March 29, 2006

Πιπεράτο

... διέρευσε σε δημοσιογράφους της Monde, και συνέβη στο πρόγευμα εργασίας στο πρωθυπουργικό μέγαρο, 14 Μάρτη (όλο το καταπληκτικό ρεπορτάζ, εδώ)

Ντε Βιλπέν: "Είμαστε στο '14-'18, πρέπει ν'αντεπιτεθούμε, να τους δείξουμε οτι έχουμε αρχίδια!

Σαρκοζύ: "Ναι, αλλά σ'αυτή τη χώρα δεν κόβουν αρχίδια, αλλά κεφάλια!"

UPDATE:

Το συντονιστικό των συνδικάτων προκηρύσσει νέα απεργιακή κινητοποίηση Τρίτη 4 Απρίλη.

Οι πρώτες φοιτητικές συνελεύσεις από σήμερα, παρατείνουν τις καταλήψεις μέχρι τότε.
Στην Toulouse και τη Rennes, μικρές καταλήψεις (ολιγόωρες) νομαρχιών κι επιθεωρήσεων εργασίας.

UPDATE':

Αποτελέσματα τηλεφωνικού γκάλοπ, που δημοσιεύεται αύριο στη φιλοκυβερνητική Le Parisien: 41%, υπέρ της κατάργησης του νόμου, 42% υπέρ της αναστολής εφαρμογής του και της αναδιαπραγμάτευσής του, 12% ("νοικοκυραίοι") υπέρ της εφαρμογής του. Τι κόβουν είπαμε, Νικολά;;

11 comments:

Кроткая said...

Χαχαχα! Γαμάτο! Ισχύει ότι ο Σαρκό παρέθεσε δείπνο με σαμπάνιες κλπ στους μπάτσους (για να τους τιμησει που έριξαν ξύλο) και πήγαν τα CRS σε πλήρη εξάρτυση;; Ω, Δία μου!

Μαύρο πρόβατο said...

Το άκουσα κι εγώ - ή μάλλον είχα δει ένα τηλερεπορτάζ. Θύμιζε Μόντυ Πάιθονς η φάση :-))

Κωστής Γκορτζής said...

Exiled, επειδή εμένα δεν με ακούνε κι επιμένουν Γαλλικά, να απαιτήσεις μετάφραση στα Γερμανικά που παρακαλώ να μεταφράσεις στα Αγγλικά ή Ιταλικά για να τα καταλάβω κι εγώ ο κόπρος στα Ελληνικά!
Απ΄ό,τι ψιλοκατάλαβα, Βιλπέν κερνάει και Σαρκοζύ πίνει...Οι "άλλοι" -κάτι απόμαχοι του Μάη- πού είναι;

Кроткая said...

CRS είναι τα γαλλικά ματ, δηλαδή οι μπάτσοι, τα γουρούνια....
Υποθέτω πως αυτή ηταν η απορία, ε; στα γερμανικά δεν ξέρω, να μας πει ο βερολινεζος (κοιτα που μαζευτήκαμε όλες οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες κι η συμπρωτευουσα εδω!)

Μαύρο πρόβατο said...

Με λύπη μου βλέπω οτι αποφύγατε να σχολιάσετε το πράγματι λεπτό χιούμορ του υπουργού μας των εσωτερικών... και την ατμόσφαιρα του "πρωινού καφέ" στο Ματινιόν.

άσκεπος said...

Η αστυνομία όπως ίσως να γνωρίζεις ημίααιμε ονομάζεται "Polizei", ενώ τους μπάτσους τους λένε "Bullen". Τώρα για ΜΑΤ κ σια, αγνοώ, ακόμα...

Кроткая said...

Ελα μου ντε, Πάνο, πώς μου διέφυγε αυτό το απλούστατο; Φταίει που είμαι κακεντρεχής μάλλον...

Βρε, exiled, το polizei το ξέρει κι η κουτσή μαρία... για την αργκό ενδιαφερόμουν εγώ τουλάχιστον... άμα βρεθώ σε καμιά πορεία στο Βερολίνο να είμαι updated και να ξέρω τι να φωνάζω!
το bullen είναι καμιά αναγωγή του αγγλικού balls; θα ταίριαζε πάντως...

Μας συγχωρείτε, ω πρόβατο, που κατεβάζουμε το επίπεδο και ξεκατινιαζόμαστε τοιουτοτρόπως, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη του ξεκατινιάσματος διότι πρώτον είμαι γυναίκα (η μόναδική εδώ νομίζω), άρα εξ ορισμού η κατίνα της παρέας και δέυτερον γιατί εγώ άρχισα με τους μπάτσους.

Ας επαναφέρουμε λοιπόν το επίπεδο, ναι, όντως πολύ λεπτό το χιούμορ του Σαρκό... Αλλά δε νομίζω να τον σώσει αυτό όταν θα έρθει η σειρά της δικής του κακάσχημης κεφάλας...
Το βέβαιον είναι πως η ατμόσφαιρα του πρωινού καφέ στη Γαλλική Ρηγίλλης είναι μάλλον βαριά και δυσοίωνη, όπερ μας χαροποιεί ιδιατέρως βέβαια!

Άλλα δεν συνέβησαν στη Γαλλική πρωτεύουσα;
Και δε μου λες, που τα μαθαίνεις εσύ όλα αυτά τα κουτσομπολιά; Δημοσιογράφος είσαι; (να σας θυμίσω το αντίστοιχο συνθηματάκι των φρικιών ή θα μου πει πάλι ο Πάνος πως και αυτά είναι τρία διαφορετικά είδη και θα με αποστομώσει επιστημονικώς;).

Τα ταπεινά σέβη μου προς όλους!

Υ.Γ. Διάβαζα χθες περί της χαμηλής εκπροσώπησης των γυναικών στην ευρωπολιτική (Κοινοβούλιο 30%, Επιτροπή 8 στους 25 κλπ) -για να μην αναφερθώ στα θλιβερά σχετικά στοιχεία της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Κια βλέπω πως η κατάσταση αναπαράγεται καισ το ωραίο πολιτικό μας καφενείο! Να φωνάξω καμιά φίλη μου;

Κωστής Γκορτζής said...

Μ.Π. Το "ο Βιλπέν κερνάει και ο Σαρκοζύ ...πίνει" ήταν σχόλιο γαμώ το μου! Τόσο έξω έπεσα;
Και ρώτησα κιόλας:
Οι "άλλοι", κάτι απόμαχοι του Μάη, πού είναι;
Ξέμειναν στα καφέ, στα διαλείματα της πορείας;...

Μαύρο πρόβατο said...

Χα, χα, εντάξει μη βαράτε, μια βλακεία είπα!!

Ορισμένοι εδώ το είδαν σαν πραγματικά καλό χιούμορ του Σαρκοζύ με αυτοσαρκασμό (ως εξής: οτι το πρώτο ρεφλέξ στην ατάκα του ντε Βιλπέν θα ήταν: "μα θα μας τα κόψουν!", ενώ ο παράλληλος συνειρμός είναι οτι αν η κεφαλή της κυβέρνησης είναι ο πρωθυπουργός, ο υπουργός εσωτερικών είναι τα ...ίδια της. Δηλαδή εκεί που όλοι σκεφτόντουσαν οτι από τον τσαμπουκά θα καεί ο Σαρκοζύ, αυτός πετάγεται και λέει οτι σ'αυτή τη χώρα δεν κόβουν αρχίδια (υπονοώντας: αυτό που σκεφτήκατε όλοι οτι θα συμβεί, και σας φάνηκε οτι είναι το λιγότερο, ξεφτίλες) αλλά... κεφάλια - και η ιστορική αναφορά πήγαινε στις γκιλοτίνες της επανάστασης, σε αντίθεση με την αρχική του ντε Βιλπέν στον πρώτο παγκόσμιο)).

Μη βαράτε λέω, δε φταίω εγώ, οι Γάλλοι το γυρνάνε συνέχεια στη διανόηση!!

Μαύρο πρόβατο said...

Γλυκομίλητη, βέβαια να φέρεις φίλες - αλλά και φίλους για τις φίλες, και ξανάμανά φίλες για τους φίλους κοκ.

Μακάρι να τα λέμε περισσότεροι - και με πιό ισορροπημένη σύνθεση!

Οσο για τους απόμαχους του Μάη, αυτοί είναι που ψάχνουν απελπισμένα πώς να διασώσουν ντε Βιλπέν και Σαρκοζύ, είτε ως σύμβουλοι, είτε ως δημοσιογράφοι.
Α, ορισμένοι ψάχνουν και το πώς θα ανεβάσουν την αντιπολίτευση, χωρίς να δώσουν όμως κακό μήνυμα στους μπόσηδες...

Кроткая said...

Τέτοια ανάλυση πια, ούτε ποίηση του Verlaine να ήταν η ατακούλα του Σαρκό... Ο παραλληλισμός κεφαλή-αρχίδια πάντως επιτυχημένος... Μπορούμε να ελπιζουμε όμως ότι τα αρχίδια της γαλλικής κυβέρνησης θα πάρουν τ'αρχίδια τους, κι ας μην υπάρχει η έκφραση στα γαλλικά;

Δεν είπες βλακεία, προβατάκι, σωστό ήταν, κατ'εμέ αυτό που είπες. Απλώς, μάλλον λείπεις πολύ καιρό από την πατρίδα και ξέχασες πώς συζητάμε εμείς, ξεκινάμε από ένα θέμα, πάμε σε ένα άλλο, à propos, σχολιάζουμε κι ένα τρίτο, μιλάμε όλοι μαζί, τσακωνόμαστε λίγο, τα ξαναβρίσκουμε... Δεν είμαστε πολιιμσένοι Γάλλοι, αφού τα κανάπαμε! :)

Σήμερα δεν βγαίνει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ή όπως το λένε αυτό το πράμα στη Γαλλία; Μην ξεχάσεις σε παρακαλώ να ενημερώεις, υπενθυμίζω πως δεν έχω τηλεόραση!