October 13, 2012

Και μια έγκυρη ανάλυση για την αγορά



Τόσο στα μακριά αγγούρια, όσο και στα μικρά αγγούρια η ελληνική αγορά δεν είναι σε θέση να απορροφήσει την εγχώρια παραγωγή, την ίδια ώρα που και οι γειτονικές μας χώρες διαθέτουν τη δική τους παραγωγή, ενώ και ο όγκος παραγωγής των εγχώριων αγγουριών δεν είναι επαρκής για εξαγωγές.
Πηγή

1 comment:

Μαύρο πρόβατο said...

Όσοι διαβήκατε το τολμηρό εξώφυλλο και τη σκανδαλιστική λεζάντα, παρακολουθήστε τη μικρή ιστορία η οποία τους χρησίμευσε ως έναυσμα:

η νομπελίστας ειρήνης ΕΕ μεριμνά για να αποκτήσει όλη η Ελλάδα πρόσβαση σε ταχύ ίντερνετ (για να μην έχουν τέτοια σχέδια μόνον οι Αλβανοί και Σλαβομακεδόνες των Σκοπίων...)
Δίνει λοιπόν, 180-200 μύρια € για το γρήγορο ίντερνετ «σε απομακρυσμένες και αγροτικές περιοχές» (σαν ας πούμε τα μικρονήσια που σύμφωνα με τον Τύπο η Τρόικα ζήτησε να εκκενωθούν, για οικονομία)
Τα «λεφτά υπάρχουν» είναι έτοιμα προς εκταμίευση, προσέχτε όχι στο ΕΣΠΑ αλλά σε άλλο ταμείο (συνοχής; -δε θυμάμαι), από τις αρχές 2012. Όλη η προκαταρκτική δουλειά έχει γίνει, τεύχη προδιαγραφών, κόντρα δημόσιες διαβουλεύσεις και δε συμμαζεύεται. Όλοι ανέμεναν την προκήρυξη του διαγωνισμού, κατά το Φλεβάρη 2012, «σε λίγες μέρες». Φεύ! Η δουλειά δεν έχει γίνει όλη. Γι'αυτό ως σήμερα ο διαγωνισμός δεν έχει προκηρυχτεί.
-Τι δεν έχει γίνει; θα ρωτήσει ο καλόπιστος (αφελής), για να πάρει την παρακάτω απάντηση:
-Δεν έχει τελειώσει το βασικό:
το προκαταρκτικό μοίρασμα της πίττας στα μονοπώλια του χώρου. Τη μερίδα του λέοντος τη διεκδικούν οι Γερμανοί (ΟΤΕ) και όχι παράλογα: έχοντας πολλές εγκαταστημένες υποδομές σε όλη την Ελλάδα, θα μπορούσαν να γλιτώσουν από μια σειρά έργα «πολιτικού μηχανικού» (σκαπτικά, κουτιά κτλ) ζογκλάροντας ταυτόχρονα με υπερτιμολογήσεις, ώστε το πραγματικό ποσοστό κέρδους να είναι πολύ μεγαλύτερο από το υπολογιζόμενο στα χαρτιά. Βέβαια οι ιθαγενείς εργολάβοι νιώθουν να παρακάμπτονται έτσι. Ένας καλός λόγος λοιπόν για διαπραγματεύσεις.
Επίσης οι προδιαγραφές του έργου αφήνουν έδαφος σε άλλους διεκδικητές να παρουσιάσουν καλύτερες προσφορές για τμήματα του έργου. Να ένας άλλος καλός λόγος για μαγειρέματα στο «ντεκουπάζ» και στις ίδιες τις προδιαγραφές.
Εν τᾠ μεταξύ, οι έλληνες μηχανικοί τηλεπικοινωνιών όλων των ειδικοτήτων (γιατί έχουμε και πολλούς και καλούς στην Ελλάδα), φεύγουν κατά πολλές εκατοντάδες, άλλοι για τις πετρομοναρχίες του κόλπου, άλλοι για άπω Ανατολή και Νοτιοανατολική Ασία, άλλοι για Ωκεανία και Λατινική Αμερική. Άλλοι που δεν έχουν φύγει ακόμη φυτοζωούν/ετερομισοαπασχολούνται για το μεροφάι, με ολοένα και περισσότερα απλήρωτα χρέη. Εμβληματική της κρίσης και στο χώρο η πτώχευση της παλιάς, καλής επιχείρησης ΜΑΡΑΚ.
Όλο αυτό το διάστημα, οι γραφιάδες αυτών των τύπων που δουλεύουν έτσι, με το μοναδικό δηλαδή δυνατό τους τρόπο, μας έχουν γανιάσει τον εγκέφαλο με νοικοκυρέματα, εκστρατείες κατά της διαφθοράς, ανοίγματα και απελευθερώσεις της αγοράς και λοιπές εμετικές παραμυθίες, όταν το μόνο που αξίζει να συγκρατήσουμε είναι οτι
1) τα «λεφτά» μπαίνουν πάντα αυγατισμένα στην ίδια τσέπη από την οποία βγήκαν...
2) για να μη γίνει αυτό κτήμα και συναίσθηση του κόσμου, τον ψεκάζουν με φασιστικό δηλητήριο και με εναλλακτικές ιδέες παραμονής στο σύστημα, στις απαιτούμενες εκ των περιστάσεων ποσότητες.