June 21, 2014

Keçi sokak

Να και κάτι, σύντροφοι και φίλοι, που έλειπε από τον ελληνικό μηντιακό χώρο: ένα σοβαρό ειδησεογραφικό σάιτ με ιδιαίτερη έμφαση στη διεθνή επικαιρότητα. Ένα όπλο στα χέρια του μη πολύγλωσσου έλληνα ριζοσπάστη αριστερού. Επίπεδο υψηλό.  

Το εγχείρημα λέγεται guernica street ..news and analysis και διαβάζεται με ενδιαφέρον. Περιέχει επώνυμα και ανώνυμα κείμενα στο πνεύμα αυτό (νιούς και ανάλυσις).  Ο μέσος αναγνώστης κατά κανόνα μαθαίνει από τα άρθρα, αλλά ακόμα κι αν δε βλέπει κάτι καινούργιο δεν μπορεί παρά να αισθάνεται ικανοποιημένος και κάπου σύμφωνος με μια σύνθεση που δεν βιάζεται να βγάλει συμπεράσματα. Ο επισκέπτης με ανησυχίες καθησυχάζεται οτι έφτασε σ'έναν ιστότοπο κατ'εικόνα του. Πολύ ωραία.

Να τι μπορεί να συμβεί όμως: μπορεί να έχει λίγη παραπάνω ώρα να σκοτώσει και να φτάσει στο μουλτιμίιντια σέξιον. Κι από κει, να θέλει να δει κάτι που προδιαγράφεται συγκλονιστικό: το τέλος, λέει, του CERN. Και του HAARP - πρώτη γνωστική ασυμφωνία αλλά δεν πτοεί, αν μιλἀμε για την τύχη του CERN, ας αφορά το κλιπ και το τέλος του Ηρακλή Καβάλας.

Ξεκινά λοιπόν το παίξιμο του επιλεγμένου...

Η πρώτη υπόθεση, του χιούμορ, καταρρίπτεται εύκολα δυστυχώς - δεν προκύπτει από πουθενά αφού. Το αντίθετο έχει οργανωθεί σημειωτικώς: οτι πρόκειται για κανονικό περιεχόμενο του σάιτ, ναι αυτού που ανάκλασε το υψηλό επίπεδο του αναγνώστη γεννώντας του πνευματικά γουργουρητά ευχαρίστησης κατά την ανάγνωση πριν το παίξιμο.

Είναι κι αυτοί οι κίνδυνοι του ίντερνετ: ξεκινάς - νομίζεις - από το Δελαστίκ του 21ου αιώνα, λίγο αστείο αλλά απολαυστικό, και πέφτεις σε γίδια.
Ούστ, γίδια.








1 comment:

Μαύρο πρόβατο said...

22/6: το βγάλανε. Χωρίς την οφειλόμενη εξήγηση/απολογία, δεν αξίζει να επανέλθουμε στο γιδόστρατο...