τον Αλφα-Αλφα.
Για την επόμενη φορά που θα χάβουν τους πράσινους "εκσυγχρονισμούς", τις "ευελφάλειες" και τις λοιπές επικύψεις στο κεφάλαιο...

talos said...

Περί Λεπέν: στο δημοψήφισμα για το Ευρωσύνταγμα, το γεγονός ότι η ακροδεξιά ψήφιζε "όχι" χρησιμοποιήθηκε για να στηρίξει τα περί φαιοκόκκινου μετώπου και του ακροδεξιού/ξενοφοβικού χαρακτήρα του όχι. Τώρα που ο Λεπέν συμπλέει (λόγοις και έργοις) με την κεντροδεξιά, κανένας δεν σχολιάζει την συνάφεια των στόχων της ακροδεξιάς με τους υποστηρικτές του νεοφιλελευθερισμού.

Krotkaya said...

"Οι αστυνομικές αρχές ανήγγειλαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας ώστε να αποτρέψουν ανάλογα επεισόδια. Αστυνομικοί με πολιτικά θα διεισδύσουν στον κορμό των διαδηλωτών, ενώ θα γίνονται προληπτικοί σωματικοί έλεγχοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Στην προσπάθεια να αποτρέψει τη μαζική συμμετοχή μετριοπαθών νέων στις διαδηλώσεις, ο υπουργός Εσωτερικών Νικολά Σαρκοζί δήλωσε ότι οι φοιτητές που θα κατέβουν στους δρόμους κινδυνεύουν να δεχθούν επιθέσεις από συμμορίες των προαστίων. Η δήλωση παραπέμπει στις εκτεταμένες ταραχές του Νοεμβρίου στα εργατικά προάστια με τους μεγάλους μεταναστευτικούς πληθυσμούς. Ο φιλόδοξος υπουργός Εσωτερικών είχε προκαλέσει τότε θύελλα επικρίσεων λόγω των εμπρηστικών δηλώσεών του περί «αποβρασμάτων», που «πρέπει να καθαριστούν με τη μάνικα»."

Μια άλλη λύση θα ήταν να ξαναχτιστεί η Βαστίλη και να μαντώρωσουν το 63% των Γάλλων που διαφωνεί με το νόμο. Μπορούν επίσης και να τους σκοτώσουν όλους να τελειώνουμε... Είπατε τίποτα γαι δικτατορία; όχι, καλέ! Liberté, égalité, fraternité το λένε...

Ημίαιμος-Imiaimos said...

Ρε παιδιά, νοιώθω κατι τι επαναστατικό ρε γαμώ το διαβάζοντας την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση τιυ Μ.Π. κι έτσι μού 'ρχεται να πάρω το σόι, και τον ημίαιμο μαζί, και να την κάνουμε για Γαλλία. Σίγουρα θα την κάνουμε, και μονίμως, αν ξαναμιλήσει αυτό το φλώρικο τσουτσέκι Α.Α.!!!

ιχνηλάτης said...

Μαύρο Πρόβατο, αισθάνομαι δικαιωμένος !

Πρώτος εγώ παρομοίασα τα κείμενα σου για τα συμβάντα στη Γαλλία με τις ανταποκρίσεις του Τζων Ρήντ από τη Μόσχα, το 1917 !

Τώρα ο φίλος talos σε αποκαλεί " ανταποκριτή της ελληνικής μπλογκόσφαιρας στο Παρίσι " !

Κάνε μια βόλτα στο μπλογκ του να δεις !

Μαύρο πρόβατο said...

Ευχαριστώ πολύ άπαντες!
(Βρε ιχνηλάτη, με κάνεις να κοκκινίζω - μεταφορικώς και κυριολεκτικώς :-)))

Στρώνομαι να γράψω τον απολογισμό της ημέρας...