May 16, 2011

Μην ξεχνιόμαστε

...καλοί και κακοί, μάστορες και καλφάδες του συστήματος, είστε όλοι αναλώσιμοι.


Οι κατηγορίες


Η (κατά τις θεωρίες του Μπουρντιέ) βαθεία φωνή του κατεστημένου, δια στόματος Μπερνάρ Ντεμπρέ, εκφωνεί  την εξής επι(γ)ραμματική ετυμηγορία (πρόχειρη μετάφραση ΜΠ):

[Κ. Στρως Καν] ήσαστε γενικός διευθυντής του ΔΝΤ. [Κατείχατε] μια θεμελιώδη θέση για τη σημερινή κατάσταση του βρισκόμενου σε οικονομική κρίση κόσμου.

Φερόσαστε υποψήφιος για την προεδρεία της γαλλικής Δημοκρατίας και οι δημοσκοπήσεις σας έφερναν στην πρωτιά.

 Αλλά ήδη εδώ και κάποιον καιρό, η συμπεριφορά σας ως προς το χρήμα προκαλούσε τη δυσφορία στον κόσμο: ρυάντ [σεράγια] στο Μαρόκο, παρισινά διαμερίσματα στις πιό σικ γειτονιές: αυτή η "λουσάτη" συμπεριφορά αμαύρωνε την εικόνα σας.

Ήταν σε πολλούς γνωστό οτι επιδεικνύατε αχαλίνωτη/ανεξέλεγκτη σεξουαλική συμπεριφορά, στη Γαλλία, στο Βέλγιο. Καθώς τα περιστατικά ήταν γνωστά, οι συμμέτοχοι σε τέτοια "φίνου γούστου" παιχνίδια καυχιόνταν για τη συμμετοχή τους, όμως η Γαλλία είναι ανεκτική, υπερβολικά ανεκτική. Πολλοί από τους φίλους σας σας είχαν πει, απ'ὀ,τι φαίνεται, οτι έπρεπε να ηρεμήσετε και ορισμένοι νομίζανε οτι είχατε τελικά κατανοήσει. Μια "προειδοποιητική βολή" στις ΗΠΑ σας είχε σχεδόν οδηγήσει στον αποκλεισμό, ακόμη κι αν η σύζυγός σας σας είχε συγχωρήσει για να συγκινηθεί το πόπολο.

Και να τώρα που συλληφθήκατε στις ΗΠΑ για σεξουαλική κακοποίηση - η ντροπή. Γνωρίζατε οτι η Γαλλία ήταν ανεκτική και, αδίκως, άφηνε την ιδιωτική ζωή εκτός πολιτικής. Ο Μιτεράν και οι δύο του σύζυγοι, η διπλή του ζωή το καταμαρτυρά αυτό. Αν και το κράτος πλήρωσε πολλά για την παράνομη οικογένεια για 14 ολόκληρα χρόνια, με χιλιάδες ευρώ που ξοδεύτηκαν για τη στέγαση και τη διατροφή της.

Το παρακάνατε όμως, ταπεινώσατε τη Γαλλία. Τη γελοιοποιήσατε.

Οι σοσιαλιστές που σας εμπιστεύονταν πρέπει να είναι κόκκινοι από ντροπή και οργή.
Θα καταδικαστείτε ίσως σε ποινή φυλάκισης. Μπράβο! Ίσως θα πρέπει να πληρώσετε εγγύηση, χρήματα έχετε αρκετά.

Όταν θα βγείτε από τη φυλακή, εξαφανιστείτε στο ρυάντ [σεράι] σας, μην επιχειρήσετε να δικαιολογηθείτε, μην πείτε τίποτα. Ήσαστε μια κάλπικη αξία, ένας σεξομανής, ένος διανοητικός απατεώνας. Σπιλώσατε τη χώρα σας.

Αυτό που σας εύχοναι τώρα είναι να υποβληθειτε σε θεραπεία, υπάρχουν φάρμακα για τους αυτουργούς σεξουαλικών εγκλημάτων.

Ντρέπομαι γιατί τα καμώματά σας γεννούν ξανά τον κίνδυνο να δυναμώσει η φωνή των άκρων.

Εξαφανιστείτε και γρήγορα.


UPDATE: Προς το παρόν Στο εξής και μέχρι νεωτέρας, διαμένει σε ένα από τα καταστήματα της νήσου Ρίκερς στους 65 δρόμους λένε, Μπρόντγουεη 71 Τραϊμπίκα, Φραγκλίνου 153 με εγγύηση 1 εκ. μετρητά συν 5 εκ. ακίνητο, καμμιά κατοστάρα το μήνα σεκιούριτυ, και μπρασελέ...

4 comments:

Μαύρο πρόβατο said...

Ειχα πει, είχα καταγράψει, υπενθύμισα και και ξαναθυμίσω εδώ τις από χρόνια επιφυλάξεις μου για το καταπόσο μια εγκληματική φυσιογνωμία που την έχουν στο χέρι 40 μυστικές υπηρεσίες ισχυρών και ανίσχυρων κρατών του πλανήτη, θα επιλεχθεί τελικά να δουλέψει για τους κυρίαρχους κύκλους ως πολιτειακός άρχων/κυβερνήτης. Νομίζω βγαίνω αληθινός…

Anonymous said...

Εγινε το «μπουμ» κι επιβεβαιώθηκε τελικά αυτό που η Le Journal du Dimanche είχε γράψει με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων στο ΔΝΤ…. «δημιούργησαν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ.., βάζοντας μαζί ένα εκμαυλιστή και μια πουριτανική Αμερική» .

Pierrot le Fou

Μαύρο πρόβατο said...

Δεν θα ξανασχοληθούμε με το θέμα χωρίς να υπάρχει κάτι πραγματικά νέο, αλλά θέλω να θέσω υπόψιν των γαλλομαθών ένα αριστούργημα: το παρεάκι Ζαν-Φρανσουά Κάν, εκτίμησε οτι δεν υπήρξε βίαια απόπειρα βιασμού (!!!!) και κατόπιν δήλωσε οτι είπε μαλακία... Απολαυστικό!

Μαύρο πρόβατο said...

Ας σημειώσω πάντως οτι με ενοχοποιεί ένας τιτανοτεράστιος (αναμάρτητος;) προπάτωρ εδώ οτι παραβιάζω το τεκμήριο αθωότητας του σοσιαλιστού.
Προσπαθώ και συμμορφώνομαι αυστηρά με αυτό, όπως οφείλει ο καθένας. Θυμίζω βέβαια, οτι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στο σύστημα που λατρεύει, του "νταβραντισμένου καπιταλισμού", τη χώρα του Γκουαντανάμο. Παρόλ'αυτά, αντί γι αυτό υπάρχει εκεί, στο νταβραντισμένο καπιταλισμό, στη χώρα του Γκουαντανάμο, μια οικονομία "έντασης νομικών". Άσε το τεκμήριο και στάξε φράγκα στους δικηγόρους -κι αν είσαι ο Ο.Τζ.Σίμπσον...