October 12, 2007

La-voilà!!

(Από το Charlie Hebdo)

UPDATE 19/12:



UPDATE 14/1/2008
Παντρεύτηκαν 10/1, σύμφωνα με ορισμένες εξιδεικευμένες στο σήριαλ φυλλάδες...
UPDATE 2/2/2006
Τώρα μας λένε οτι παντρεύτηκαν 2/2 το πρωί... αηδία κατάντησε...

21 comments:

Πάνος said...

Ως μη γνωρίζων την Γαλλικήν, φοβάμαι ότι το παρερμηνεύω...

Μαύρο πρόβατο said...

Οι Σαρκοζύ χωρίζουν. Το θέμα έχει ως εξής:
-εδώ και καιρό, το ζεύγος δεν εμφανίζεται μαζί σε επίσημες εκδηλώσεις. Η Σεσίλια δεν ήταν ούτε στη Βουλγαρία, όπου της είχε κανονιστεί συνάντηση με τις νοσοκόμες της Λιβύης, στην απελευθέρωση των οποίων υποτίθεται οτι συνέβαλε προσωπικά, ούτε στην επίσκεψη στη Μόσχα. Αντίθετα, την έχουν δει τον τελευταίο καιρό "μόνη" της στη Γενεύη και το Λονδίνο
-Την Πέμπτη, ελβετική εφημερίδα (Tribune de Génève) γράφει οτι επίκειται η επισημοποίηση του χωρισμού των Σαρκοζύ
-Χτες, ο Est Republicain, επαρχιακό φύλλο, ανακοινώνει οτι θα βγει επίσημη ανακοίνωση της προεδρίας σήμερα Σάββατο, δημοσιοποιώντας το διαζύγιο. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ελυζέ δεν επιβεβαιώνει το δημοσίευμα. Ο δημοσιογράφος επιμένει, αλλά μιλάει πλέον για Δευτέρα κι όχι για Σάββατο. Να σημειωθεί οτι η εφημερίδα αυτή θεωρείται "μανούλα" στα ειδησάρια για το τι κάνει η Σεσίλια.
-Ο διευθυντής του περιοδικού L'express δηλώνει κάτι σαν "ο κόσμος τόχει τούμπανο..." και θεωρεί κι αυτός οτι η δημοσιοποίηση του χωρισμού είναι θέμα λίγων ημερών.
Αναλυτική κάλυψη στο Νουβέλ Ομπσερβατέρ.

Μαύρο πρόβατο said...

Για όσους δεν το πρόσεξαν, το σκίτσο του ποστ ήταν και σύνδεσμος για το επίμαχο δημοσίευμα του L'Est Republicain.
Τώρα στην ίδια διεύθυνση εμφανίζεται τροποποιημένο κείμενο.

Sunflyer said...

Το σκίτσο είναι λογοπαίγνιο εννοώντας ότι rupture=μεταρρύθμιση αλλά και =διαζύγιο ή ξέφυγα; Όπως και να έχει, και πολύ του έκατσε!

Anonymous said...

Άτιμη πολιτική. Ούτε ένας τόσο καταπληκτικός γάμος δεν μπορεί να αντέξει, όταν ο σύζυγος είναι ταγμένος στην πολιτική...

Για την Γαλλία ρε γαμώτο, ο αγαπητός Σαρκοζύ αναφώνησε, και αφιέρωσε την ζωή του στον λαό...

Σνιφ

Μαύρο πρόβατο said...

sunflyer, bien vu! :-)
rupture θα πει ρήξη, και το σκίτσο παίζει με τις "ρήξεις" (με το σύστημα-μπουχαχαχαχαχαχαχ) που υποσχέθηκε ο Σαρκοζύ, και τη ρήξη/διάσταση του ζεύγους.

παράφωνε, έτσι είναι. ;-) Δε θα το έκανε κανείς θέμα, αν ο εν λόγω δεν είχε αποπειραθεί να στήσει ένα κιtς χολυγουντιανό σκηνικό με την "αγαπημένη οικογένεια" να φωτογραφίζεται σε όλες (σχεδόν) τις πόζες!

Μαύρο πρόβατο said...

Άλλοι (Nouvel Obs) λένε οτι θ'ανακοινωθεί σήμερα, άλλοι (La Tribune) την Τετάρτη... και ο εκπρόσωπος του Ελυζέ ισχυρίζεται οτι δεν ξέρει τίποτα!
Αρκετά ασχοληθήκαμε...
Καιρός να μπούμε στο "κυρίως θέμα", πώς εξελίσσονται οι κοινωνικές συγκρούσεις και ο "δείκτης" τους, οι μαζικές κινητοποιήσεις.
Ήδη, για την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί μεγάλη 24ωρη απεργία στις σιδηροδρομικές μεταφορές και το μετρό - ενάντια στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, αν σας λέει τίποτα το ζήτημα εκεί στην πατρίδα...

Αθήναιος said...

Και δεν μου λέτε, τους παίρνουν στο ψηλό όλους αυτούς τους αγαπημένους μόνο κατά την προεκλογική περίοδο συζύγους;

Θυμόμαστε την ατάκα της Σεγκολέν ότι θα ήθελε να παντρευτεί τον Ολάντ.

palestine said...

Παρ'ότι λατρεύω τα σκίτσα και το χιούμορ, κάθε αναφρορά στον Σαρκοζύ μου προκαλεί πλέον οργή και θλίψη μαζί. Ποτέ δεν θα καταλάβω πως παρασύρθηκε έτσι η Γαλλία και εξέλεξε για πρόεδρο της αυτόν τον επικίνδυνο καραγκιόζη.

Ρε συ, σύντροφε, ήθελα από καιρό να σε ρωτήσω (αλλά έλειπα στο Ζαίρ:) τι προβλέπει το γαλλικό σύνταγμα για την ανατροπή-αντικατάσταση του; Μου έχει κολλήσει η σκέψη ότι δεν μπορεί να τον ανεχθεί η Γαλλία (και ο κόσμος) μέχρι το τέλος της θητείας του!

Anonymous said...

Κριαρι, βαλε και κανα κειμενακικαι τον Βελτρονι ,αυτον τον μεγαλο Κενεντιστη... :P

Αθήναιος said...

Πώς ήταν στου Robuchon?

Anonymous said...

Το πλεονέκτημα της ΓΑλλίας ως προς τις απεργίες είναι ότι η εκάστοτε κυβέρνηση παίρνει στα σοβαρά τις απεργίες, ακόμη και τις εικοσιτετράωρες, ιδίως στις συγκοινωνίες-μεταφορές. (ή, άλλξε κι αυτό?) Εδώ, τους "γράφουν" κανονικά.

Anonymous said...

Πώς ήταν στου Robuchon;

Μαύρο πρόβατο said...

Πφφφ... κόλαση η βδομάδα.
Για το προεδρικό ζεύγος φαντάζομαι μάθατε την επιβεβαίωση της εκκίνησης του διαζυγίου, για την οποία πληροφορηθήκατε από δω εγκαίρως ;-)
Σφε ομιλητή, δυστυχώς το γαλλικό Σύνταγμα καθιστά σχεδόν αδύνατη την καθαίρεση του προέδρου: νομική ασυλία κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων (άλλωστε πολλοί αναρωτιούνται, αν υπήρχε διαμάχη για τους όρους του διαζυγίου, πώς θ'αποφάσιζε ο δικαστής...) κτλ κτλ. Αν ο πρόεδρος βρεθεί σε αδυναμία να ασκήσει το αξίωμα, τον αντικαθιστά προσωρινά ο πρόεδρος της Γερουσίας (δε βρίσκω αναλογία με έλληνες πολιτικούς για το πρόσωπο - βάλτε κάτι σα διασταύρωση Πολύδωρα με Χρυσοχοΐδη...) Κυκλοφορούν πάντως κάποιες ιδέες/προτάσεις για το τι να κάνουμε με το Σαρκοζύ, οι πιό διαδεδομένες είναι οι εξής:
1) επειδή δεν είναι και πολύ "φραγκοαίματοι" ο Νικολά και η Σεσίλια, ένα τεστ DNA στο γιό τους θα προσδιόριζε καλύτερα αν αυτός έχει όντως το δικαίωμα να τρώει από την κουζίνα του μέλαθρου των Ηλισσίων
2) να πραγματοποιήσει το απόλυτο άνοιγμα στο χώρο των "σοσιαλιστών": η Σεγκολέν είναι κι αυτή πλέον μια... ζωντοχήρα!!
-Σφε Βελάσκεθ, λέω να μην του κόψω την τύχη του νέου επίδοξου παραλήπτη της σκυτάλης από τον Πρόντι - θα το κάνει μόνος του, ο ηγέτης της κατάληξης του κομπρομίζο στόρικο (δύο σε ένα: και χριστιανοδημοκράτες και μεταλλαγμένοι "κομμουνιστές"...) Αλήθεια, τι ήθελες να έλεγε ο προεδρεύων ενός τέτοιου πολιτικού αποστάγματος αποβρασμάτων; Οτι πρότυπό του είναι ο Σβαρτσενέγκερ; Θα το ακούσουμε κι αυτό...
Πάντως στην Ιταλία η κρίση της πολιτικής έχει φτάσει σε ύψη ρεκόρ, ακόμα και για την ίδια τη χώρα-μητέρα των πολιτικών κρίσεων!
-Αθήναιε και Ναυσικάα, ήταν πολύ καλά για μεσημέρι. Πιό συγκεκριμένα, πήρα κάβουρα για ορεκτικό και λαβράκι, συνοδευόμενα από ένα Πουιγύ φυμέ. Το επιδόρπιο το ξέχασα, ένα σοκολατοειδές-μάλλον αστόχησα.
-Φλο, κάτι μου λέει οτι αυτή η μάχη για τα συνταξιοδοτικά καθεστώτα θα κριθεί αργότερα. Προς το παρόν, υπάρχει μια δομική αδυναμία του κινήματος: παρά τη μεγάλη επιτυχία της απεργίας (δεν κουνήθηκε τίποτα), λείπει η κινητοποίηση των νέων, ιδιαίτερα των φοιτητών. Αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά με το 1995. Ο Σαρκοζύ αξιοποιεί αυτήν την πείρα και δεν ανοίγει ταυτόχρονα μεγάλα θέματα στην παιδεία - πρόσθεσε στην τακτική του και την κόπωση των φοιτητών από τις μεγάλες κινητοποιήσεις του 2006.

Σίγουρα όμως το πράγμα είναι στην αρχή του. στους απεργούς υπάρχουν δύο προσανατολισμοί για την τακτική στη συνέχεια, άλλοι μιλούν για κλιμάκωση από τώρα κι άλλοι εκτιμούν οτι θα πρέπει να επανέλθουν μετά τις 15 Νοέμβρη (αφού περάσουν οι σχολικές φθινοπωρινές μινι-διακοπές), και τότε με κλιμακούμενες κινητοποιήσεις. Ελπίζω να γράψω λεπτομερέστερα για το θέμα. Όπως καταλαβαίνετε, τα πολιτικά μέτωπα είναι λίγο-πολύ τα ίδια σε όλη την Ευρώπη τώρα, και αυτό λέει μερικά πράγματα για τη φύση και για τη σημασία των μέτρων που προσπαθούν να περάσουν οι κυβερνήσεις, αλλά και για το τι χαρακτήρα οφείλει να έχει η αντίσταση σε αυτά.

palestine said...

χαχαχαχάααααααα

Απολαυστικό το χιούμορ σου, σύντροφε!
Η πρώτη πρόταση που κυκλοφορεί είναι όλα τα λεφτά!!! Λίγο κακόγουστη βέβαια, αλλά του αξίζει του καραγκιόζη-ρατσιστή-κομπλεξικό.

υγ
(σε ευχαριστώ για την πληροφόρηση σε ό,τι αφορά το τι προβλέπει το σύνταγμα, αλλά ήλπιζα να έχει ξεκινήσει ήδη μια πολιτική-κομματική (και όχι συνταγματική) διαδικασία για να τον ξεφορτωθεί ο γαλλικός λαός, και όλοι εμείς.

Anonymous said...

Ενδιαφέροντα όλ' αυτά. Η αθλιότητα της πολιτικής που ακολουθεί όμως, δεν ξέρω κατά πόσο σχετίζεται με την προσωπική του ζωή.

ΥΓ: Ξεπερνώντας ακόμα και το πλαίσιο του ποστ, έχω μία ερώτηση. Αυτός είναι ο δρόμος προς την επανάσταση;

Anonymous said...

Με τον μαύρο Jean Robert Pitte τι έγινε τελικά ?

http://www.ambafrance-gr.org/article.php3?id_article=1726

http://www.esos.gr/54/efdfsdfsg.htm

http://www.ekathimerini.com/4dcgi/_w_articles_politics_100008_23/10/2007_89253

http://www.esos.gr/54/jknkjn.htm

Μαύρο πρόβατο said...

filoi,
qa epanelqw suntoma gia sxoliasmouc ktl (briskomai ektoc edrac proc to paron)
A plus,
M.P.

Anonymous said...

Je ne regrette rien. Που λέει και το τραγούδι.

Anonymous said...

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ 11 ΜΗΝΕΣ Η ΓΣΕΕ μου «ΥΠΕΞΑΙΡΕΙ»ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ 17 ΧΡΟΝΩΝ

Μαύρο πρόβατο said...

Μετά από πολύ καιρό, επανέρχομαι:

σφε exiled, ομολογώ οτι δεν κατάλαβα την ερώτησή σου. Ο pathfinder σίγουρα δε θα μας βοηθήσει να βρούμε "το δρόμο για την επανάσταση". Υποθέτω πάντως οτι εγείρεις το ζήτημα κατά πόσο είναι θεμιτό για το ΚΚΕ να αποσπά κρατική χρηματοδότηση. Νομίζω οτι κάθε κόμμα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τι πρέπει να δώσει σε αντάλλαγμα σε κάθε περίπτωση και να πράττει αναλόγως. Αλλά γιατί δεν ρωτάς το ίδιο το κόμμα αυτό;

Τέκνο της ανοικτής θαλάσσης, είχα κοιτάξει τα λινκς μόλις τα είχες παραθέσει (ευχαριστώ!). Ο Pitte ενσαρκώνει πραγματικά την πιο μαύρη, αντιδραστική αντίληψη για τα πανεπιστήμια. Το Paris 4 στην Ελλάδα έχει κάνει φραντσάιζινγκ του τίτλου του σε μια εταιρία που ιδρύθηκε από κάποιους που δραστηριοποιούνταν αρχικά στο χώρο των φροντιστηρίων.
Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα να ανοίξει η Σορβόννη (και όποιος άλλος θέλει) παραρτήματα στην Ελλάδα, υπό τους εξής όρους (αντίστοιχα για κάθε ενδιαφερόμενο):

1) Οι δάσκαλοι να είναι επιλεγμένοι με τα ίδια κριτήρια όπως και στα "κεντρικά" (με τυπικά προσόντα το διδακτορικό και την έγκριση της υποψηφιότητάς τους από το CNU) και να είναι ενεργοί ερευνητικά (να ανήκουν σε ερευνητικές ομάδες και να διεξάγουν έρευνα στον τομέα τους)
2) Η σχολή να ενταχθεί στο σύστημα των πανελληνίων σε ο,τι αφορά την εισαγωγή φοιτητών.
3) Η Σορβόννη να πληρώνει τους καθηγητές, το ελληνικό δημόσιο τις κτιριακές εγκαταστάσεις (σε τόπο της επιλογής του), υποδομές και το βοηθητικό προσωπικό και οι φοιτητές να πληρώνουν την αξία της εγγραφής στη Σορβόννη μείον την ασφαλιστική κάλυψη, την οποία να αναλαμβάνει το ελληνικό δημόσιο όπως κάνει με τους λοιπούς φοιτητές. Το πακέτο έρχεται γύρω στα 100€ ανά ετήσια εγγραφή...

Όσοι δε συμορφώνονται με αυτούς τους όρους να σταματήσουν να δέχονται σπουδαστές και άρα να κλείσουν εντός διετίας-τριετίας.

Αυτά για να σταματήσουν οι απατεωνιές περί "όρων λειτουργίας" και "αυστηρής αξιολόγησης", σαν να είναι δυνατόν να έχεις εκπαίδευση και πανεπιστημιακού επιπέδου, και κερδοφόρα για τον σκολάρχη και προσιτή σε μη πλούσιους...

Η Γαλλία αυτή τη στιγμή διαπερνάται από συγκρούσεις χαμηλής έντασης. Τα ζητήματα είναι κρίσιμα, η πολιτική που επιχειρείται να περάσει καταστροφική για το μέλλον της κοινωνίας γενικότερα, οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες διαβρωμένες. Η χώρα βαδίζει προς τον τοίχο (με χίλια) και η μόνη ελπίδα βρίσκεται στις βαθειές ριζοσπαστικές ιστορικές καταβολές του λαϊκού κινήματος.

Όσο για το "παλάτι", οι τελευταίες βρώμες λένε οτι η Σεσίλια έφυγε για μια... γυναίκα, ενώ ο Σαρκοζύ τα έχει με την υπουργό δικαιοσύνης (του)!