October 04, 2012

They're going exhaustive


Μια χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ πρακτικά  κήρυξε σήμερα πόλεμο στη Συρία.
Η πραγματικότητα απάντησε στις σκέψεις που είχαν διατυπωθεί εδώ

Ας ακούσουν οι συμπατριώτες μας, όσους είχαν εγκαίρως προειδοποιήσει για τις συνέπειες μιας κλιμάκωσης με ορατή τη δυνατότητα εξέλιξης σε γενικευμένη σύρραξη.

3 comments:

Velazquez said...

Η εικονα που εχω ηταν ενας βομβαρδισμος για τα ματια του κοσμου.
Απο την αλλη μπορει να κανω και λαθος.

ΥΓ.Η χωρα παει κατα διαολου-το προγραμμα δε βγαινει,η μεσογειακη κλικα βαθαινει το χασμα της με την Χανσεατικη και λυση στον οριζοντα καμια.
Καλα να περνας εσυ και η φαμιλια.Χαιρετισματα στον πρωην σπιτονοικυρη μου.

Μαύρο πρόβατο said...

Χαιρετώ, ευχαριστώ και ανταποδίδω!
Ελπίζω όλα καλά.
Δεν έχω τα μέσα να ελέγξω την υπόθεση οτι η μέγιστη εμπλοκή της Τουρκίας θα είναι πρακτικά η κατοχή συνοριακών εδαφών της Συρίας για σκοπούς ασφαλείας της (ας πούμε από τους ενόπλους Κούρδους...), δηλ. κατά κάποιον τρόπο η επανάληψη τού Γκολάν. Αυτό μπορεί να σημάνει την εξάπλωση του πολέμου στην ιρακοτουρκική μεθόριο, ή ακριβώς για να μη συμβεί αυτό, την έναρξη νατο{ικών επιχειρήσεων ενάντια στη Συρία. Οι επόμενες μέρες θα είναι πολύ ασταθείς και θα δείξουν αν όντως πάμε από το «local search» στο «exhaustive» πολεμικό σκηνικό.
Για τη δύστυχη πατρίδα, είναι όχι απλά πασιφανές, αλλά και πανθομολογούμενο οτι τα νούμερα δεν βγαίνουν. Η συνεπαγόμενη ακυβερνησία μπορεί να δώσει όλα τα «άνθη του κακού» - οι εναλλακτικές από φασιστικές ώς «πατριωτικοδημοκρατικές» αλά νεοΤσίπρας καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα, με μόνες αναλοίωτες τις δεσμεύσεις της χώρας στο διεθνή ιμπεριαλισμό και τον εξανδραποδισμό του λαού της στους έλληνες και μη κεφαλαιοκράτες.
Η κατάσταση είναι, στην κυριολεξία, ελεεινή...

Μαύρο πρόβατο said...

Μετά από το προηγούμενο σχόλιο είδα αυτό, με παρόμοια εκτίμηση...