October 02, 2011

Ασταθές αλισβερίσι

Ας περιοριστούμε στην επιλεκτική καταγραφή μερικών πρόσφατων εξελίξεων στα Ρωσσοτουρκικά, στο φόντο των ευρύτερων κινήσεων στη νοτιοανατολική Μεσόγειο:

4 comments:

demetrat said...

΄Ρχω τώρα κανά δυό χρόνια που το παρακολουθώ , κάθε φορά που οι Τούρκοι κουμπάροι τα βάζουν φανερά με το Ισραήλ,παίρνουν μπρός οι κούρδικες διεκδικήσεις .΄Ξέρεις , με μπόμπες, αποστολές αυτοκτονίας , τέτοια..
Επίσης , επειδή δεν τα κατέχω καθόλου αυτά, υπάρχει περίπτωση η γκας προμ "εκδήλωσε ενδιαφέρον" γιά το οικοπεδάκι 12 της αφρούλας,τη στιγμή που η Ρωσσία κολυμπάει στα αέρια;.Πιρίιργα πράμματα γιά μας τις νοικοκυρές.
δ

nikos__alfa said...

Στην περιοχή δημιουργείται μια πρωτοφανής συσσώρευση στρατιωτικών δυνάμεων καθώς κανείς δεν είναι διατεθειμένος να μη προσπαθήσει να πάρει ένα μερίδιο από τα αποθέματα φυσικού αερίου που εικάζεται βάσιμα ότι υπάρχουν εκεί. Τίποτε δεν εξασφαλίζει ότι η μικρούλα Κύπρος θα μπορέσει να απολαύσει κάποια ικανά και συγκεκριμένα οφέλη από τον φυσικό πλούτο της περιοχής αποσπώντας τα όπως δικαιούται από τους γνωστούς καρχαρίες.Και αν κατορθώσει να κερδίσει κάτι ,ίσως και η Ελλάδα θα τα πληρώσει ακριβά σε εξοπλισμούς ,εθνική κυριαρχία και υποβάθμιση του περιβάλλοντος.Έχει αρχίσει ένα άγριο και επικίνδυνο παιχνίδι που δύσκολα θα έχει καλή κατάληξη.Αλλά τα όνειρα για το νέο Ελντοράντο είναι εύκολα!

Velazquez said...

Η Γκαζπρομ οχι απλα εκδηλωσε ενδιαφερον για το 12,αλλα απο ο,τι φαινεται θα παρει ενα γενναιοδωρο μεριδιο και εχει ηδη απειλησει την Τουρκια να μη διανοηθει να παρενοχλησει στρατιωτικα οιαδηποτε φαση της εξορυξης.
Οι δε γαλλικες Total και Gaz de France αγορασανε γεωλογικα δεδομενα της περιοχης 12 αξιας μερικων εκατομμυριων...

ΥΓ.Και που να δειτε τι χαμος θα γινει για το οικοπεδο Κρητης Λιβυης.

Μαύρο πρόβατο said...

Καλημέρα,
μέσα σε αυτά που σωστά επισημαίνετε, τρέχουν και τα γεγονότα. Όπως αναμενόταν, τα πρώτα μηνύματα από την Αφροδίτη είναι πολύ ενθαρρυντικά.
Μαζεύεται επομένως και η ακρίδα...