February 01, 2008

Bill's gone?

...μήπως τον προφταίνουμε, να τον ψήσουμε να στήσει κανένα ερευνητικό κέντρο της Γιαχού στην Ελλάδα, αντί γι αυτή την απάτη που μας φόρεσε;
(Η σχετική είδηση στα αγγλικά εδώ - αν και στοιχηματίζω οτι θα τα έχετε ήδη μάθει, τη στιγμή που διαβάζετε αυτό.)

Image par sigalakos (cliquer sur l'image)



ΥΓ: Μια πουταναφέραμε, τι να είπε ο κ. Γκέητς με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ; Πρώτα-πρώτα, έγινε η συνάντηση ή όχι όπως υποθέτω από την έλλειψη κάθε σχετικής αναφοράς σε αυτήν από τη microsoft αλλά και το γρ. Τύπου του ΠΑΣΟΚ ; Υπάρχει κανένας από τους επαγγελματικά ασχολούμενους μπλόγκερς να μας φωτίσει, ή τα καθήκοντά τους εξαντλούνται στη διοργάνωση χωρο-εσπερίδων υπέρ αναπαύσεως της πασοκοδιχονοίας;

UPDATE 9/2/2008

Δεν τους άρεσε η πρόταση στη Γιαχού... Θα υπάρξει άραγε σύγκρουση;;

8 comments:

Anonymous said...

Όσο υπάρχει ψηφιακός αναλφαβητισμός στη Γρεκολάνδη, κάτι τέτοια θα περνάνε στο «μπάι».

nik-athenian said...

Αστειεύεσαι μαυροπρόβατε;
Αν τολμούσε ο Κος Μπίλης να κάνει μια πρόταση εξαγοράς στην Ελλάδα, θα αισθανόταν μια οδυνηρή έκπληξη.
Θα διαπίστωνε ότι τα λεφτά του δεν τον φτάνουν. Θα χρειαζόταν να δαπανήσει 276 εκατ δολάρια για να πάρει μόλις ένα μαγαζί που να πουλάει χαρτικά και κομπιούτερς όπως είναι το ΠΛΑΙΣΙΟ.
Βέβαια με 44,2 δις δολάρια θα μπορούσε να κάνει μια σοβαρή πρόταση να πάρει όλο το γκουβέρνο και την αντιπολίτευση μαζί στη δούλεψή του.
Αλλά πάλι,τι να τους κάνει τους χαραμοφάηδες; Τσάμπα το ρεύμα που θα καίει.

Μαύρο πρόβατο said...

Χα, χα! Όχι φίλοι, η σκέψη είναι άλλη. Λέω το εξής: το κέντρο καινοτομίας ή όπως διάολο το λένε που θέλει να στήσει στην Ελλάδα είναι μια απάτη και μισή, που σκοπεύει μόνο να εξασφαλίσει καλύτερη βάση για τα προϊόντα της Μ. στην αγορά. Μακάρι να βγω ψεύτης - αλλά όσα ξέρουμε για το θέμα, αυτό βγάζουν.

Από την άλλη, η Γιαχού απασχολεί ένα από τα καλύτερα επιτελεία έρευνας και ανάπτυξης στον κλάδο. Αν λοιπόν την αγοράζει, έλεγα μήπως τον ψήναμε νά'φερνε κάτι απ'αυτό κι από δω - για εξιλεωθεί, τώρα που σκοπεύει ν'αγιάσει από Ιούνιο.

Πέρα απ'την πλάκα, τι θα έπρεπε να γίνει στη χώρα για να επωφεληθεί όλη η κοινωνία από το πέρασμα στην ψηφιακή εποχή, είναι μεγάλη κουβέντα. Το ελάχιστο στο οποίο συμφωνούμε πολλοί καλόπιστοι από ευρύτατο τμήμα του πολιτικού φάσματος, είναι στην ενίσχυση της εκμάθησης της πληροφορικής στα σχολεία και στο να βασιστεί αυτή αποκλειστικά στο ελεύθερο λογισμικό (και την... κιμωλία!) Αλλιώς δε γίνεται ούτε καν σωστός χρήστης να είσαι.

phivos said...

Δεν είναι λίγο αργά για γκρίνια; Δυο χρόνια έχουν περάσει από τότε που έγινε γνωστή η κομπίνα που ετοιμαζόταν, και μόνο 1100 υπογραφές και μερικά χλιαρά δημοσιεύματα εδώ κι'εκεί.
Εν τω μεταξύ, κυρίαρχος όπως πάντα, ο ελληνικός λάος, φχαριστημένος απ'την πρώτη, έδωσε για δεύτερη φορά το πράσινο φως στους χειραψιάκηδες!

Μαύρο πρόβατο said...

Καλώς τον!

Ναι, σίγουρα είναι αργά τώρα για γκρίνια επί του συγκεκριμένου - σε ο,τι με αφορά γκρίνιαζα τότε (χλιαρά :-)) και τώρα το'ριξα στην πλάκα...

-Να πιούμε ένα κρασάκι Δευτέρα στου Διονύση;

phivos said...

Μάλλον όχι αυτή, την άλλη. Θα σού εσεμεσιάσω...

Anonymous said...

Είναι εξωφρενικό, ρε γαμώτο, μια χώρα να δεσμέυεται με νόμο ότι θα χρησιμοποιεί αποκλειστικά προϊόντα μιας μόνο εταιρείας. Και τη στιγμή που ο κόσμος βοά για το ελεύθερο λογισμικό, κυβερνήσεις και υπηρεσίες μετακινούνται στην χρήση του και μαίνεται η μάχη για την επικράτηση των ανοιχτών προτύπων, σαν το ODF.
"Ξεπούλημα" να το πεις είναι λίγο.
Ήθελα να ήξερα ποιοι είναι οι επιστημονικοί σύμβουλοι για την σύνταξη του νομοσχεδίου.

Unknown said...
This comment has been removed by the author.