June 01, 2009

"Για μια Ευρώπη ισχυρή, που να μας προστατεύει"

© AFP, publ. in El Pais 03/04/08
Όποιοι θέλετε να ενημερωθείτε για τα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα πριν τις ευρωεκλογές του Σαββατοκύριακου, μπορείτε να διαβάσετε δύο κείμενα που συνυπογράφουν οι Μέρκελ και Σαρκοζύ: το ένα, δημοσιεύτηκε στη Μοντ της 03/02/2009 , το άλλο στη Ζουρνάλ ντε Ντιμάνς της 31/05/2009 (εμφανίστηκαν ταυτόχρονα, και μεταφράστηκαν αργότερα, σε πολλές άλλες γλώσσες, πιθανόν και στα ελληνικά. Οι σύνδεσμοι παραπέμπουν σε γαλλικά φύλλα).

Με λίγο κόπο και χρόνο που θ'αφιερώσετε, μπορείτε να βγάλετε βασικά συμπεράσματα για το τι είναι η ΕΕ και πού πάει - αξίζει πολύ, αν συνυπολογίσετε από τι εγχώρια σκάρτη παραμυθία και απομίμηση μπορείτε να γλιτώσετε αυτή τη δύσκολη εβδομάδα.

5 comments:

J95 said...

Tο δεύτερο λέει:
-ενίσχυση R&D
-ρύθμιση των αγορών
-λιγότερη γραφειοκρατία
-προστασία της ευρωπαϊκής παραγωγής
-όρια στη διεύθυνση
-ΚΕΠΠΑ
-διάφορες άλλες μικρομαλακίες

ποια ακριβώς είναι η είδηση;

Кроткая said...

Ο γαλλογερμανικός άξονας πουλάει ακόμα!

j95, μπορεί να απευθύνεται το ποστ σε κείνους που δεν παρακολουθούν, δεν έχουν κάνει σχετικές σπουδές και τα ξέρουν και τόσο καλά.

Rodia said...

Μια και βρίσκεστε Γαλλία παιδιά, τι ξερετε για το "Hadopi" του Σαρκοζί;
(όχι και τόσο άσχετο, ε)

J95 said...

στο σχόλιό μου εκεί που λέω "διεύθυνση" αντικαταστήστε με "διεύρυνση"

Μαύρο πρόβατο said...

Ροδιά, όπως θα έχεις ήδη μάθει, το "στα τρία κόρνερ πέναλτυ" κόπηκε από το ανώτατο συνταγματικό συμβούλιο. η σημερινή είδηση είναι οτι ανάλογες ιδέες περί προστασίας επωάζονται και στο βρετανικό σχέδιο προώθησης της εξτρα-ευρυζωνικότητας.
Τζέυ, τώρα που πέρασαν αι εκλογαί με την ησυχία μας θα τα παρουσιάσουμε ένα ένα όσα ήταν ήδη στο χαρτί (κομψά διατυπωμένα) και παίρνουν σειρά υλοποίησης.

Χαίρε Κροτ! Όλο λέω να πω την αποψάρα μου στο μπλογκ σου, αλλά μέχρι στιγμής έχω παραμείνει αναγνώστης της ενδιαφέρουσας συζήτησης που συνοδεύει τα άκρως ενδιαφέροντα ποστ. Ελπίζω πολύ σύντομα...