June 29, 2009

Bravo?

Από μια άποψη, τα πράγματα είναι απλά και αρκετά συνηθισμένα: επιχειρείται μια χουντίτσα στη μακρινή Ονδούρα, επειδή ο πρόεδρος έκανε κόνξες και δεν έπεφτε και εύκολα.
Οι χουνταίοι επικαλούνται βέβαια κάποιον εξωτερικό, κομμουνιστικό ή περίπου, κίνδυνο.

Το πραξικοπηματάκι, έχει καταδικαστεί με διάφορες φράσεις και περιφράσεις από όλα τα κράτη της περιοχής, ορισμένες μεγάλες Δυνάμεις, ευρωπαϊκές κυβερνήσεις κτλ. Στους καταδικάζοντες συγκαταλέγεται και η κυβέρνηση Ομπάμα, σύμφωνα με την απλούστερη ερμηνεία των δηλώσεών της.

Η μόνη όμως ξεκάθαρη κι έμπρακτη καταδίκη είναι αυτή που συνίσταται στο να εξακολουθεί ν'αναγνωρίζεται η κυβέρνηση Σελάγια ως η μοναδική νόμιμη εκπροσώπηση της Ονδούρας.

Περιμένοντας να δούμε πώς θα εξελιχθεί ο αναβρασμός που ήδη επικρατεί στην πολύπαθη χώρα, ας μη βιαστούμε να δώσουμε bravo σε κανέναν (όχι και τόσο) ισχυρό, αλλά να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα που ξεκινούν οι ονδουριανοί για να υπερασπιστούν τις έστω ισχνές δημοκρατικές ελευθερίες τους...

4 comments:

Ο Λύκος της Στέππας said...

Ευχαριστούμε για το link. Συμφωνώ στην προτροπή να βαστάμε μικρό καλάθι. Είναι ακόμη νωρίς για να βγει συμπέρασμα.

Unknown said...

Κάποιοι νοσταλγούν την εποχή των Κόντρας...

Πάντως το τραγελαφικό παιγνίδι τα δικαστήρια και κηρύσσουν παράνομο το να προσφεύγεις στη λαϊκή ετυμηγορία θα το δούμε όλο και συχνότερα να παίζεται.

Anonymous said...

Τουλάχιστον, μπορούμε απερίφραστα, να εκφράσουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον πολύπαθο λαό της Ονδούρας !

Και επίσης απερίφραστα, να καταδικάσουμε το πραξικόπημα - το πρώτο της νέας κυβέρνησης των ΕΠΑ !

Γεια και χαρά σας !

Μαύρο πρόβατο said...

Περαιτέρω σχόλια εδώ