December 29, 2015

Ιμπεριαλισμός, φασισμός και κωμωδία

...συνδυάζονται συχνά, όποτε δηλαδή ο φασισμός (το φασιστικό κιτ που εγκατέστησε ο ιμπεριαλισμός, μην ξεχνάμε) παράγει το γελοίο. Στο κράτος που απαγόρευσε (και με κοιναγορίτικη έγκριση, μην ξεχνάμε) πρόσφατα και τυπικά το κομμουνιστικό κόμμα (και κάθε κομμουνιστικό κόμμα, μην ξεχναμε), έχουν πάρει ανώτατα αξιώματα διάφοροι σχετικοί επαγγελματίες που έχουν αναδείξει οι αμερικανοί σε όλον τον μετασοβιετικό χώρο. Αυτοί όπως διορίστηκαν, έτσι είναι και ακλόνητοι. Μόνος επιφορτισμένος με την τύχη αυτών όπως και όλων των υπόλοιπων, ο κ. πρέσβυς. Μην το ξεχνάμε κι αυτό.

____________________________________________________________________________________

Η επική κόντρα Αβάκοφ - Σαακασβίλι στην ουκρανική βουλή (+ ΒΙΝΤΕΟ - ελληνικοί υπότιτλοι)


Θ. Αυγερινός. Λ. Ζαχαρής  

Δημοσιεύουμε υποτιτλισμένη και ολόκληρη την κωμικοτραγική σκηνή της δημόσιας αντιπαράθεσης του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας Αρσέν Αβάκοφ και του σημερινού κυβερνήτη της Οδησσού Μιχαήλ Σαακασβίλι, πρώην προέδρου της Γεωργίας.


Η αντιπαράθεση έγινε παρουσία του προέδρου Ποροσένκο, που προσκάλεσε στην Ουκρανία τον καταζητούμενο στη χώρα του Γεωργιανό Σαακασβίλι, απονέμοντάς του την ουκρανική υπηκοότητα, πριν τον διορίσει κυβερνήτη της πολυβασανισμένης Οδησσού. Προφανώς εκτίμησε τις μεγάλες "επιτυχίες" του Σαακασβίλι και τις συστάσεις των Αμερικανών εποπτών του νέου καθεστώτος του Κιέβου, στο οποίο έχουν ενταχθεί ως υψηλόβαθμα στελέχη και άλλοι ακραιφνώς φιλοαμερικανοί πολιτικοί, ακόμη και Αμερικανοί πολίτες σήμερα, από την πρώην ΕΣΣΔ.
Υπέρ του αρμενικής καταγωγής υπουργού Αβάκοφ, που διαπληκτίζεται με τον Γεωργιανό Σαακασβίλι για το ποιος είναι καλύτερος "Ουκρανός" τάχθηκε στη δημόσια αντιπαράθεση ο πρωθυπουργός Γιατσενιούκ.
Αποκαλυπτικό για τους μη γνωρίζοντες τα της Ουκρανίας είναι φυσικά το γεγονός ότι εξ ολοκλήρου η αντιπαράθεση διεξάγεται σε άψογα ρωσικά, με βαριές εκφράσεις της αργκό και ύβρεις, που μόνο ένας καλός γνώστης της γλώσσας, μπορεί να χρησιμοποιήσει. Ούτε μία λέξη στην αντιπαράθεση δεν είναι ουκρανική. Αυτού του είδους άνθρωποι και πολιτικοί διαχειρίζονται τις υποθέσεις της Ουκρανίας, ως πιστοί σύμμαχοι της αμερικανικής κυβέρνησης και έπεισαν την ηγεσία της ΕΕ για το ανύπαρκτο δίκιο μιας κλίκας, που έχει βυθίσει τη χώρα στον εμφύλιο και τον παρακρατικό νεοφασισμό. Η δημόσια διαπόμπευση των πολιτικών αυτών προκαλεί μόνο θλίψη σε κάθε σώφρωνα Ευρωπαίο πολίτη με στοιχειώδη αντίληψη για τα τεκταινόμενα στην περιοχή. Είθε ο ουκρανικός λαός να βρει τον τρόπο να ξεπεράσει την τραγική αυτή φάση της ιστορίας του.

No comments: