Απαντώντας κατά κάποιον τρόπο στο "υπάρχει ο υπαρκτός φόβος" του πρωταθλητή Γιωργάκη, η υπουργός παιδείας τον κατηγορεί για στροφή 180° προς άγνωστη κατεύθυνση.
Ασχολούμαι με λεπτομέρειες βέβαια - λεπτομέρειες που σκοτώνουν όμως!
Ο ελληνικός λαός ενδιαφέρεται - μέχρις χειρίστως νοούμενης υστερίας - για την εκπαίδευση.
Ε, να κάποιοι που αποδεδειγμένα θα βρει αντίπαλους σε οποιαδήποτε προσπάθεια αναβάθμισής της.
25 comments:
Τύφλα βα 'χει το CIRCO MEDRANO!
Καλώς τον.
Το τριήμερο της συζήτησης επί της 'δυσπιστίας' ήταν ιλαροτραγωδία με αμόρφωτους και ατάλαντους ηθοποιούς.
Οι Τούρκοι (και οι ...άλλοι) δουλεύουν σκληρά για να αποκτήσουν δικαιώματα που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ και εμείς αναλωνόμαστε στην κωμική αναπαράσταση του εμφύλιου για τον αν θα μεταρρυθμιστεί η ήδη μεταρρυθμισμένη Παιδεία με πράσινη ή μπλέ μπογιά, "ξεχνώντας" (;) ότι ΕΧΟΥΜΕ και κάποια δικαιώματα που αν δεν τα ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ εγκαίρως, θα τα χάσουμε αιωνίως.
Πάντως δεν μπορείς να πείς.
Το έργο είχει και "Γιωργάκη μαινόμενο".
Ως ο Χριστός στο Ναό του Σολομώντα ένα πράγμα...:)
Όντως,λεπτομέρειες. Τα σημαντικά είναι άλλα αυτή τη στιγμή.
Εδώ η δήλωση του ενός εκ των προφυλακισθέντων. Οι ημερομηνίες αναφέρονται στο 2006.
Πρόκειται πράγματι για αίσχος. Υποτίθεται οτι αυτοί οι άνθρωποι κατηγορούνται για κατοχή βομβών, πρόκληση επεισοδίων κτλ. Σε τέτοιου είδους κατηγορίες, ή υπάρχουν στοιχεία που από τη μια δικαιολογούν την προφυλάκιση (δυνάμει επικίνδυνοι οι κατηγορούμενοι) κι από την άλλη καθιστούν εφικτή την άμεση έναρξη μιας δίκης, ή έχουμε να κάνουμε με ρεβανσισμό των ραν ταν πλαν της αστυνομίας, οπότε τα παιχνιδάκια τους με το τάιμινγκ της δίκης ας τα κάνουν, αλλά με τους κατηγορούμενους ελεύθερους.
Γι αυτά που κατηγορούνται ο Κυριακόπουλος και οι λοιποί, ούτε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών χρειάζονται, ούτε έρευνα σε αρχεία, ούτε "ταυτοποίηση κλειδιών" (το θυμάστε αυτό;) Μ'άλλα λόγια, ή υπάρχουν αποδείξεις οτι τα έσπαγαν και είχαν οπλοστάσιο μολότωφ και αυτές είναι διαθέσιμες περίπου από τη στιγμή που τους συνέλαβαν, ή δεν υπάρχει τίποτα...
Υπενθυμίζω εν παρόδω οτι οι "κουμπάροι" μας χαιρετούν, η κ. Μπουρμπούλια επίσης - και καλά κάνουν, εφόσον για να ολοκληρωθεί η συγκέντρωση του αποδεικτικού υλικού και να ξεκινήσει η δίκη χρειάζεται χρόνος, και πραγματικά δεν υπάρχει λόγος όλο αυτό το διάστημα να είναι μέσα, αν εξασφαλιστεί οτι δε θα διαφύγουν.
Να σημειώσω επίσης τις υποκριτικές ευχές του κ. Παπαληγούρα για "ταχεία διεξαγωγή της δίκης" των τριών.
Ceci dit, σύντροφε ξενητεμένε, οτι και η Παιδεία και η γελοία ανεπάρκεια όσων ποζάρουν ως σωτήρες της, παραμένει θέμα...
Φίλε ημίαιμε, μετά το πολύ τρυφερό πρόσφατο ποστ σου, έχω "βαριά παραγγελιά" - δηλαδή, πολλές απορίες σχετικές με τις πρόσφατες εξελίξεις για τις οποίες κατά τεκμήριο έχεις πολλά ενδιαφέροντα να μας πεις.
Αναφέρομαι βέβαια στη διευθέτηση των συνόρων ζωνών οικονομικής εκμετάλευσης και υφαλοκριπίδας μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου/Συρίας/Αιγύπτου, που είδαν το φως της δημοσιότητας πρόσφατα.
Θυμάμαι πριν από ένα χρόνο περίπου, να γίνεται λόγος για μια ανάλογη διευθέτηση μεταξύ Ελλάδας, Αιγύπτου/Λιβύης που ήταν σε εξέλιξη μετά τη δημοσίευση κάποιων Λιβυκών χαρτών που τοποθετούσαν τη Γαύδο εντός της δικής τους ζώνης αποκλειστικής οικονομικής εκμετάλευσης (αν δεν κάνω λάθος).
Τώρα πάλι διαβάζουμε για προσδιορισμό και των ελληνικών χωρικών υδάτων του νότου, στα 6 μίλια.
-Τι ακριβώς συμβαίνει; Η ιστορία της Κύπρου αναφέρεται σε χωρικά ύδατα, υφαλοκριπίδα, ΖΟΕ, και πώς ακριβώς;;
Η ίδια απορία σε σχέση με την Ελλάδα και το Λυβικό.
-Μέγιστο ερώτημα που έχω για τα της Κύπρου: τι στάση κρατά το Ισραήλ; Γνωρίζεις να έχουν γίνει επαφές Κύπρου/Ισραήλ, ή να έχουν τοποθετηθεί σχετικά οι ισραηλινοί;
-Απ'όσο θυμάμαι, από παλιά γινόταν λόγος για "λίμνες" υδρογονανθράκων στο βυθό του Λυβικού. Γνωρίζεις αν αυτό είναι όντως δείκτης ύπαρξης εκμεταλεύσιμων κοιτασμάτων;
...
Σύντροφε, πολλά βάζεις και θα προσπαθήσω να είμαι λακωνικά περιεκτικός γιατί αν ανεβάσω ποστ με τέτοιο θέμα, θα κουβεντιάζω με τον εαυτό μου άντε και με κανα δυο φίλους σαν κι εσένα...
Αυτά που γίνονται στην Κύπρο, τα είχα αναφέρει ακροθιγώς στη συζήτηση περί 'Ιμίων" παλιότερα όταν ισχυρίστηκα ότι:
Τον 21ο αιώνα ο κατέχων θάλασσα θα έχει και τις προοπτικές τεράστιας οικονομικής ανάπτυξης. Με δεδομένα δικαιώματα που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, Ελλάδα και Κύπρος θα ελέγχουν την μεγαλύτερη έκταση του Αιγαίου και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου όπου βρίσκονται τα υπόλοιπα αποθέματα υδρογονανθράκων. ΑΝ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. Για να ΜΗ ΤΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ, δημιουργήθηκαν τα 'Ίμια', και αμφισβητήθηκε η κυριαρχία επί της Γαύδου (!) (από την Τουρκία, όχι από την Λιβύη) και επί κάποιων εκατοντάδων βραχονησίδων στο Αιγαίο.
Σήμερα το έργο συνεχίζεται, και αμφισβητείται και το Καστελλόριζο αλλά και το δικαίωμα της Κύπρου σε Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.
Με Αίγυπτο, Λιβύη και Ισραήλ, δεν υπάρχει 'φυσικό εμπόδιο' που να δυσχεραίνει την τακτοποίηση των ορίων των Οικονομικών Ζωνών ανεξαρτήτως του εύρους των χωρικών υδάτων. (είτε 3, είτε6, είτε 12, είναι αμελητέο μήκος σε σύγκριση με τα 200ν.μ. της Α.Ο.Ζ.)
Το Ισραήλ, μετά από μια φιλοτουρκική περίοδο -κυρίως για οικονομικούς λόγους-, αναπροσαρμόζει την πολιτική του βλέποντας τις πάγιες επιδιώξεις της Τουρκίας να βάλει χέρι στο Κιρκούκ (τρελλά πετρέλαια) και να καταστεί τοπική 'υπερδύναμη'. Η νέα πολιτική του Ισραήλ βασίζεται στην Ομοσπονδοποίηση του Ιράκ με αυτόνομο Κουρδικό κράτος στο Κιρκούκ που δεν θα επιτρέψει την γιγάντωση της Τουρκίας (παίζει και το Ιράν αλλά θα επεκταθούμε επικίνδυνα).
Φαντάσου τώρα:
Η Τουρκία μπορεί να 'χάσει' το Κιρκούκ (με βάση τα αμερικανοεβραϊκά σχέδια).
Η Τουρκία μπορεί να χάσει το Αιγαίο και τη ΝΑ Μεσόγειο (με βάση τα προβλεπόμενα στο ΔΔΘ)
Η Τουρκία αντιμετωπίζει ένα κάρο εσωτερικά προβλήματα και στο υποσυνείδητο των Ευρωπαίων είναι η μεγάλη απειλή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας γι αυτό και ενστικτωδώς οι λαοί (που δεν ξέρουν και από οικονομικές παραμέτρους) δεν τους θέλουν ως συμπολίτες.
Τι έχουμε;
Ένα θηρίο στο κλουβί με πολύ σκάρτα κάγγελα και είναι θέμα χρόνου να τα σπάσει και να ορμήξει έξω από αυτό για να εξασφαλίσει την τροφή του. Εύχομαι να μην είναι προς την πλευρά μας γιατί οι κατέχοντες την εξουσία νομίζουν ότι ο εχθρός είναι οι απεργοί πείνας και οι σύντροφοί τους και καθεύδουν τον ύπνο του δικαίου.
ΣΗΜ1: Σε καμμια περίπτωση δεν υπονοώ πολέμους και άλλα φοβιστικά της ελληνικής ραστώνης μέτρα.
Αλλά για να μη φτάσουμε εκεί θα πρέπει να γνωρίζει ο όποιος πολεμομαλάκας γείτονας που πάει να αρπάξει τη σοδειά με το έτσι θέλω, ότι θα το πληρώσει ακριβά.
ΣΗΜ2: Όλη η λεκάνη από την Πελοπόννησο μέχρι τις ακτές της Αφρικής είναι, κατά τις αποχρώσες ενδείξεις σε βαθμό αποδείξεων, πλούσια σε κοιτάσματα.
Θα ψάξω να βρω αυτά που ξαναείπαμε για την ΑΟΖ και την Υφαλοκρηπίδα, για να τα ξαναδούμε.
Σαφώς αυτά που γίνονται στην Κύπρο και έχουν σχέση με τα δικαιώματα αυτά.
Κι αυτά σημαντικά είναι εξόριστέ μου! :)
Τι να πω!... Σ'ευχαριστώ πολύ! Κρίμα ρε γαμώτο να βλέπουμε τέτοιες αναλύσεις μόνο λίγοι φίλοι που συχνάζουμε από δω!
(Μια διευκρίνιση: η Τουρκία έχει επανειλημμένως "παρενοχλήσει" με προκλήσεις για τη Γαύδο. Αναφερόμουν όμως σε κάποιο ζήτημα που είχε προκύψει με την κήρυξη ζώνης 200 ν.μ. ΑΟΖ από τη Λιβύη. Εκείνες τις μέρες αν θυμάμαι καλά ήταν και η επίσκεψη του Παπούλια στην Τρίπολη. Οι Λίβυοι είπαν οτι επρόκειτο για αβλεψία και θα τακτοποιούσαν το θέμα, όπως και έγινε. Δυστυχώς η μνήμη μου μπορεί να με γελά για τις λεπτομέρειες της υπόθεσης - αλλά δεν ήταν οι συνήθεις ύποπτοι :-))
Μαυροπρόβατε, για να είμαι ειλικρινής δεν έπεσε στην αντίληψή μου κάτι τέτοιο (με τη Λιβύη). Αλλά και 'αβλεψία' κάποιου Λίβυου τεχνοκράτη (που μπορεί στη Λιβυκή πρόταση να υπολόγιζε τη Γαύδο 'ουδέτερη' λόγω της τότε αμερικανοτουρκικής ηλιθιότητας) λίγο θα επηρέαζε τον καθορισμό της Λιβυκής ΑΟΖ.
Το επικίνδυνο θα ήταν να διεθνοποιηθεί η αποδοχή της 'ουδετερότητας΄ του νησιού οπότε η δικιά μας ΑΟΖ θα ήταν ελάχιστη.
Οι σχέσεις μας, όμως, με τη Λιβύη, ακόμα και από 'προ Καντάφι', είναι τέτοιες που, τα παιχνίδια των 'φίλων' μας εμφανών και αφανών, δεν πιάνουν. Δεν γνωρίζω αν έχει λήξει το θέμα του καθορισμού των ΑΟΖ νότια της Κρήτης, αλλά δεν νομίζω ότι εκεί υπάρχει ή θα υπάρξει πρόβλημα.
Το πρόβλημα υπάρχει στο Αιγαίο (το δημιούργησαν και το πάγωσαν με τα Ίμια) και στη ΝΑ Μεσόγειο (το δημιούργησαν και θα το παγώσουν με την Κύπρο και το Καστελλόριζο).
Είναι κομμάτι τραγικό, αλλά για να μπορέσουμε εμείς να ηρεμήσουμε -όσο ηρεμήσουμε- και για να βρούμε την ευκαιρία να διακηρύξουμε τα δικαιώματά μας, θα πρέπει να γίνει της ακόμα πιο αιματηρής πουτάνας το κάγγελο στην περιοχή του Κουρδιστάν... Μπορεί κανείς να το εύχεται;
(ΟΚ αποκαταστάθηκε).
Από καιρό φίλε ημίαιμε υπάρχει "ατμόσφαιρα ανακατάταξης" στα ανατολικά της Τουρκίας, και υφιστάμεθα εκτός των άλλων και τις συνέπειες του ντόμινο. Θυμάμαι - και το επαναλαμβάνω μέχρι να γίνω κουραστικός - οτι οι αμερικάνοι "κόψανε τα πόδια" του Οζάλ, όταν ήθελε να βάλει γερό πόδι στο Αζερμπαϊτζάν, το Ουζμπεκιστάν και τα μικρότερα κράτη τουρκογενών λαών που προέκυψαν μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ. Τελικά η παρουσία της Τουρκίας είναι ισχυρή εκεί, αλλά όχι με τους όρους που είχε φανταστεί ο σύγχρονος οραματιστής της τουρκικής αστικής τάξης.
Η κατασκευή του Μπακού-Τσεϊχάν σηματοδότησε τη νέα ισορροπία - η ανακατάταξη όμως δε σταμάτησε εκεί! Απ'ό,τι φαίνεται, οι αμερικανοί γενικά στηρίζουν τη ντε φάκτο απόσχιση του Κουρδιστάν, στη λογική της δημιουργίας υποτελών και ανίσχυρων κρατών, που ακολούθησαν οι μαιτρ του είδους Βρεταννοί μερικές δεκαετίες νωρίτερα στην περιοχή. Η στήριξη αυτή γίνεται μεγαλύτερη, όσο η αποκοπή των κουρδικών επαρχιών του Ιράκ εδραιώνεται ως σημείο ισορροπίας προς το οποίο έλκει και η τοπική λαϊκή υποστήριξη και η μη-εναντίωση των άλλων μεγάλων δυνάμεων. Όλα αυτά είναι γνωστά, πρώτ'απ'όλα στους Τούρκους, οι οποίοι έχουν εμπλακεί τα τελευταία χρόνια, απ'ό,τι καταλαβαίνω, σε ένα τεράστιο παιχνίδι διαπραγμάτευσης με τους αμερικανούς, για το μερίδιό τους, για τις εγγυήσεις σε ο,τι αφορά τη δική τους κρατική συγκρότηση, και για τα ανταλλάγματα έναντι της "επικοδομητικής" τους στάσης στα σχέδια αυτά.
Οι αμερικανοί σε αυτή τη διαπραγμάτευση ούτε ενιαίοι είναι ούτε ακλόνητες θέσεις κατέχουν: ο χρόνος δουλεύει εναντίον τους, ιδίως όσο η Ρωσσία σταθεροποιείται ως μεγάλη δύναμη με ιμπεριαλιστικές αξιώσεις, το Ιράν δεν μπορεί να εμποδιστεί από το ν'αποκτήσει το στάτους τοπικής μεγάλης δύναμης (αφήνω απέξω τις ανυπολόγιστες επιπλοκές μιας πολεμικής σύγκρουσής τους με αυτό), και η κατάσταση στο
Ιράκ ξεφεύγει από κάθε έλεγχο.
Από την άλλη, ούτε το τουρκικό κατεστημένο είναι ενιαίο - το αποτέλεσμα είναι η σπασμωδική σχεδόν εναλλαγή της αμερικανικής υποστήριξης σε διάφορα τμήματά του.
Το βέβαιο είναι αυτό που δηλώνεται σε όλους τους τόνους, οτι δηλαδή η Τουρκία ήταν και παραμένει στρατηγικής σημασίας για τις ΗΠΑ.
Και φυσικά οτι έρχεται και επανέρχεται το ζήτημα των ανταλλαγμάτων της Τουρκίας, στα δυτικά της - στη Μεσόγειο (το Αιγαίο και την Κύπρο) στα οποία παρατηρούμε για ακόμα μια φορά την ενδοτική τάση της ισχυρότερης μερίδας του ελληνικού κατεστημένου, που οραματίζεται έναν νέο διευρυμένο χώρο στην ανατολή για ανάπτυξη του μεταπρατισμού του.
Γι αυτό πιστεύω οτι κάθε αντίσταση σ'αυτά τα σχέδια, κάθε ενέργεια κατοχύρωσης του απαραβίαστου των συνόρων και κάθε πολιτική άσκησης των νόμιμων κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στην περιοχή συμβάλλει στη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας που είναι το μοναδικό συμφέρον όλων των λαών, του δικού μας, του Τουρκικού, των Κούρδων και των Ιρακινών.
Απολύτως πρόχειρα βέβαια όλα αυτά, αλλά κάπου εκεί κινέίται ο προβληματισμός μου...
Έχεις δίκιο για τα Βόρεια Βορειοανατολικά τεκταινόμενα. Εκεί, όμως, φρενάρει τις ιμπεριαλιστικές τουρκικές φιλοδοξίες η ρώσσικη αρκούδα. Οι Αμερικανοί "έκοψαν" τα πόδια του Οζάλ αφού οι ίδιοι τον έβαλαν να κάνει αυτά που έκανε -όχι ότι δεν ήθελε- αλλά στη συνέχεια (ως συνήθως) επανεκτίμησαν την πολιτική τους.
Το κέντρο γύρω από το οποίο οι Αμερικανοί 'περιφέρονται περίπου ασκόπως' ως αμόρφωτη (άρα και επικίνδυνη) υπερδύναμη, είναι το Ισραήλ.
Το 'πάτημα' των Κούρδων, με συνέπεια τον άξονα Τουρκίας-Ιράν με συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων και έλεγχο της ροής τους, είναι ό,τι χειρότερο για το Ισραήλ και το μέλλον του.
Για τους άξονες της πολιτικής συμφωνούμε. Πολύ φοβάμαι, όμως, ότι τα πάντα γίνονται ερήμην μας.
Μόλις ακούω ότι σήμερα αυξήθηκαν οι παραβιάσεις στο Αιγαίο. Αυξάνεται ο φόβος του Τουρκικού κατεστημένου για τα ανατολικά τους...
Σημερα αφεθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
ΥΓ.Το χειρότερο είναι πως πολύς κόσμος συνεχίζει να πιστεύει το παραμύθι περι "καλού αριστερού ΠΑΣΟΚ" και "κακού Παπανδρέου".
Καλησπέρα,
το είδα κι εγώ - χρειάστηκε για το αυτονόητο, να φτάσουν σε σημείο να κινδυνεύουν να μείνουν με μόνιμες βλάβες...
Το σχήμα στο οποίο αναφέρεσαι καθώς και το συμμετρικό του (συντηρητικό ΠΑΣΟΚ και προοδευτικός Γιώργος) είναι από τα παραμύθια που κυκλοφορούν. Που έχουν μεν ψυχολογική βάση όπως και όλες οι αυταπάτες, που ταΐζονται από τα ΜΜΕ, αλλά δεν αντέχουν δε, αν συζητούμε συγκεκριμένα και επί της ουσίας (χωρίς να πιστεύω οτι αρκεί μόνον η κουβέντα - πράξη χρειάζεται :-)).
υποβάλλω τα σέβη και την καλησπέρα μου. παρακολουθώ καιρό τις αναλύσεις, τις λύσεις και τα προβλήματα.
σήμερα είπα να φανερωθώ,
σήμερα είπα να δηλώσω παρουσία και από το πρωί παλεύω με τους δαίμονες της διαμόρφωσης του ιστολογίου...
ωστόσο, απολαμβάνω την παρέα σας.
πολύ.
και τα λεγόμενά σας περισσότερο.
Μαυροπρόβατε και ημίαιμε, έχετε δίκιο, αλλά όταν οι ζωές κάποιων κινδυνεύουν και έχεις τη δυνατότητα να παρέμβεις, τα υπόλοιπα παιρνάνε σε δεύτερη μοίρα.
Πολύ ενδιαφέροντα τα όσα λέγονται στα σχόλια. Μη γνωρίζοντας καλά τα θέματα, απλά παρακολουθώ.
Διόρθωση: "περνάνε" και όχι "παιρνάνε"
Εξόριστε, απλώς επεσήμανα ότι "ΚΑΙ αυτά είναι σημαντικά" σε αντιδιαστολή με το χαρακτηρισμό "λεπτομέρειες, τα σημαντικά είναι άλλα αυτή τη στιγμή" που έδωσες εσύ στο πρώτο σχόλιό σου.
Δεν διαφωνώ με τη σημαντικότητα της ανθρώπινης ζωής, αλλά και του αγώνα του καθενός για τα πιστεύω του.
Το αντίθετο.
Δεν μπορώ όμως να βάζω σε άλλη προτεραιότητα τις ζωές που διακυβεύονται στο βωμό των γεωπολιτικοστρατηγικών συμφερόντων, ούτε αυτές που κινδυνεύουν κάθε μέρα -και συχνά χάνονται-, στο Αιγαίο για να υπάρχει η βάση διεκδίκησης των διεθνών νόμιμων δικαιωμάτων τού συνόλου μας.
Και ΟΛΕΣ τις φορές χωρίς αντίκρυσμα!
Φρέσκα:
Από τα συμφραζόμενα, φαίνεται ότι στην επίσκεψη Γκιουλ στις ΗΠΑ, οι Αμερικανοί έβαλαν κάποιο πάγο στη μαγκιά των γειτόνων, τόσο όσο αφορά στα Ιρακοκουρδικά όσο και στις 'μεταφράσεις' του Διεθνούς Δικαίου.
Τώρα, όλο και περισσότερο, το βάρος πέφτει στη ρητορική του 'να μη μείνουν απ' έξω από την εκμετάλλευση των πετρελαίων οι Τουρκοκύπριοι' και εγκαταλείπονται οι γελοίες ερμηνείες ότι 'η Κύπρος ως νήσος μη προέκταση Ηπείρου δεν έχει υφαλοκρηπίδα' με την οποία γελούσαν και οι κότες, εκτός, βεβαίως, και από τους Εγγλέζους που με την 'κυριαρχία' των Βάσεων στα παράλια της Κύπρου, έχουν κι αυτοί δικαιώματα 'υφαλοκρηπίδας'!
Απομένει να δούμε πού θα εκτονωθεί η νευρική κρίση των γειτόνων (τι medication δηλαδή σχεδιάζουν οι Μεγάλοι ...φίλοι μας).
Καλησπερίζω τους φίλους,
τελικά καλά θυμόμουν εγώ κάτι άλλα, παλιότερα:
Nicosia, Aug 23 (CNA) -- Cyprus officials will have meetings with government officials from Egypt, Lebanon, Israel and possibly Libya, on issues relating to oil and natural gas reserves in eastern Mediterranen, Government Spokesman Michalis Papapetrou said here today. Cyprus has already held similar talks with Syria.
Replying to questions on whether there are any positive indications stemming from scientific researches for the existence of oil reserves in the region, Papapetrou answered in the affirmative. He did not elaborate. CNA/MK/RM/GP/2001
23 Αυγούστου 2001. Στο παραπάνω αναφέρονται λοιπόν και συνομιλίες με Ισραήλ, για τις οποίες κανένας λόγος δεν έγινε πρόσφατα, με την ανακοίνωση της συμφωνίας με το Λίβανο (προηγήθηκε η συμφωνία με την Αίγυπτο, το Μάη του 2006).
Να σημειωθεί και η "στριμωγμένη" αντίδραση των ΗΠΑ, εδώ.
Τα μεγέθη: στη Gulf news διαβάζω οτι εκτιμώνται κοιτάσματα 8δις βαρελιών, χοντρικά λοιπόν σημερινής αξίας 400δις δολ.
Ημίαιμε, κι εγώ αυτό συμπέρανα από τα όσα δημοσιεύτηκαν για τη συνάντηση Γκιούλ Τσέινι. Αναμένεται και η επίσκεψη του τούρκου επιτελάρχη, και γενικώς νέος κύκλος πιέσεων και παζαριού, ενόψει και της τουρκικής πολιτικής ατζέντας (προεδρικές εκλογές κτλ).
Το πιό τρομακτικό είναι οτι φαίνεται (και από πολλές άλλες ενδείξεις) να προχωρά η άφρων, εγκληματική επιλογή πολεμικής σύγκρουσης με το Ιράν, "παρά" το ραπόρτο Μπέικερ Χάμιλτον, που μπορεί πάντως να διαβαστεί και διαφορετικά (δεν προφταίνω για περισσότερα απ'αυτού)... Τέλος, η κοινή γνώμη δεν είναι ακόμα επαρκώς "προετοιμασμένη" (μάλλον το αντίθετο) - οπότε, να περιμένουμε και τις "προετοιμασίες" αυτές...
Η επέμβαση στο Ιράν, που φαίνεται όντως ότι εξακολουθεί να σχεδιάζεται -με 'παράλληλα' ισραηλινά χτυπήματα κατά Συρία- έχει σκοπό το 'κόντεμα' των κρατών αυτών για μερικές δεκαετίες μέχρι να εμπεδωθεί το στάτους του Ισραήλ και να εξασφαλιστεί η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων στην περιοχή από τις δυτικές εταιρείες ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΨΗΛΑ λόγω της διαρκούς δήθεν αβεβαιότητας.
Ο σύνδεσμος που έβαλες, επιβεβαιώνει ότι ο κ. Γκιούλ παπαγαλίζει αυτά που τον διέταξαν (και σίγουρα παζαρεύει άλλα πράγματα).
σας καλησπερίζω, σας διαβάζω εκ νέου, μαθαίνω και προβληματίζομαι... πόσο προκαθορισμένα είναι όλα τούτα και τελικά οι φωνές και η πάλη είναι μάταιη, είναι απλά τέχνασμα για να αποδυναμώνεται η ανίσταση και να χάνει την ενέργεια της ;;
Εχει γούστο να έχει πετρέλαιο, σ' ένα χτήμα που έχω στη Μεσσηνία.
Εδωσε ρέστα ο Ημίαιμος με τις αναλύσεις του. Θα του πρότεινα να τις ανεβάσει και στο blog του.
Με την άδεια του οικοδεσπότη,
Σχολιαστά μου, νομίζω ότι το μπλογκ του Μαυροπρόβατου είναι το καταλληλότερο για να γίνεται ουσιαστική συζήτηση σε τέτοια πολύπλοκα διεθνή θέματα. Δεν θέλω να τον κολακεύσω αλλά κατευθύνει ιδανικά τη συζήτηση επισημαίνοντας πάντα την ουσία και μας 'μαζεύει' από περιττες προεκτάσεις με ευγενική μαεστρία... ενώ πάντοτε τεκμηριώνει τα γραφόμενά του και με καίριες παραπομπές σε κείμενα που έχει την υπομονή Λάπωνα ψαρά να ψάχνει... :)
Το δικό μου μπλογκ είναι πιό 'παρεΐστικο' και ανάλαφρο, μας χρειάζεται κι αυτό.
Όπως και η δική σου συμβολή, εδώ, στη συζήτηση σοβαρών θεμάτων που εκεί ξεστράτιζαν...
Να συμπληρώσω για ενημέρωση των φίλων.
Ο Μπουγιουκανίτ, Α/ΓΕΕΘΑ της γειτόνισσας και ό 'κυρίαρχος του παιχνιδιού' είναι αυτός που την περίοδο 1991-93, ως Διευθυντής Πληροφοριών (INTELLIGENCE) στο Στρατηγείο της ΝΑ Πτέρυγας του ΝΑΤΟ, ως Νατοίκός Αξιωματικός δηλαδή, με μεθοδικότητα, επιμονή, υπομονή, διπλωματικότητα και την εκμετάλλευση κάποιων ΑμερικανοΕγγλεζοΔανών με ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ, κατάφερε να περάσει σιγά-σιγά την άποψη ότι το ΡΚΚ ήταν τρομοκρατική οργάνωση. Με προβολές, σεμινάρια, κατασκευασμένα ντοκυμαντέρ κουρδικών θηριωδιών, μετέτρεπε κάθε τακτική συνεδρίαση των αξιωματικών Πληροφοριών σε έκκληση, παράκληση, απαίτηση να αποδεχτούν τον ορισμό. Και το πέτυχε! (ένας λόγος που είναι αυτή τη στιγμή στη θέση που είναι)
Παρένθεση.Σ' όλα αυτά παρόντες απόντες ήταν και οι εκπρόσωποι του δικού μας ΓΕΕΘΑ παρά το γεγονός ότι τότε Α/ΓΕΕΘΑ ήταν ο εξαιρετικά καταρτισμένος και ευρύνους Στρατηγός Παραγιουδάκης. Τότε το δικό μας Υπουργεί Εξωτερικών -που χαράσσει τις γραμμές και δίνει τις κατευθύνσεις- απασχολούσαν μόνο οι Μιλόσεβιτς και Μπερίσα, άντε και ο Γκλιγκόρωφ! Κλείνει η παρένθεση.
Συμπέρασμα: Αν δεν περάσουν τα σχέδια της Τουρκίας για το Κουρδικό επί Μπουγιουκανίτ, δεν θα περάσουν ΠΟΤΕ!
Μαυροπρόβατε, ημίαιμε
εξαιρετικοί!
ΓΙΑ ΤΟ ΙΡΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ.Η ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ "ΕΠΕΜΒΑΣΗ" ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΛΕΩ ΑΝ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΣΤΥΛ ΓΙΟΥΚΟΣΛΑΒΙΑΣ.
ΑΦΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΔΙΑΜΕΛΙΣΤΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ-ΗΜΙΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟ ΙΡΑΚ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΗ. ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΚΑΙ ΣΟΥΝΙΤΙΚΟ-ΣΙΙΤΙΚΟ.
ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΦΑΧΤΟΥΝ ΣΟΥΝΙΤΕΣ ΜΕ ΣΙΙΤΕΣ.ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΔΥΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ-ΑΜΕΡΙΚΗ-ΑΓΓΛΙΑ(Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ "ΕΙΡΗΝΙΚΗ") ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΙΣ ΕΝΔΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ.ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η USA ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΣΤΡΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΜΑΧΟΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ.ΟΠΩΣ Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΤΟΥ 1948, ΙΝΔΙΑ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΣΤΟ ΚΑΣΜΙΡ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΣΟΥΔΑΝ ΚΛΠ ΚΛΠ
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΩΝ ΜΑΓΕΙΡΩΝ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΠΙΤΥΧΗΣ
ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΕΝΘΕΡΜΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΓΕΙΡΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ(ΑΡΑ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ "ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ") ΣΕ ΙΡΑΝ-ΣΥΡΙΑ.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ-ΑΕΡΟΠΟΡΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΙΡΑΝ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 1,5 ΧΡΟΝΟ.Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΙΣΡΑΕΛ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΤΟΥ "ΚΟΙΝΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ Η ΟΠΟΙΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΤΟ 1994 ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΣΤΕΡΕΑ ΛΟΓΩ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ.ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΑΛΛΑ ΑΝΑΓΚΑΣ(ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΙΡΑΝ)ΚΑΙ ΘΕΟΙ ΠΕΊΘΩΝΤΑΙ. ΑΝ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΑ "ΜΠΑΞΙΣΙ" ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΑ ΧΩΡΑ ΚΑΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΛΜΑΡΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΤΗΝ "ΑΝΟΧΗ" ΤΗΣ.
ΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΡΚΟΥΚ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΤΟΚΕΤΟΥΣ" ΑΛΛΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΟΝΤΟΛΙΖΑΣ ΡΑΙΤ (ΕΙΧΑΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΛΙΝΚΣ ΚΑΙ ΧΑΡΤΕΣ)
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ "ΧΟΝΤΡΑΙΝΕΙ" ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ. Ο ΕΠΙΚΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙ Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΗΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΝΗΣΥΧΗΣΕΙ ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ
Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ "ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΥ" ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΑΡΦΟΥΡ ΤΟΥ ΣΟΥΔΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.Η ΘΥΓΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΕΙ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ACTION AID
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ WWW.GLOBALRESEARCH.CA
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ
ΑΣΠΡΟΣ ΛΥΚΟΣ
Καλημέρα σε όλους,
άσπρε λύκε, καλωσήλθες και πάλι!
π&α, ευχαριστώ πολύ!
Εύχομαι να τα λέμε συχνότερα κι από δω.
Σύντροφε ημίαιμε, πραγματικά με κάνεις να κοκκινίζω. Έχω όπως κι εσύ και οι άλλοι φίλοι πραγματικά ανάγκη ν'ανταλλάξω απόψεις και δεδομένα γι αυτά τα ζητήματα. Προσωπικά κερδίζω τα μάλα απ'αυτή την ιστορία - μαθαίνω πράγματα, ξεκαθαρίζω ζητήματα, μου δημιουργούνται νέα ερωτήματα, ενίοτε άλλη γνώμη...
Χαίρομαι πολύ που τέτοιου είδους διάλογος έχει φιλοξενηθεί εδώ, αλλά βέβαια δεν έχει σημασία το πού - το σπουδαίο είναι πιστεύω να εμπλουτίζεται διαρκώς η κουβέντα, να διευρύνεται ο κύκλος των συμμετεχόντων - έχουμε ήδη διαπιστώσει οτι πολλοί φίλοι, όταν γράφουν δυό κουβέντες, έχουν να μας πουν πολλά (ροκερμπλόγκερ; ;-)).
Σ'αυτό μπορεί να βοηθήσει το "συμμετοχικό ίντερνετ" - τα μπλογκς κτλ. Τα μεγάλα βρίσκονται πάντα απέξω, στη δράση, την πραγματική ζωή. Εκεί, "ο καθείς εφ ω ετάχθη" - και τάσσεται καλύτερα αυτός που έχει τουλάχιστο βασανίσει μέσω του διαλόγου όσα αντιλαμβάνεται από τη ροή των γεγονότων όπως παρουσιάζεται από τη διαθέσιμη πληροφόρηση.
Πολλά είπα. Επανέρχομαι σύντομα με νέο "περιεχόμενο"!
Post a Comment