May 26, 2009

Φτωχότεροι

Μιχάλης Παπαγιαννάκης 19/8/1941-26/5/2009

Λίγους μήνες μετά τον αδελφό του, τον σπάνιο Λευτέρη, έφυγε από τη ζωή και ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης.
Έδωσε πολλά στον τόπο, με τους αγώνες του για τη δημοκρατία και τη στράτευσή του στα ανθρωπιστικά ιδανικά, το χάρισμά του και το ήθος του. Η πολιτική του διαδρομή, η στάση του και ο τρόπος που την υποστήριζε, όρισαν έναν υποδειγματικό τύπο πολιτικής αντιπαλότητας. Γι αυτό και η πλειοψηφία όσων είναι με την ανατροπή του καπιταλισμού και της Ευρωπαϊκής του Ένωσης, δεν μπόρεσαν ποτέ να διαφωνήσουν εντελώς με το Μιχάλη - και ταυτόχρονα, απ'όσους δεν τα βλέπουν έτσι, μόνο μια μειοψηφία κάθε φορά θέλησε να συμφωνήσει εντελώς μαζί του.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει...

3 comments:

Velazquez said...

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα έστειλε στην οικογένεια του Μιχάλη Παπαγιαννάκη το ακόλουθο τηλεγράφημα: «Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια για το θάνατο του Μιχάλη Παπαγιαννάκη, με τον οποίο με συνδέουν αγωνιστικές αναμνήσεις των μαθητικών και φοιτητικών μου χρόνων. Ανεξάρτητα από τις διαφορές μας η αντιπαράθεσή μας ήταν πάντα σε αμιγώς πολιτικά πλαίσια».

Κωστής Γκορτζής said...

Οι καλοί φεύγουν πάντα νωρίς...

ecobubble said...

Αν μου επιτρέπετε, να προσθέσω ότι ήταν και απο τους πρωτοπόρους της οικολογικής σκέψης και της πολιτικής οικολογίας, σε εποχές που κανείς δεν είχε "ανακαλύψει" την πράσινη ανάπτυξη και τα πράσινα... άλογα.