June 02, 2006

Carreer opportunities

Αν ήταν, λέει, επιχείρηση, θα βρισκόταν στη λίστα των πενήντα μεγαλύτερων, με κριτήριο τον κύκλο εργασιών, την επιφάνεια των "γηπέδων" (εγκαταστάσεων και γραφείων), και τον αριθμό των απασχολούμενων. Είναι, λέει, ο μεγαλύτερος καταναλωτής ρεύματος στην πολιτεία του Μέρυλαντ. Είναι επίσης ο μεγαλύτερος παγκοσμίως εργοδότης μαθηματικών (πριν λίγα χρόνια, κορυφαίος έλληνας πανεπιστημιακός του εξωτερικού, άφηνε σχετικό υπαινιγμό σε ελληνική εφημερίδα, αναρωτώμενος που διάολο εξαφανίστηκαν οι τόσοι καλοί γνωστοί του που έκαναν διδακτορικό στα μαθηματικά).

Ο λόγος για το "παγκόσμιο αυτί" των ΗΠΑ (ονόματα δε λέμε, να δοκιμάσουμε και τα φίλτρα τους) που μπορεί να παρακολουθεί το 15% του παγκόσμιου τηλεπικοινωνιακού φορτίου (αλλά δεν είναι δυνατό να αξιολογήσει παρά ένα ελάχιστο τμήμα του).

Τα πρόσφατα στοιχεία για την αγορά εργασίας στη Γαλλία, δείχνουν σαφή μείωση της ανεργίας. Οι αναλυτές συγκλίνουν στο οτι αυτή η θετική εξέλιξη οφείλεται κυρίως στην εφαρμογή του "σχεδίου κοινωνικής συνοχής" που εκφράστηκε με το νόμο-πλαίσιο που ψηφίστηκε στις αρχές του 2005 (αναμενόμενο, όπως εκτιμούσαμε σε παλαιότερο σχόλιο στο εξαιρετικό "Ιστολόγιο"). Ο νόμος προέβλεπε σημαντική απλούστευση της διαδικασίας πρόσληψης για μικροδουλειές (σιδέρωμα, ιδιαίτερα, μπέιμπισίττινγκ) και μια σειρά κρατικώς επιδοτούμενων συμβολαίων εργασίας. Είναι επίσης περίπου ομόφωνοι στην εκτίμηση οτι το "συμβόλαιο νέας πρόσληψης", που επιτρέπει σε μικρές επιχειρήσεις να απολύουν ελεύθερα μέχρι δύο χρόνια μετά την πρόσληψη, δε δημιούργησε καθαρές νέες θέσεις εργασίας.
Τόσο συμφωνούν, που σκέφτονται να πρωθυπουργοποιήσουν τον εμπνευστή του "σχεδίου κοινωνικής συνοχής", κ.Borloo (αν βεβαίως εκείνος το δεχτεί), πριν την εθνική εορτή της 14ης Ιουλίου, αν η καμπύλη δημοτικότητας του σημερινού πρωθυπουργού συνεχίσει να παριστάνει την πορεία του χρηματιστήριου...

Το κοινό στοιχείο των παραπάνω δύο άσχετων κατά τα άλλα παραγράφων, είναι η αναφορά στους μόνους εργοδότες που δημιουργούν πλέον νέες θέσεις εργασίας στον ανεπτυγμένο καπιταλισμό: το κράτος και τις μικρές επιχειρήσεις ή τα άτομα-αγοραστές υπηρεσιών.

Και το "κεφάλαιο", οι μεγάλες επιχειρήσεις; Αυτές για χάρη των οποίων οι "φιλελεύθεροι" κυβερνώντες (ή "αντιπολιτευόμενοι"), αντέστρεψαν τη ρήση "η εργασία παράγει πλούτο", κάνοντάς την "ο πλούτος παράγει εργασία" (δώστε λοιπόν κι άλλα στον πλούτο για να έχουμε δουλειές);; Αυτές... μοιράζουν μερίσματα, ακόμα κι αν έχουν μυθικές ζημιές. Όπως εκείνη η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, το ελληνικό τμήμα της οποίας ήταν όλο "αυτιά".

Φαίνονται μπλεγμένα όλα τούτα. Αλλά δεν είναι τόσο :-)

31 comments:

exiled said...

Χεχεχε! Σωστός! Πώς και δεν πήγες και συ καμμιά βόλτα από Μέρυλαντ μεριά; Έμαθα πληρώνουν καλά.

(LOL)

Velazquez said...

oso ο κοσμος ανεχεται το κεφαλαιο και τη λογική των υπηρετών του ,πως" οσο πιο πολλοι πλουσιοι τοσο το καλυτερο" θα συνεχίσουμε να βλεπουμε τετοο σκηνικο.

members of the Lilipoua tribe said...

...οπότε μάλλον οι μισοί στο Μέρυλαντ είναι μαθηματικοί και οι άλλοι μισοί θαυμαστές του Έλβις!


οι μουσικές σου επιλογές είναι τέλειες.

Ημίαιμος-Imiaimos said...

Αν εξαιρέσεις τα του κ.Borloo, τη διασύνδεση των υπολοίπων την ...καταλαβαίνω.
Τώρα, νομίζω ότι ο Νόμος του 2005 λειτουργεί ευνοϊκά στη συγκυρία αλλά δεν μπορεί να δώσει μακροπρόθεσμες λύσεις. Ακριβώς γιατί όπως σοφώτατα γράφεις
"οι "φιλελεύθεροι" κυβερνώντες (ή "αντιπολιτευόμενοι"), αντέστρεψαν τη ρήση "η εργασία παράγει πλούτο", κάνοντάς την "ο πλούτος παράγει εργασία""...
Νομίζω ότι έχουμε εγλωβιστεί στις έννοιες "πλούτος" και "εργασία", ενώ το επιδιωκόμενο θα έπρεπε να είναι η δίκαιη διανομή του πλούτου για ΛΙΓΟΤΕΡΗ εργασία.

Ημίαιμος-Imiaimos said...

Αν εξαιρέσεις τα του κ.Borloo, τη διασύνδεση των υπολοίπων την ...καταλαβαίνω.
Τώρα, νομίζω ότι ο Νόμος του 2005 λειτουργεί ευνοϊκά στη συγκυρία αλλά δεν μπορεί να δώσει μακροπρόθεσμες λύσεις. Ακριβώς γιατί όπως σοφώτατα γράφεις
"οι "φιλελεύθεροι" κυβερνώντες (ή "αντιπολιτευόμενοι"), αντέστρεψαν τη ρήση "η εργασία παράγει πλούτο", κάνοντάς την "ο πλούτος παράγει εργασία""...
Νομίζω ότι έχουμε εγλωβιστεί στις έννοιες "πλούτος" και "εργασία", ενώ το επιδιωκόμενο θα έπρεπε να είναι η δίκαιη διανομή του πλούτου για ΛΙΓΟΤΕΡΗ εργασία.

ΑΣΠΡΟΣ ΛΥΚΟΣ said...

Blueprinting the human brain
http://globalresearch.ca/index.php?context=viewArticle&code=20060516&articleId=2453


Inside the Secret Room at the NSA: The Ultimate Net Monitoring Tool
www.globalresearch.ca/PrintArticle.php?articleId=2466Rendering the US a Police State Par Excellence ... George Orwell's Predictions Dwarfed
NSA Building Database of Every Call Made
www.globalresearch.ca/PrintArticle.php?articleId=2434


Telephone Records are just the Tip of NSA's Iceberg
www.globalresearch.ca/PrintArticle.php?articleId=2444

Ημίαιμος-Imiaimos said...

Πολύ ενδιαφέροντα τα του ασπρόλυκου.
Αλλά, πέτα τα μισά -και λίγο παραπάνω- στη θάλασσα γιατί η προπαγάνδα της "υπερδύναμης" κάνει την ίδια δουλειά με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ του παρελθόντος και ΟΛΕΣ του παρόντος. Το τόσο το κάνει ΤΟΣΟ! Για προφανείς σκοπούς...

ιχνηλάτης said...

They offered me the office, offered me the shop
They said I'd better take anything they'd got
Do you wanna make tea at the BBC?
Do you wanna be, do you really wanna be a cop?

Career opportunities are the ones that never knock
Every job they offer you is to keep you out the dock
Career opportunity, the ones that never knock

I hate the army an' I hate the R.A.F.
I don't wanna go fighting in the tropical heat
I hate the civil service rules
And I won't open letter bombs for you

Bus driver....ambulance man....ticket inspector
They're gonna have to introduce conscription
They're gonna have to take away my prescription
If they wanna get me making toys
If they wanna get me, well, I got no choice

Careers
Careers
Careers

Ain't never gonna knock

Joe Strummer, Career Opportunities.

Δυστυχώς, the good die young, σύντροφε.

Ημίαιμος-Imiaimos said...

Αργεί, αργεί, αλλά όταν το αποφασίσει ο Ιχνηλάτης...
ΕΥΤΥΧΩΣ the good die young σύντροφε.
(και δεν προκάνουν να χαλάσουν...)

ιχνηλάτης said...

ΕΥΤΥΧΩΣ the good die young σύντροφε.
(και δεν προκάνουν να χαλάσουν...)


Προστίθεται στο φάκελο " Υπέροχες Ημίαιμες Ατάκες ".

Μαύρο πρόβατο said...

Καλημέρα σε όλους.

Φίλτατοι Λιλιπούα, ευχαριστώ! Αραγε, σας αρέσουν οι μουσικές που ακούγονται εδώ, επειδή έχουμε τις ίδιες καταβολ(άδ)ες ;-)

Αδελφέ Ημίαιμε, όντως ο Borloo είναι ολίγον ασύνδετος. Επειδή κυκλοφορεί η φήμη της πρωθυπουργοποίησής του εδώ, είπα να την βάλω να τη γνωρίζουν και οι περαστικοί από το μπλογκ. Κατά τα άλλα, το να πω; Συμφωνώ απόλυτα με την κατακλείδα σου - συνταυτιζόμαστε!
Ασπρε λύκε, ευχαριστώ για τα λινκς!
Σύντροφε ιχνηλάτη, πρωτοαγόρασα σιντί των Κλας την επόμενη του θανάτου τού Στράμμερ.
-Έχω βέβαια περίπου τα πάντα σε βινύλιο :-))) από την εποχή τόυ Γυμνάσιου...
Μερσί για τη μεταφορά των στίχων - ελπίζω να φαίνεται οτι στο βαθμό που μπορώ, προσπαθώ να βάζω άσματα με στίχους που σχολιάζουν το εκάστοτε ποστ.

ιχνηλάτης said...

Φίλτατε Μαυροπρόβατο, το έκανα ακριβώς για να δείξω πόσο εύστοχη ήταν η επιλογή σου.

Πάνος said...

Ενδιαφέρον ποστ (όπως πάντα, δηλαδή...)

*

Κι ο άγουρος θάνατος, μεγάλο θέμα...

Σχολιαστής said...

"που μπορεί να παρακολουθεί το 15% του παγκόσμιου τηλεπικοινωνιακού φορτίου (αλλά δεν είναι δυνατό να αξιολογήσει παρά ένα ελάχιστο τμήμα του)."

Το κακό φίλε Μαύρο πρόβατο, είναι ότι αυτό που δε μπορούν να κάνουν λόγω τεχνολογίας τώρα, δηλαδή να αξιολογούν περισσότερες πληροφορίες, θα μπορούν να το κάνουν σε μερικά χρόνια. Με γεωμετρική πρόοδο, θα γίνονται βήματα προς την πλήρη αστυνόμευση.

Ας τους αφιερώσουμε παραφρασμένο ένα τραγούδι του Θάνου Μικρούτσικου:

"Aισθήματα έχω αδελφικά, για της CIA τα φτωχά λαγωνικά, που με χιόνια και βροχές να με ακούνε έχουν διαταγές, που αντένες βάζουν για ν' ακούν όσα απο το στόμα μου περνούν".

ΑΣΠΡΟΣ ΛΥΚΟΣ said...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΤΟ ΟΤΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΛΑΖΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΨΗ.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ.. ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΥΣΗΧΑΣΩ ΜΕΡΙΚΟΥΣ, ΘΑ ΘΥΜΙΖΩ ΤO ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕ "ΓΙΑΚΟΒΛΕΦ" ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΑΔΑ ΤΟ 1997 ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΡΟΥΝ. ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΘΑ ΤΟ ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΩΡΕΣ ΜΕ TA ΤΟΣΟ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΑ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΣΥΣΣΤΗΜΑΤΑ.
ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ(ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ POST) ΕΙΝΑΙ Η
ΗΑΓΓΛΙΑ (ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ) ΤΟΥ 19ου ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ 20ου ΑΙΩΝΑ.
ΤΟΤΕ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ - ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΤΟΝ ΜΙΣΟ ΚΟΣΜΟ
Η ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ Η.Π.Α ΜΑΖΙ ME THN ΣΥΜΜΑΧΙΑ TΩN "ΠΡΩΘΥΜΩΜ" ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ 20 ΕΚΑΤΤΟΜΥΡΙΩΝ (ΙΡΑΚ).

TA LINKS ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ.. ΚΑΡΡΙΕΡΑ!! ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΛΟΝΤΕΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ. ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ (ΦΥΣΙΚΟΥΣ-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥΣ)..
ΑΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ.. XM..ΤΟ "ΨΗΦΙΑΚΟ ΟΧΥΡΟ" ΤΟΥ DAN BROWN( ΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ MR "DA-VINCI CODE"!). ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ TOY MYΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ N.S.A., ΤΙΣ ΕΓΡΑΨΑΝ ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΟΙ.

Μαύρο πρόβατο said...

Καλημέρα,

-άσπρε λύκε, TA LINKS ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ [...]
ποιά λινκς;

ΑΣΠΡΟΣ ΛΥΚΟΣ said...

ΤΑ LINKS ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ ΜΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ
(Rendering the US a Police State Par Excellence ...
Inside the Secret Room at the NSA: The Ultimate Net Monitoring Tool
NSA Building Database of Every Call Made)
ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ CARRΙER OPORTUNITIES ΣΤΗΝ ..N.S.A.!!
(ΝΑΙ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΙΟΥΜΟΡ)!!

ΑΝ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟ INTERVIEW ΠΧ ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΗΝ "ΕΤΑΙΡΕΙΑ" KAI TO "ANTIKEIMENO" ΤΗΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ; ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΙΛΙΚΙ ΠΕΡΝΑ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ -ΦΑΝΕΡΟ- ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ ΤΗΛ.ΣΥΝΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡ.ΠΟΛΙΤΩΝ(ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ "ΣΩΣΤΕΣ" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΑΥΤΑ!)

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΣΗ ΑΝΕΡΓΕΙΑ;ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ - ΚΑΡΡΙΕΡΑ - ΜΟΥΡΗ;ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΛΑ(ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ Ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ)
ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΕΥΠ ΕΓΙΝΕ ΤΗΣ ... ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ ΟΤΑΝ ΖΗΤΟΥΣΕ ΚΟΣΜΟ.

ΤΕΛΕΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΠΙΚΡΟΧΟΛΟ ΑΡΘΡΑΚΙ,
ΤΟ ΠΡΩΤΟ LINK "Blueprinting the human brain" ΑΞΙΞΕΙ ΛΙΓΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ, ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΠΕΤΑΧΤΕΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ. ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΕΜΜΕΣΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΕ ΤΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ.

Ημίαιμος-Imiaimos said...

Ε, δεν είπαμε να τα πετάξουμε ΟΛΑ στη θάλασσα σύντροφε ασπρόλυκε!

members of the Lilipoua tribe said...

Καλημέρα,

οι μουσικές σας βέβαια μας αρέσουν ΚΑΙ για το λόγο που προανέφερες..

τώρα σχετικά με τις παρακολουθήσεις ας μην πάμε μακρυά.. έχει πήξει ο τόπος στους σωλήνες (lost bodies), έχει πήξει ο τόπος στις κάμερες, θυμάμαι όταν πριν τους ολυμπιακούς ήδη αρκετός κόσμος είχε αρχίσει να αντιδράει γι αυτό το θέμα, είχαν βγει οι δαιμόνιοι έλληνες δημοσιογράφοι στους δρόμους για να πάρουν τη γνώμη του κόσμου και οι περισσότερες απαντήσεις που πήραν ήταν του στυλ "ας βάλουν όσες κάμερες θέλουν, δεν έχω τίποτα να κρύψω.." μάλλον αυτές ήταν οι απαντήσεις που δεν κόπηκαν απ το δελτίο αλλά.
Στις ηνωμένες πολιτείες ήδη εδώ και καιρό εκπαιδεύουν τα πιτσιρίκια να συνηθίσουν στην ιδέα οτι μπορεί οποιαδηποτε στιγμή να μπουκάρει -παντα για λόγους ασφαλειας- ομαδα SWAT στο σπιτι τους χωρίς ενταλμα και να το κάνει καλοκαιρινο για να βρει αυτο που ψάχνει..

'zero tolerance'
http://www.thisistrue.com/zt.html

members of the Lilipoua tribe said...

Υ.Γ.

...δεν ειναι και πολυ σχετικο το λινκ με όσα ειπωθηκαν προηγουμενως αλλα τι να κανεις...
αλλα αφου το έφερε η κουβεντα να αλλο ενα λινκ..

http://www.pdkintl.org/kappan/kski9901.htm

Velazquez said...

Βοηθήστε στο google bombing
[URL=http://www.giannakou.gr/]Κατσίκα[/URL]

Jason said...

Ενδιαφέροντα σχόλια, αν και γνωστά πάνω-κάτω όλα αυτά. Τι μπορεί να γίνει...

Ενδιαφέρον blog, πάνω απ' όλα.

ιχνηλάτης said...

Jason, ευχαριστούμε για τη φιλοφρόνηση.
Η σεμνότητα της εφηβείας ( σου ) μας εντυπωσιάζει.. :)

Krotkaya said...

πολύ καλά, πολύ καλά...
εγώ λέω να "εκμεταλλευτούμε" τις "ευκαιρίες" που μας δίνουν και να πάμε να τους διαβρώσουμε εκ των έσω!

Πρόβατο, επί τη ευκαιρία, πήγες την παρασκευή στην Πρεσβεία; έμαθα έγινε ένα τζέρτζελο!

members of the Lilipoua tribe said...

ναι.. αν μπορείς και έχεις χρόνο κάνε μια ενημέρωση για το τί έγινε στην πρεσβεία.

Μαύρο πρόβατο said...

Λιλιπούα και Κρότκαγια,
δεν κατάφερα μέχρι τώρα να διασταυρώσω την πληροφορία.
Το πιο πιθανό είναι να πρόκειται για μικρό πράγμα, δεδομένου οτι ο (ιστορικός, ιδρυμένος από τον Κοραή) σύλλογος των φοιτητών υπολειτουργούσε από το '98 ώς το 2001 όπου έχασα τελείως τα ίχνη του.

Μαριέλε said...

Μαύρο πρόβατο,ως παρατηρητής{αφελής}έχω πράγματι μία απορία{αφελή}.
Η απορία γεννήθηκε διαβάζοντας σχολιό σου στίς Διαστάσεις.
Τί θα μπορούσε να προσδιοριστεί ως Αριστερά,σήμερα?

Μαύρο πρόβατο said...

Μεγάλο το θέμα, αγαπητή Marièle.

Η άποψή μου είναι οτι αριστερά είναι όποια πολιτική είναι με τη ζωντανή εργασία σε βάρος την νεκρής.

Αλλά βλέπεις, ήδη μια τέτοια άποψη προϋποθέτει μια "αριστερή" θεωρία για τη διατύπωσή της. Θέλει δουλειά ακόμα λοιπόν. Εν τω μεταξύ, αρκούμαι στα λόγια κάποιου παλιού ανώνυμου αγωνιστή: "αριστερός είναι όποιος αγωνίζεται να ανθρωπέψει ο άνθρωπος".

Μαριέλε said...

Mαύρο πρόβατο,θα ήθελα να μιλήσεις περισσότερο γιά τήν αποψή σου,κι ας προυποθέτει μία αριστερή θεωρία.
(Εξάλλου είναι και ο μόνος λόγος πού μάς είναι χρήσιμοι οι διανοούμενοι.Μάς βοηθάνε να σκεφτούμε.Ναι,μακάρι να μήν τούς χρειαζόμαστε!)
Φυσικά ,αν μπορείς και άν το θέλεις κι εσύ.

ΑΣΠΡΟΣ ΛΥΚΟΣ said...

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ
http://www.argiros.net/

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.