February 07, 2008

Υπερβατικός διαλογισμός...

...ο μόνος τρόπος να φανερωθεί μια ροκομπλογκεροψυχή από τα παλιά... ος και εκ των ελαχίστων που θα καταλάβαιναν αμέσως τα συμφραζόμενα :-)


4 comments:

nik-athenian said...

Μαυροπρόβατε ομολογώ ότι με ξάφνιασες με το ποστάκι από την πρώτη περίοδο της Mahavisnou orchestra. Στο βίντεο ο Gerry Goodman στο βιολί, ο John McLaughlin στην ηλ. Κιθάρα και ο Billy Cobham στα ντραμς, δίνουν ήχο που δεν εκτιμούσα καθόλου τότε (δεν τον καταλάβαινα) αλλά σήμερα νομίζω ότι πρέπει να τους ακούνε οι νέοι μουσικοί που παίζουν σε μπάντες ροκ-φούζιον.
Όσο για τον φίλο μας τον RB, αν δεν τσιμπήσει και σ’ αυτόν τον θεϊκό ήχο, φοβάμαι ότι μόνο ο έρωτάς του για την Λιβανέζα μπορεί να τον φέρει πίσω . Χα Χα.

Μαύρο πρόβατο said...

:-)
Ακριβώς. Ίσως έπεσε το μάτι σου στην είδηση του θανάτου του Μαζαρίσι, του "γκουρού των Μπήτλς" και δημιουργό της πετυχημένης εμπορικά φόρμουλας του "υπερβατικού διαλογισμού". Ο Μακ Λάφλιν, που είχε μαγευτεί από το Μαχαρίσι, έφτιαξε όπως σημειώνεις τη Μαχαβίσνου όρκεστρα, που (αν δε μου παίζει παιχνίδια η μνήμη μου) κάποια στιγμή ονομαζόταν μαχαρίσι όρκεστρα!
Το ποστ είναι λοιπόν ένα συγκαλυμένο obituary - από αυτά που συνηθίζουμε στο μπλογκ - τόσο στο χαρισματικό Μαχαρίσι, όσο και σ'αυτόν τον ενδιαφέροντα ακόμα και σήμερα ήχο...
Ο rb μάλλον δε μας βλέπει... θα είχε πολλά να μας πει, κρίμα!

Κωστής Γκορτζής said...

Εγώ έχω την αίσθηση ότι θα 'μπουκάρει'. Που και που, πετάγεται στα σχόλια με διάφορα 'επώνυμα' (το συνήθιζε κι από παλιά...) και οφείλω να ομολογήσω ότι η παγίδα που του έστησες είναι έξοχη. :-)

Μαύρο πρόβατο said...

δεν ακούει ο "κοιμισμένος πυρήνας των Αθηνών" σύντροφε...