June 22, 2006

Είπατε Ταεποντόγκ;

Ενώ όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ του πλανήτη συντηρούν το κλίμα φοβίας για ενδεχόμενη πυραυλική δοκιμή της Βορείου Κορέας (μιας χώρας ζωσμένης από στεριά και θάλασσα από κάθε όπλου αμερικανικά στρατεύματα, με πυρηνικά μονίμως στραμμένα εναντίον της, που απ'ό,τι φαίνεται κατάφερε να "βάλει πάγο" στα πολεμικά σχέδια εναντίον της μόνον με την απόκτηση αποτρεπτικής πυρηνικής ισχύος), μια άλλη είδηση, πέρασε σχετικά απαρατήρητη εκτός ΗΠΑ:
Αναβάλλεται για τα μέσα Σεπτέμβρη η προγραμματισμένη για αύριο (και ήδη αναβληθείσα μια φορά, στις 3 Ιουνίου) μεγάλη έκρηξη συμβατικού εκρηκτικού σε θέση δοκιμών στη Νεβάδα. Πρόκειται για τη δοκιμή "θείο πτερύγιο" (ντιβάιν στρέηκ), όπου πρόκειται να χρησιμοποιηθούν 700 τόνοι εκρηκτικού μίγματος νιτρικού αμμώνιου (94%) και υγρού καυσίμου (4%), με πρόσμιξη σκόνης αλουμινίου και πυροκροτητή 100 κιλά σί4.
Το εκρηκτικό αυτό, που θα παρασκευασθεί επί τόπου από ρευστό γαλάκτωμα νιτρικού αμμώνιου, νιτρικό ασβέστιο, νερό και υγρό καύσιμο (υδρογονάνθρακα) χρησιμοποιείται τακτικά για ανατινάξεις στην εξορυκτική βιομηχανία και την οδοποιεία. Η ποσότητα που σχεδιάζεται να εκρηχθεί είναι εντυπωσιακή αλλά πάντως όχι μοναδική στα χρονικά: στη Νεβάδα καταγράφεται δοκιμαστική έκρηξη (σε διαφορετική διάταξη) 1410 τόνων του ίδιου υλικού το 1993, ενώ σε άλλη τοποθεσία έλαβε χώρα δοκιμή όπου χρησιμοποιήθηκαν 4750 τόνοι (το 1985 - με διαφορετική διάταξη υλικών κι αυτή).
Οι ειδικοί του αμερικανικού στρατού πρόκειται να συλλέξουν μικροσεισμογραφικά και άλλα δεδομένα από την έκρηξη, ώστε να μελετήσουν κατόπιν τη δυναμική της.
Μέχρι τώρα, τα διάφορα γραφεία Τύπου του Πενταγώνου απαντούν διάφορα αντιφατικά και παραπλανητικά σε σχέση με το σε ποιό πρόγραμμα εντάσσεται η δοκιμαστική/ερευνητική αυτή έκρηξη, που αναμένεται να σηκώσει ένα "μανιτάρι" σκόνης ίδιας μορφής με αυτό που παρατηρείται σε μια πυρηνική δοκιμή στην ατμόσφαιρα.
Ειδικοί σημειώνουν ωστόσο οτι:
α) το βάρος των εκρηκτικών είναι 20 φορές το ωφέλιμο φορτίο του βομβαρδιστικού Β52, και δύο φορές το μέγιστο βάρος κατά την απογείωση του μεγαλύτερου αμερικανικού μεταγωγικού, του σι5.
β) αυτό που θα μελετηθεί είναι κατά πόσο μια παρόμοια έκρηξη μπορεί να πλήξει υπόγειες κατασκευές.
Σημειώνουμε εδώ οτι το μεγαλύτερο όπλο πλήξης καταφυγίων που έχουν διαθέσιμο οι ΗΠΑ, είναι η λεγόμενη βόμβα Μπιγκ Μπλου, που ζυγίζει συνολικά 15 τόνους εκ των οποίων 3 τόνοι συμβατική γόμωση.
Οι ίδιοι συμπεραίνουν οτι αυτό που μελετάται είναι η επίδοση που θα είχε ένα τακτικό πυρηνικό μικρής ισχύος στην πλήξη υπόγειων κατασκευών, που δε θα χρειαζόταν να εισχωρήσει πάνω από 2-3 μέτρα στο έδαφος, θα πραγματοποιούσε δηλαδή επιφανειακή έκρηξη. Η έκρηξη λοιπόν εντάσσεται κατά πάσα πιθανότητα στο σχέδιο ανάπτυξης του "ανθεκτικού πυρηνικού γεωεισδυτή" (ρόμπαστ νιουκλήαρ έρθ πενετρέιτορ), ή του παρόμοιου "μπί εξήντα ένα έντεκα".
Αξίζει να σημειωθεί οτι οι αναβολές της δοκιμής οφείλονται και στις ενέργειες μια μικρής ομάδας ινδιάνων ακτιβιστών της περιοχής.
Κλείνω με την παρατήρηση οτι η ημερομηνία της εισβολής στο Ιράκ μπορούσε να προβλεφθεί με εξαιρετική ακρίβεια από το ημερολόγιο των έργων διεύρυνσης του διαδρόμου του αεροδρομίου της μεγάλης αμερικανικής βάσης στο Κατάρ. Όσοι παρακολουθείτε τις εξελίξεις της κρίσης με το Ιράν, ρίχτε πού και πού μια ματιά στο πώς πάει η ανάπτυξη των παραπάνω τακτικών πυρηνικών όπλων, που αποτελούν σύμφωνα με το Χανς Μπλίξ το ενδυνάμει απειλητικότερο για την ειρήνη στοιχείο των πυρηνικών οπλοστασίων.

26 comments:

Κ. said...

Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο, αλλά ποιά είναι η πηγή σου;

Και από ότι θυμάμαι η Β.Κορέα συνορεύει με Ρωσία, Κίνα, Ν.Κορέα. Μόνο στον Νότο έχουν οι Αμερικάνοι βάσεις, και στην Ιαπωνία. Η Β.Κορέα έχει από τους μεγαλύτερους αριθμητικά στρατούς στον κόσμο, και βρίσκεται 30 χλμ από την Σεούλ. Πολύ δύσκολα θα κάναν κάτι οι Αμερικάνι εκεί.

Το βρίσκω επίσης δύσκολο να κάνουν κάτι στο Ιραν, τουλάχιστον με την κατάσταση που υπάρχει στο Ιράκ τώρα. Αλλά το συμπέρασμα είναι σωστό. Ο μόνος τρόπος να αποφευχθεί η στρατιωτική αντιπαράθεση με τους μουλάδες είναι να αναπτύξουν πυρηνικά...

Για τα πυρηνικά που αναφέρεις στο τέλος κοίτα και το άρθρο του Χέρς
http://www.newyorker.com/fact/
content/articles/060417fa_fact
τα πυρηνικά μικρής ισχύος είναι μία από τις επιλογές....

Κωστής Γκορτζής said...

Καλώς και τους καθαρόαιμους (έστω και ξεκάλτσωτους...:)) ).
Μαυροπρόβατε με (ξανα)εκπλήσσεις!
Τα τακτικά πυρηνικά έχουν κλείσει μια εικοσαετία "διερεύνησης" και έχουν μπεί ήδη στη διαδικασία παραγωγής. Το μόνο που απομένει είναι και η δοκιμή τους σε πραγματικές συνθήκες. Ζητείται θύμα! (Η Β.Κορέα μάλλον πρόλαβε και τους είπε ευχαριστώ δεν θα πάρω)
Πολύ ενδιαφέρον το θέμα.

dalhia said...

Το πρόβλημα δεν είναι ποιός έχει τη δυνατότητα να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα ή κάθε είδους όπλα, αλλά ποιός έχει την ηθική, δημοκρατική και ελεύθερη αντίληψη και τρόπο σκέψης ώστε 1ον να μην τα παράξει και 2ον αν αυτό συμβεί να μην τα χρησιμοποιήσει.

Δυστυχώς δεν υπάρχει μετριοπάθεια. Κράτη κατ' όνομα δημοκρατικά που χρησιμοποιούν φασιστικές μεθόδους και φασιστικά κράτη που θέλουν δημοκρατική αντιμετώπιση.

Νομίζω ότι δεν υπάρχουν επιλογές και μάλλον είμαστε σε αδιέξοδο.

Μαύρο πρόβατο said...

Φίλε ξεκάλτσωτε, το βασικό υλικό για το ποστ βρίσκεται στο σάιτ "www.γκλόμπαλσεκιούριτυ.οργκ" και τα τελευταία νέα στο σάιτ των ινδιάνων όπου στέλνω.

Ευχαριστώ για το λινκ με το άρθρο του Χερς - το είχα διαβάσει, άλλωστε συζητήθηκε πολύ όταν εμφανίστηκε. Με τα υπόλοιπα, εννοείται, συμφωνώ.

Ημίαιμε camarade, bien venu! Έτσι ακριβώς όπως τα γράφεις είναι... (Τα "χημικά" τα έβαλα επειδή είναι απλά και μου άρεσε πολύ η χημεία όταν ήμουν γυμνασιόπαις :-)))
Θα μας βοηθούσες πάρα πολύ αν έγραφες ως εξπέρ κάτι σχετικό με το ζήτημα!


Αγαπητοί Λουκά-Μαρία, ένα κράτος στον κόσμο έχει κατασκευάσει και χρησιμοποιήσει πυρηνικό όπλο...
Δεν είμαι κι εγώ σίγουρος αν υπάρχει διέξοδος. Οφείλουμε όμως να μιλήσουμε και να πιέσουμε όπως μπορούμε ώστε να μην περάσουμε στη χρήση των "τακτικών πυρηνικών". Είναι νομίζω από τα πιό θεμελιώδη καθήκοντα των πολιτών όλων των πολιτειών σήμερα. Να το παλέψουμε, κι έπειτα ο,τι είναι να γίνει, θα γίνει, όπως αφήνει να εννοηθεί κι ο Απόστολος Παύλος...

Anonymous said...

Για πυρηνικά μικρής ισχύος στο IRAN ψαξτε και στο

http://globalresearch.ca/

MEΡΙΚΑ ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΕΙΝΑΙ

http://globalresearch.ca/index.php?context=viewArticle&code=OF%2020060418&articleId=2281

http://globalresearch.ca/index.php?context=viewArticle&code=HIR20060422&articleId=2317


A New "Perle Harbor": Neocon Foreign Policy Architect Richard Perle reveals US War Plans in the Iranian Theater

http://globalresearch.ca/index.php?context=viewArticle&code=CAR20060607&articleId=2596

The Logic of "Humanitarian Intervention" (ΣΟΥΔΑΝ)
Neocolonial tool serving geopolitical interests

http://globalresearch.ca/index.php?context=viewArticle&code=STO20060513&articleId=2436

σχολιαστής said...

Τα πυρηνικά προσφέρουν την καλύτερη ευκαιρία στο Κ.Κ. της Β. Κορέας να κρατηθεί στην εξουσία για πολλά χρόνια ακόμα μεταβιβάζοντας την απο πατέρα σε γιο και απο γιό σε εγγονό. Το καθεστώς αποτελεί μια μόνιμη δισφήμηση των ιδεών της αριστεράς.

Μαζί με την αποστοφή για πιθανή χρήση των "τακτικών πυρηνικών", ας εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Β. Κορέας διότι τα σύνορα Ρωσίας, Κίνας και ο 38ος παράλληλος, οριοθετούν μια φυλακή.

Μαύρο πρόβατο said...

Αγαπητέ σχολιαστή,

εκφράζοντας την αποστροφή μου για οποιαδήποτε οικογενειακώ δικαιώματι διαδοχή στην εξουσία, στην Κορέα, στην Ελλάδα ή αλλού, πρέπει να σημειώσω ορισμένες ιδιαιτερότητες στην πολιτική κατάσταση της κορεατικής χερσονήσου, όπως:
-την πρόταση των Βορείων για ενοποίηση των δύο χωρών, πρόταση-εφιάλτη για τους αμερικανούς, που καλοβλέπει ωστόσο σημαντική μερίδα των κυρίαρχων κύκλων της Ν.Κορέας, μαζί με το 25% των πολιτών της που εκφράζουν συμπάθεια για το καθεστώς του Βορρά.
-την προσπάθεια "γκρεμίσματος" της φυλακής αυτής, στην οποία συμμετείχε και η Ελλάδα, ήδη στη δεκαετία του 50. Η προσπάθεια αυτή "απέδωσε" 1 εκατομμύριο νεκρούς κορεάτες και αν σήμερα μια παρόμοια ενέργεια ακούγεται ως κρύο αστείο, είναι και λόγω των πυρηνικών της Β. Κορέας.
Είναι σημαντικό που συμφωνούμε κατά τα άλλα στην επαγρύπνηση που απαιτείται σε παγκόσμιο επίπεδο για την αποτροπή της χρήσης τακτικών πυρηνικών...

σχολιαστής said...

Αγαπητέ μαύρο πρόβατο. Δε βλέπω το λόγο για τον οποίο μπορεί να διαφωνούμε για την Β. Κορέα. Ας εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας για κάθε διωκόμενο για τις ιδέες του, κάθε πολιτικό κρατούμενο όπου γής, και τον αποτροπιασμό μας για τα καθεστώτα που έχουν γίνει τεράστιες φυλακές για τους πολίτες τους. Αν σε αυτή την περιγραφή η Β. Κορέα δεν αναγνωρίζει το προσωπό της, τόσο το καλύτερο. Αν, όπως νομίζω, το καθεστώς της Β. Κορέας είναι ότι πιο σκοτεινό και ερεβώδες, κάτι πρέπει να κάνουμε αντί να σιωπούμε.

Ξέρω ότι είναι απο τα πιο δύσκολα θέματα και χιλιάδες αριστεροί έχουν αμηχανία να το συζητούν. Αλλά πως θα αλλάξουμε τον κόσμο αν δεν συμπαραστεκόμαστε στους φυλακισμένους και καταπιεσμένους; Πόσο πειστικοί είμαστε όταν καταγγέλουμε τα εγκλήματα του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και ταυτόχρονα δε λέμε κουβέντα για ίδιας και χειρότερης βαρβαρότητας εγκλήματα;

Aυτά και δεν θα επιμείνω άλλο.

Anonymous said...

Πράγματι κάτι πρέπει να κάνουμε !
Κάτι κάναμε για την ερεβώδη Γιουγκοσλαβία, κάτι κάναμε για το σκοτεινό Ιρακ, κάτι κάναμε για το μελανό Αφγανιστάν, κάτι πρεπει να κάνουμε και για την ερεβώδη Β. Κορέα .

Ετσι όπως διαβάσαμε, ξεδιπλώνουμε ήδη συστοιχίες πυραύλων πάτριοτ σε ένα νησάκι στην νότιο Ιαπωνία.
Θα απαντήσουν στις πυραυλικές δοκιμές των Βορειοκορεατών .

Ποιές δοκιμές ;
Εντάξει, πλάκα κάνουμε ρε παιδιά. Μήπως ξέρετε πως την λένε αυτή την πολύ μεγάλη χώρα απέναντι από την Ιαπωνία ; Καθ όσον εμείς οι απελευθερωτές ως γνωστόν είμαστε κουμπούρες στην γεωγραφία .....

Anonymous said...

Καλησπέρα από Ελλάδα
Σχολιαστή δες την θέση του
Λένιν - σε παρόμοια ζητήματα
Παράλληλα δες την θέση του
Tροτσκυ Για ΤΗΝ Εισβολή στην Θεοκρατική - Βασιλική Αιθιοπεία από την Φασιστική Ιταλία του Μουσσολίνι
'Ισως ξεμπερδευτείς
Kαλή Συνέχεια

Υ.Γ.
Δείτε και αυτό
Missile Mania: US and Japan Threaten North Korea
http://globalresearch.ca/index.php?context=viewArticle&code=ELI20060627&articleId=2706

Anonymous said...

Δείτε και το blog του Stephen Lendman

http://www.sjlendman.blogspot.com/

σχολιαστής said...

Aσπρε λύκε, δεν κάνεις μια περίληψη γιατί δεν είναι και εύκολο να βρώ τη βιβλιογραφία. Μακάρι σύντροφε το μπέρδεμα να είναι δικό μου και η πραγματική εικόνα να είναι διαφορετική. Λές;

Anonymous said...

Αναφέρομαι στην θέση που έχει η αριστερά στους καπιταλιστικούσ πολέμους. Καμία σχέση με Tης "κοινοβουλευτικά φετιχίστριας" LCR στον πόλεμο του Ιρακ.Οσοι είναι στη Γαλλία καταλαβαίνουν το τί λέω

Ήττα του Ιμπεριαλισμού σημαίνει
-ήττα της αστικής αμερικάνικης τάξης και όλων των συν αυτών "προσκολούμενων" .Και της ελληνικής αστικής τάξης
-μεταφορά των προβλημάτων στο "εσωτερικό" του Στρατηγού του Ιμπεριαλισμού΄(Η.Π.Α).
-Ενδυνάμωση - ανύψωση του ηθικού του προλεταριάτου(χειρονακτικό - επιστημονικό) στην ποιο δυνατής χώρας και κατα συνέπειανύψωση του ηθικού του προλεταριάτου και των υπολοίπων χωρών


Σε ολά αυτά διάβασε και το
"Η ηθική τους και η ηθική μας"
του Τροτσκι.

Αναφέρεται στη μικρο-αστική ηθική (μην μπερδεύουμε το ήθος που αναφέρεεται στο πρόσωπο με την ηθική που αναφέρεται στην κοινωνία)και ΄νομίζω οτι είναι το ποιο "δυνατό" κείμενο.
Ουσιαστικά λέει οτί η μικρο-αστική ηθική είναι ο σύνδεσμος με την Άρχουσα Τάξη. Ο "Δυνατός" δεν ελέγχει μόνο με τα όπλα.Ελέγχει και το μυαλό των "υπηκόων" του. Και ένα "εργαλείο" είναιη "μικροαστική" ηθική.
Oι Κυρίαρχες Ιδέες είναι οι Ιδέες της Κυρίαρχης Τάξης

Καλό είναι να αποβάλονται οι "μικροαστικές" αγγυλώσεις όταν έχουμε έναν αντίπαλο αποφασισμένο που δεν σέβεται ούτε και πρόκειται να σεβαστεί τίποτα(γι αυτό είναι Δυνατός!). Ούτε καν το ίδιο το μέλλον των ίδιων παιδίων του στον πλανήτη Γη μπρος στο συμφέρον του.

ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΗΤΤΗΜΕΝΟΥΣ

Υ.Γ. Αν θέλεις Λενιν - Τροτσκι κάνε ένα search στο Google.

Κωστής Γκορτζής said...

Ναι, αλλά από την ανάλυσή σου Άσπρε Λύκε, βγαίνει τελικά και
ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ
...

Anonymous said...

ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Το «Αλίμονο στους Ηττημένους είναι ιστορική φράση την οποία δίδαξε ένας Βάρβαρος Γερμανικού φύλλου στους «Πολιτισμένους» Ρωμαίους λίγο πριν την διάλυση της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας . Μόνο που δεν θυμάμαι το όνομά του. Αν το γνωρίζει κάποιος ας το παραθέσει .

Λοιπόν ο απολίτιστος αρχηγός συγκέντρωσε στρατό έξω από τη Ρώμη απείλησε με λεηλασία εάν δεν του έδιναν χρυσό καθορισμένου βάρους.
«Η μου δίνεται το χρυσάφι ή σας κάνω μια ωραία λεηλασία με όλα τα συναφή «σπορ» - κάψιμο – σκοτωμούς – βιασμούς» φαίνεται να τους είπε
Οι Ρωμαίοι τι να κάνουν;
Συμφώνησαν να του το δώσουν. Αλλά κατά την ώρα του ζυγίσματος του χρυσού, ο τύπος έκανε μια «πονηριά». Πάτησε με το ένα πόδι του τα ζύγια –άλλοι λένε ότι έβαλε τα σπαθιά του πάνω στα ζύγια - με αποτέλεσμα η ζυγαριά να χρειάζεται περισσότερο χρυσάφι για να ισορροπήσει.
Από εκεί βγήκε η έκφραση «ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ»

Οι Ρωμαίοι διαμαρτυρήθηκαν για την απατεωνιά του !!! Μα τι περίμεναν από ένα βάρβαρο!!
Ευγένεια;;;. Λοιπόν του διαμαρτύρονται και ο «βάρβαρος» εκστόμισε την ποιο ΑΛΗΘΙΝΗ ΤΗΝ ΠΟΙΟ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΗ ΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΠΟΤΕ

«ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΗΤΤΗΜΕΝΟΥΣ»

Όποιος δεν έχει αποφασιστικότητα είναι χαμένος από χέρι. Μην περιμένεις οι αντίπαλοί σου να δείξουν έλεος . Ειδικά από κάτι γεννημένα γουρούνια της αστικής τάξης με μουτσούνα ανθρώπου.

Οι νικητές γράφουν την Ιστορία.


Υ.Γ.
Ημίαιμε ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το τι λες. Επισήμανε συγκεκριμένα το που τυχόν υπάρχουν αντιφάσεις μέσα στο πρώτο κείμενο άν υπάρχουν

Oσο για τους «κακούς».. καλοπερνάνε
Αλλά όπως λέει και ο Γούντυ - Άλεν
"Οι κακοί γλεντάνε καλύτερα “!!

Anonymous said...

Το ονομα του Ρωμαίου είναι Βρυένιος και έβαλε το σπαθί του πάνω στη ζυγαριά.Η πλάκα είναι πως η πλειοψηφία των νοτιοοκορεατών συμφωνεί με την ανάπτυξη πυρηνικών της Βόρειας Κορέας γιατί είναι ζήτημα χρόνου(σε 50 χρόνια μάλλον θα είναι μια χώρα) να ενωθούν και τότε θα είναι μια πυρηνική υπερδύναμη!

Κωστής Γκορτζής said...

Όταν ο Δυνατός δεν υπολογίζει "Ούτε καν το ίδιο το μέλλον των ίδιων παιδίων του στον πλανήτη Γη μπρος στο συμφέρον του", τότε ουσιαστικά είναι αυτοκαταστροφικός.

Δεν διαφωνώ με την ουσία αρκετών από αυτά που καταθέτεις, μου επιτρέπεις φαντάζομαι να τα κρίνω λίγο "μονόμπαντα" γιατί από τις "ιμπεριαλιστικές εισβολές" που περιγράφεις λείπουν κάτι άλλες στην Ουγγαρία, στην Τσεχοσλοβακία, στο Αφγανιστάν και αλλού (λιγότερο φανερές).

Συμφωνώ και με το "Όποιος δεν έχει αποφασιστικότητα είναι χαμένος από χέρι. Μην περιμένεις οι αντίπαλοί σου να δείξουν έλεος . Ειδικά από κάτι γεννημένα γουρούνια της αστικής τάξης με μουτσούνα ανθρώπου."
Μόνο που, όπως μου είπε ένας βοσκός στο Βελεστίνο το 1974, ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΥΡΗ ΕΧΟΥΝ...
Οπουδήποτε κι αν ΑΥΤΟκατατάσσονται ταξικά.

Θα 'λεγα ότι ο εμφανέστατος ρομαντισμός σου (αναγκαιότατος κατά τη γνώμη μου) θα γινόταν πολύ πιό δημιουργικός για όλους μας αν ξεκαλουπωνόταν λιγάκι. Αυτό όχι ως "παρατήρηση" αλλά ως κρυφή μου επιθυμία για να πιάνουν τόπο οι θέσεις ανθρώπων που αγωνίζονται.

Anonymous said...

Κατανοητοί οι προβληματισμοί σου. Δεν πηγαίνει κάποιος στην αριστερά για να γίνει «μία από τα ίδια».Ο μαρξισμός – λενινισμός και ο τροτσκισμός (τους οποίους προσπαθώ να μελετώ όταν έχω χρόνο μετά τις «φανταστικές εργασιακές συνθήκες εργασίας» που μου «προσφέρει» η «φιλελεύθερη» κοινωνία ) είναι πολιτικά εργαλεία και όχι πανάκεια για «κάθε» νόσο.
Για παράδειγμα «δίκαιος» είναι ο Αντι-Ιμπεριαλιστικός πόλεμος. Κριτήριο είναι η προώθηση της ταξικής πάλης.
Ηθικό είναι αυτό που αυξάνει την κυριαρχία του ανθρώπου πάνω στη φύση και το καλό των ανθρώπων στην κοινωνία. Το γενικό «καλό», αλλά όχι γενικά και αόριστα. Επειδή η κοινωνία είναι ταξική, υπάρχουν διαφορετικά συμφέροντα. Και η τάξη που εξυπηρετείται από την υπάρχουσα κατάσταση (Αστική) δεν είναι ηλίθια. Ούτε θα γίνει «ανθρωπίστρια» και θα παραχωρήσει τα πλούτη της και την κυριαρχία της για ένα «δίκαιο» κόσμο. Αν κάποιος το πιστεύει, είναι το λιγότερο αφελής.

Αντίθετα η Κυρίαρχη Τάξη έχει συμφέροντα να διασπείρει τις «ανθρωπιστικές» της ιδέες ειδικά στους μικρό αστούς. Η κοινή «λογική» -«ηθική». Πολλοί «τσιμπάνε». Ίσως γιατί ξεχνάνε ότι ο Σοσιαλισμός είναι ισοκατανομή του Πλούτου και όχι της φτώχιας. Το τελευταίο λέγεται ποβερισμός (poverty) και είναι ένα καλό εφόδιο για όποιον θέλει να γίνει καλόγερος (Φραγκισκανός). Κοντολογίς σοσιαλισμό δεν κάνεις μόνο σε μία χώρα (Σταλινισμός) ειδικά αν η τελευταία είναι φτωχή. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν προσπαθείς.(σπάσιμο στον αδύνατο κρίκο του καπιταλισμού – μεταφορά του προβλήματος από την «περιφέρεια» του στον «πυρήνα» του, στον Στρατηγό του Ιμπεριαλισμού) .

Είδαμε πόσο «καπιταλιστικά» απελευθερώθηκαν οι κάτοικοι του Αφγανιστάν ειδικά οι γυναίκες του Αφγανιστάν. Τέλη δεκαετίας 70 –αρχές 80, το think-tank Γιάννης Λούλης και ο νυν πρόεδρος - πρωθυπουργός Κωστάκης ο Β ο Σεμνός και Ταπεινός, μιλούσαν για την υπεράσπιση του «πολιτισμού» του Αφγανιστάν. Έχω δει φωτογραφία γυναίκας στο Αφγανιστάν πριν την επικράτηση των Ταλιμπαν να φορα μίνι και να καπνίζει. Με βάση την λογική των κυρίων Λούλη – Καραμανλή ήταν απαράδεκτο για τα «πολιτιστικά ήθη» του Αφγανισταν!! Ξέρετε. Έξω οι Άθεοι Ρώσοι, μπούργκα, 5 προσευχές την ημέρα, να δέρνονται οι γυναίκες μία - δύο φορές την ημέρα, και να πουλάνε ναρκωτικά οι Ταλιμπάν!! Το Αφγανιστάν έχει τις δικές του «Πολιτιστικές» Αξίες!!

Μετά την ήττα του (αν-)υπαρκτού σοσιαλισμού, ένα καθεστώς που μάλλον άνθρωποι σαν και μένα θα ήταν σε «Γκουλάγκ», είδαμε το πόσο η «δημοκρατία made in USA – Saudi Arabia – Pakistan » εγκαταστάθηκε στο Αφγανιστάν. Ειδικά μετά την «ανθρωπιστική» βοήθεια των Η.Π.Α(λέγεται και εισβολή αλλά ντρέπονται να το πούνε)!! Αν ενδιαφέρεσαι σοβαρά για το Αφγανιστάν – Περσία(Ιράν) -Ινδία, υπάρχει ένα πολύ καλό «μικρό» βιβλίο των Μαρξ- Έγγελς. Αν το διαβάσεις νομίζεις ότι γράφτηκε πριν λίγα χρόνια(το πρότεινε ρώσος στρατιωτικός στους αμερικανούς πριν τον «βομβαρδισμό»- συγγνώμη «ανθρωπιστική βοήθεια»)

Ο Μαρξ έλεγε ότι το ζητούμενο είναι η μαγείρισσα να έχει την ικανότητα να μπορεί να διαχειρίζεται υποθέσεις του κράτους. Ως τότε βοσκοί και μαγείρισσες ας μάθουν να κάνουν καλά την δουλεία τους και να ανοίγουν και κάνα βιβλίο. Όχι μόνο να μπέκρο πίνουν στα ουζερί - μπαρ αλλά ούτε να ξημεροβραδιάζονται στην τηλεόραση με τους πρωινούς καφέδες τις Χουανίτες και τον Τραγκα – Κακαουνάκη(ο τελευταίος έπαθε εγκεφαλικό)

Θα σου απαντήσω με ένα ραδιοφωνικό “χιουμοριστικό” σχόλιο του Τζιμάκου – Πανούση www.tzimakos.gr

«Πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί. Να κρατούμε το 50-50!
Δεν φταίει μόνο ο θύτης αλλά και το θύμα.
Για παράδειγμα για τους βιασμούς στο Ιράκ δεν φταίει μόνο ο πεζοναύτης. Φταίει και η μουσουλμάνα!
Ανασηκώνεται για κλάσματα του δευτερολέπτου η μπουργκα της, φαίνεται το πόδι της, το βλέπει και ο αμερικάνος πεζοναύτης που κλεισμένος στο αεροπλανοφόρο έχει να δει γυναίκα κάτι μήνες και ..εφορμά»


Η Ιστορία δεν είναι ανήθικη. Ούτε τηλε -παιχνίδι για να «παίζουμε» με το «50-50». Είναι Α – ήθικη. Δηλαδή πέρα απ την ηθική ή οποία είναι για την κοινωνία και το ήθος είναι για τον άνθρωπο. Και την ιστορία την γράφουν οι νικητές
Δεν υπάρχουν «ηθικές» νίκες , αλλά νίκες και ήττες. Από ηθικές νίκες χορτάσαμε. Τελευταίο παράδειγμα η «ηθική» νίκη των ναυτεργατών όπως την ευαγγελίζονταν το ΚΚΕ . «Φωτιά και Τσεκούρι » έλεγε ο Κολοκοτρώνης για τους προσκυνημένους ηττοπαθείς έλληνο – αρβανίτες που το έβαζαν στα πόδια με το που έβλεπαν στρατό του Σουλτάνου ή του Πασά.

Η «αντικειμενικότητα» σε Κρίσιμες Ιστορικές Περιόδους σε περιόδους Ταξικής Έντασης παίζει αντιδραστικό ρόλο γιατί διασπείρει την αμφιβολία και την ηττοπάθεια. Έχω την εντύπωση ότι «βάζεις» στα κείμενα σου πράγματα που κατακρίνει ο λόγιος και αποτελεσματικός Τρότσκι στην ηθική των αριστεριζόντων μικρό-αστών. Μπορεί να κάνω και λάθος(αν και δεν νομίζω). Ειλικρινά διάβασε το βιβλίο του «Η Ηθική τους και η Ηθική μας».

Δεν ήμουν καλός στα λογοτεχνικά μαθήματα αλλά κάποιος ποιητής μίλησε για το Μεγάλο Ναι και το Μεγάλο όχι. Το μόνο που ξέρω από ρομαντισμό είναι ότι ήταν ποιητικό ρεύμα .Αλλά δεν τα πάω καλά με την ποίηση. Εξ άλλου «οι ποιητές είναι Λαπάδες» όπως γνωρίζεις ότι είπε ο τότε Υπουργός Πολιτισμού Κούβελας μιας και είσαι από Θεσσαλονίκη!! Ούτε τα άρθρα διακατέχονται από κυνισμό μιας και οι κυνικοί είναι πικραμένοι.

Καλό είναι να μην βάζουμε όλα και όλους στο ίδιο τσουβάλι . Αν «όλοι κάνουν τα ίδια» και «όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη», κατηγορία συνήθως που μας προσάπτουν απογοητευμένες γυναίκες όταν δεν «περνά το δικό τους», τότε η Θρησκεία είναι ένα καλό καταφύγιο. Μόνο που η Θρησκεία έχει συμφέρον να μείνει κάααπως στατικός κόσμος. Απεναντίας η αντίληψη της ισοπέδωσης «όλοι είναι τα ίδια» με κριτήριο την «μικρο-αστική ηθική» η οποία δεν πέφτει από τον ουρανό, δεν ταιριάζει σε προοδευτικούς ανθρώπους που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο.

Όσοι πιστεύουν από «πασιφιστική» αντίληψη, «όλοι είναι το ίδιο», που εξομοιώνουν την «πονηρία» του σκλάβου που μάχεται για να σπάσει τις αλυσίδες του με αυτή του «αφέντη» που τη χρησιμοποιεί για να βάλει τις αλυσίδες στον σκλάβο,
ακολουθούν το μονοπάτι που οδηγεί στην αγκαλιά της Αστικής Τάξης.
Ότι λέει και ο Τρότσκι στο «Η Ηθική τους και η Ηθική μας».(Αμάν! Ακόμα να το διαβάσεις;;) Όταν «χτυπήσει» η καμπάνα να μην κάνουμε πως δεν ακούμε. Αν «υποκρινόμαστε» τους κουφούς, το μόνο που μας μένει είναι να διαβάζουμε το «Για ποιον κτυπά η Καμπάνα» του Χεμινγουει ..

Υ.Γ.
Velazquez ευχαριστώ για την διόρθωση – συμπλήρωση. Τα κείμενα μου έχουν ένα ad-hoc χαρακτήρα. Και όπως λένε, συμβαίνουν οι παραλείψεις στις ζωντανές εκπομπές!!

Anonymous said...

Η παράθεση των σχολίων μου δεν έχει λόγο έχει να μειώσει "ηθικά" ή την προσωπικότητα κανενός.
Αντίθετα χωρίς τάση για κολακεία, εκτιμώ πολύ αυτό το blog λόγω των καλλιεργημένων - σοβαρών - απόψεων που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλα site - blogs.
Π.χ.Έμαθα με απλά λόγια από προηγούμενο θέμα το τι σημαίνει η υφαλοκριπίδα

Οι προβληματισμοί στο συγκεκριμένο θέμα με τους οποίους διαφωνώ τους έχουν έχουν αρκετοί ανθρωποι.Αυτά έχει η ελεύθερη έκφραση!
Απ την άλλη καλό είναι να μήν ξεχναμε ότι το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση, έχει κατακτηθεί με αγώνες-τίποτα δεν χαρίζεται-.
Για να εφαρμόζεται αυτό που είπε ο Βίκτωρ Ουγκώ "διαφωνώ με αυτό που λες αλλά θα υπερασπιστώ το δικαίωμα σου να το λες"
έπεσαν Πολλά Κεφάλια Για Πάρα Πολλά Χρόνια.
Η ελεύθερη έκφραση και η επιτυχία της Αστικής Επανάστασης κατοχυρώθηκε στη Γαλλία και στον κόσμο με το Νόμο της Γκιλοτίνας.
Με εκτίμηση

Κωστής Γκορτζής said...

Ασπρόλυκε, εκτιμώ το πάθος σου. Και τη θεωρητική θεμελίωση της άποψής σου πάνω σε γραπτές καταθέσεις ανθρώπων που θέλησαν κι αυτοί ν' αλλάξουν τον κόσμο.
Σε παλιότερο σχόλιό μου προς τον οικοδεσπότη μας, ενημέρωσα ότι οι δικές μου απόψεις δεν βασίζονται τόσο στη μελέτη της θεωρίας των "-ισμών" όσο στις εμπειρίες της ζωής ΜΟΥ (προσδιοριστικό και όχι εγωιστικό).
Λόγω επαγγέλματος, βέβαια, χωρίς να έχω και τον ελεύθερο χρόνο για να διαβάσω ή να μπεκροπίνω ως η μαγείρισα του παραδείγματος που ανέφερες.
Είναι ενδιαφέρον, πάντως, να διαπιστώνεις ότι οι εμπειρίες και οι απόψεις που διαμορφώνονται από αυτές, συμπίπτουν σε πολλά σημεία με τις γραπτές φιλοσοφικές αναλύσεις άλλων χρόνων και εποχών.
Ίσως κάποια στιγμή βρούμε την ευκαιρία να πούμε/γράψουμε πολλά περισσότερα πάνω στο θέμα.
Μέχρι τότε, όμως, μην παρεξηγείς τα γραφόμενα. Όταν λέω ότι "ολα τα γουρούνια την ίδια μούρη έχουν" αναφέρομαι συνολικά μόνο σ' αυτούς που ανταποκρίνονται στον χαρακτηρισμό σε όποια πλευρά, τάξη, θρησκεία βρίσκονται. Δεν πιστεύω να νομίζεις ότι μόνο στη μεγαλοαστική "φιλελεύθερη" ή στη μικροαστική αποπροσανατολισμένη τάξη βρίσκεις "γουρούνια"...
Γιατί, συμβαίνει να γνωρίζω και πολλούς εξαιρετικούς ανθρώπους, απ' όλες τις μπάντες, που δεν θα τους κατέτασσα στην κατηγορία των συμπαθέστατων τετράποδων.

Υ.Γ. Ελπίζω να εκτιμήσεις και το γεγονός ότι κατάφερα να διαβάσω ΟΛΗ την ανάλυσή σου, τον "βομβαρδισμό" με φιλοσοφικοϊδεολογικές βολές μεικτού βεληνεκούς και ισχυρής γόμωσης, με θερμοκρασία 39 βαθμούς και υγρασία 90% που σκάει γάιδαρο! :)

Anonymous said...

Διόρθωση στην πρώτη παράγραφο. Ηθικό είναι ότι αυξάνει την αύξηση της κυριαρχίας πάνω στην φύση και καταργεί την κυριαρχία ανθρώπου από άνθρωπο. Κοντολογίς που οδηγεί στην απελευθέρωση της ανθρωπότητας. Όχι ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα γιατί το μέσο με τον σκοπό αλληλεξαρτούνται διαλεκτικά και στο τέλος .. χάνεις το μέσο και τον σκοπό. Παράδειγμα σε ένα εργοστάσιο μια νέα μηχανή στην αρχή η απόκτησή της είναι ο σκοπός και μετά όταν μπει στη παραγωγή γίνεται το μέσο.

Στην μαγείρισσα και στον βοσκό αναφερόμουν σαν γενικότητες της κοινωνίας στο παράδειγμα που ανέφερες, όχι σε εσένα προσωπικά. Σιχαίνομαι τις προσωπικές επιθέσεις σε καλοπροαίρετους ανθρώπους. Βέβαια όποιος «επιτεθεί» προσωπικά ανάλογα με το «ήθος» που κουβαλά, θα πάρει την απάντηση που του αξίζει. Ναι το καταλαβαίνω τις αμφιβολίες που μπορούν να υπάρχουν αλλά αν δεν «αποκτηθεί ή ίδια μούρη» τις κρίσιμες ιστορικές περιόδους τότε περπατάμε το μονοπάτι της ήττας.

Επισκέψου το
www.argiros.net
Από τα άρθρα που έχω διαβάσει παρατείθονται οι ίδιες ανησυχίες σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης για την πόλη των Ιωαννίνων. Καλό είναι να ανταλλάσσονται απόψεις – εμπειρίες σας και σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης πολιτικής μιας και «όλοι οι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δήμαρχοι έχουν την ίδια μούρη» βλέπε ίδιο σκοπό – στόχο.

Anonymous said...

Ο συνδιασμός θεωρίας - πράξης ειναι σημαντικός και αλληλοεξαρτούμενος.
Εξ άλλου αρκετά βιβλία δεν είναι παρά η μεταφορά εμπειριών αρκετών ανθρώπων!!

Παντως καλό είναι να άρχισεις να διαβάζεις.
Ξεκίνησε με την "Η Ηθική τους και η Ηθική μας" του Τροτσκι. Είναι γραμμένο σε απλή γλώσσα(ούτε και εγώ αντέχω τη φιλοσοφία για την φιλοσοφία- το θεωρώ διανοητικό αυνανισμό!!) .
Για να σπάσουμε τις αλυσίδες χρειάζεται να σπάσουμε πρώτα τις "πνευματικές" αλυσίδες
που μας έχουν βάλει τα ιδεολογήματα της "κοινής γνώμης" της "κοινής λογικής" δηλαδή της αρχουσας τάξης.

Διάβασε και ότι βιβλίο έγραψε ο συμπολίτης σου δημοσιογράφος Βασίλης Ραφαηλίδη. ένασ απ τουσ λίγους έντιμους - θαραλέους - ικανούς ανθρώπους που δεν έσκυψε το σβέρκο του για να φάει σφαλλΙάρα.
Άρχισε με το βιβλίο του "Η Κωμικοτραγική Ιστορία του Νεοεεληνικού κράτους".Λεει τα σύκα, σύκα τη σκάφη, σκάφη τους προδότες, προδότες τα ιστορικά λαμόγια λαμόγια και τα χώνει παντού (και στην αριστερά κυρίως του ΚΚ)
Α ρε Βασίλη και εσύ μας "έφυγες" νωρίς
Μην ξεχάσεις το site του Κ. Αργυρού
www.argiros.net

σχολιαστής said...

Ασπρε λύκε, αν ζούσε ο Τρότσκι και του ζητούσαν να γράψει τη γνώμη του για τη Β. Κορέα τι λές να έγραφε; H πως θα απαντούσε στο ερώτημα για τη συμβολή του κληρονομικού αυτού καθεστώτος στην παγκόσμια επανάσταση.

Αραγε, αντρες σαν τον Λένιν και τον Τρότσκι θα ήθελαν να χρησιμοποιούμε κειμενά τους για να δικαιολογήσουμε τα αδικιολόγητα;

Anonymous said...

O Τρότσκι ανέφερε σαν παράδειγμά του την Αιθιοπία ή οποία είχε Κληρονομικό Βασιλικό Θεοκρατικό Καθεστώς. ). Το οποίο φυσικά ούτε κατά όνομα ήταν Σοσιαλιστικό ούτε Προοδευτικό. Παρένθεση: Eν πολλοίς η Θεοκρατία της Αιθιοπίας συνεχίζεται και σήμερα. Η διοίκηση της εκκλησίας παραμένει κράτος εν κράτη.
Στην εισβολή λοιπόν που έκανε η Ιταλία, ο Τρότσκι υποστήριξε την ήττα της Ιταλίας στην Αιθιοπία. Τότε η Ιταλία είχε πολύ καλές σχέσεις με την Αγγλία, Γαλλία(νομίζω είχε δοθεί ένα «πράσινο» φως από την Κοινωνία των Εθνών ο τότε Ο.Η.Ε.) Μάλιστα ο Μουσολίνι θεωρούσε για ένα διάστημα τον Χίτλερ Καταστροφέα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού (Η Ιστορία είναι κωμικό-τραγικό ανάγνωσμα)!!

Κριτήριο παραμένει η προώθηση της ταξικής πάλης - αύξηση της ταξικής έντασης ειδικά στο εσωτερικό των Ιμπεριαλιστικών Δυνάμεων. Νίκη της Η.Π.Α- Βρετανίας-Νατο δεν προβάλει τα ενδογενή προβλήματα που δημιουργούν οι αντιθέσεις του συστήματος στην ίδια την Κοινωνική ζωή .
Το αντίθετο. Κοντολογίς ισχυροποιείται η Αστική Τάξη και στα μέσα στην συνείδηση των απλών ανθρώπων.

Σου φέρνω ένα παράδειγμα. Το Βιετνάμ .Όταν στο πρώτο διάστημα οι Η.Π.Α. χρηματοδοτούσαν τις διεφθαρμένες κυβερνήσεις του και έστελναν επί Δημοκρατικού Κένεντυ τους «στρατιωτικούς συμβούλους» τα πράγματα ήταν καλά.
Όταν ο πόλεμος φαίνονταν μακρόχρονος,
Όταν άρχισαν να στέλνουν πίσω τα φέρετρα των νεκρών αμερικανών στρατιωτών
Όταν ο μικρό-αστός Πατριώτης Αμερικάνος, φοβόταν μήπως μέσα στο φέρετρο ήταν το δικό του παιδί ,
Όταν το παιδί του έρχονταν με ψυχολογικά προβλήματα λόγω υπέρ-έκκρισης αδρεναλίνης
Όταν έρχονταν ανάπηρο

Τότε είχαμε φοιτητικές αρχικά και στη συνέχεια και εργατικές κινητοποιήσεις στις οποίες Έπεσαν Κεφάλια όχι σφαλιάρες όπως στον Γαλλικό Μάη
Τότε είχαμε αλλαγή της συνείδησης στο εσωτερικό των Η.Π.Α.
Τότε είχαμε την ισονομία Μαύρων –Λευκών στην Αμερική και την αρχή της απάλειψης ρατσιστικών διαχωρισμών σε πολλά πράγματα
Τότε είχαμε την διεκδίκηση εκ μέρους του Αμερικάνου Εργαζόμενου καλύτερης ποιότητας ζωής μιας και τα χρήματα πήγαιναν σε πολεμικές δαπάνες


Η ένταση της ταξικής πάλης αυξάνεται και από

-Ήττα του Στρατηγού ή των Λοχαγών του Ιμπεριαλισμού στους Αντί-Ιμπεριαλιστικούς Πολέμους.
π.χ Βενεζουέλα - Η.Π.Α (ετοιμάζεται..) ή Κούβας – Ή.Π.Α. (Με ποιους είμαστε σχολιαστή;; Για ποιον κτυπά η Καμπάνα;;)
Απ την άλλη δεν νομίζω ότι η Β.Κορέα είναι Ιμπεριαλιστική Δύναμη !!Αυτό που φοβάται τόσο οι Η.Π.Α όσο και η Ιαπωνία είναι η «ανταλλαγή» της πυρηνικής τεχνογνωσίας με χρήματα από τρίτες (μουσουλμανικές) χώρες (πχ…Ιραν) . Αλλάζει πολλά πράγματα στην Παγκόσμια Σκακιέρα.. Το Φοβούνται και καλά κάνουν.

-Μετατροπή του Ενδο-Ιμπεριαλιστικού Πολέμου(στους οποίους είμαστε κατά) σε Κοινωνική Επανάσταση (Ρωσία 1917). Εκμετάλλευση των Ενδο-Καπιταλιστικών Διενέξεων. Με βάση την ηθική σου, θα έπρεπε ο Λένιν να μην δεχτεί την βοήθεια (που δέχτηκε ) … από την Γερμανία για να πάει στη Ρωσία με σκοπό την Προλεταριακή Επανάσταση (δες και το “ToΤρένο” –Ταινία με πρωταγωνιστή τον Ben Kinsley ).Τελικά το βιβλίο του Τρότσκι το χρειάζεσαι και εσύ.

Υ.Γ.

Συμπτωματικά σήμερα είναι η Αμερικανικη Εθνική Εορτή. Μπορεί να έχει κάποιο κανάλι το «Γεννημένος την 4η Ιουλίου» (ψιλομούφα βέβαια γιατί για την πλύση εγκεφάλου δεν φταίει η αφελής μαμά του αμερικανού στρατιώτη ούτε μόνο το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα αλλά οι μηχανισμοί του ίδιου του συστήματος που προβάλει το ξεφτισμένο πια American Dream)

Δεν νομίζω να αναφέρεσαι στην Ελλάδα περί ..κληρονομικής διαδοχής του Σοσιαλισμού (Δυναστεία Παπανδρέου)! Ούτε στην απλά κληρονομική μεταβίβαση της εξουσίας μέσω ελεύθερης δημοκρατικής νοθείας στις U.S.A (Πατέρας Μπους στον junior)
Βλέπε www.michaelmoore.com

Anonymous said...

Είναι σωστές οι επισημάνσεισ σου στο καθεστώς της Β.Κορέας
Στα ζητήματα καλό είναι να έχουμε Στρατηγική Ανάλυση - Σκέψη ΄
Η Αστική Τάξη έχει το πλεονέκτημα να έχει Ταξική Συνείδηση. Να γνωρίζει τα Δικά της Συμφέροντα άσχετα από "Συναισθηματιμούς".

Σε αντιπαράθεσει τα εργατο - υπαλληλικά στρώματα είναι βυθισμένα στον βούρκο της άγνοιας και γίνονται εύκολα "υποχείρια" στα χέρια των "ηθικολογούντων" π.χ.Ελληνική Εκκλησία - Ηθικολογοι Μικροαστοί - Ρεφορμιστές.

Ο ρόλος των παραπάνω είναι να διατηρήσουν το "σύστημα" στην ίδια κατάσταση άντε με κάποιες μικρο-βελτιώσεις. Αποτελούν την "αστυνομία της σκέψης" στην εργατική τάξη

Καλή Δύναμη -

Anonymous said...

Enjoyed a lot! http://www.nursing-jobs-0.info/ambien-10-side-effects.html