July 06, 2007

Παράνομο το CNE

Στο νέο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται στη Γαλλία μετά τη νίκη Σαρκοζύ, "σοσιαλιστές" (Κουσνέρ κι άλλοι 6, ετοιμάζεται και ο Βεντρίν...) εφαρμόζουν στην πράξη την ευέλικτη απασχόληση, αλλάζοντας εργοδότες κατά το δοκούν, και
τα δικαστήρια αντικαθιστούν την... ταξική πάλη: το εφετείο Παρισιού κήρυξε παράνομο το "συμβόλαιο νέας πρόσληψης" (CNE) ως αντιβαίνον τις διατάξεις της σύμβασης 158 του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας , στο σημείο όπου προβλέπεται η δυνατότητα απόλυσης χωρίς αιτιολόγηση αν δεν έχουν συμπληρωθεί 2 έτη από την πρόσληψη (ρεπορτάζ εδώ).

7 comments:

Anonymous said...

Καλώς τον(α) κι ας άργησε!
Ελπίζω όλα καλά.

Θετική η απόφαση, αλλά φοβάμαι να μην καταλήξει η Ευρώπη νέα Αμερική, όπου τα πάντα θα ρυθμίζονται από τα δικαστήρια. Το ότι το CNE κατάφερε και πέρασε ως νόμος είναι τεράστια κοινωνική ήττα και αυτό δεν αλλάζει.

Anonymous said...

Επειδή λοιπόν οι ταξικοί άρχοντες τα προσέχουν κάτι τέτοια,είμαι σίγουρος πως θα φροντίζουν να αλλοιώνουν τη σύσταση των δικαστηρίων κατάλληλα βάζοντας τους ταξικούς τους υπηρέτες ή δημιουργώντας νέους...

σχολιαστής said...

Δε βάζουν στο δικαστήριο την κ. Ντελ Πόντε, να έχουν το γαιδαρό τους δεμένο;

Ασμοδαίος said...

Πνευματώδες, ανανεωμένε και υγιέστατε -εύχομαι- Mr.Mouton! :)

(Νομίζω ότι είναι "συμβόλαιο νέων προσλήψεων", "συμβόλαιο πρώτης πρόσληψης" είναι το CPE.)

Anonymous said...

Να τους στείλουμε τον Κεδίκογλου, τώρα που πήρε σύνταξη. Όπως κατάφερε να αναιρεθεί ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Αρείου Πάγου υπέρ των εργαζομένων, κάτι θα καταφέρει κι εκεί.

aneksartitos2 said...

παλι καλα που καπου οι πλουσιοι δεν εχουν τα ινια...

Anonymous said...

«Ακαταμάχητος» ο πρόεδρος...
Είπε το «ναι» ο Σοσιαλιστής Ζακ Λανγκ στην πρόταση του Νικολά Σαρκοζί


Παραθέτω το άρθρο του in.gr
---------------------------
"
Υπέκυψε στο «φλερτ» του Νικολά Σαρκοζί ο δημοφιλής πρώην υπουργός Πολιτισμού Ζακ Λανγκ, αποδεχόμενος την πρόταση να αναλάβει επικεφαλής κυβερνητικής επιτροπής θεσμικών μεταρρυθμίσεων, σε ένα ισχυρό πλήγμα για το Σοσιαλιστικό Κόμμα που μαστίζεται από διχόνοια μετά τη διπλή εκλογική ήττα
Ο Ζακ Λανγκ, ιστορική προσωπικότητα του Σοσιαλιστικού Κόμματος και ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των νέων, επιβεβαίωσε την αποδοχή της πρότασης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1 το βράδυ της Δευτέρας. «Η απάντησή μου είναι ναι» είπε ερωτηθείς εάν θα αποδεχθεί τελικώς τη θέση.

Την περασμένη εβδομάδα ο Ζακ Λάνγκ παραιτήθηκε από τα ηγετικά όργανα των Γάλλων Σοσιαλιστών, αφότου το Εθνικό Γραφείο του κόμματος προειδοποίησε ότι θα αναστείλει τη συμμετοχή στα ηγετικά όργανα οποιουδήποτε στελέχους μετάσχει «σε προσωπική βάση» σε κυβερνητικές επιτροπές.

Η απόφαση της ηγεσίας των Σοσιαλιστών είχε καθαρό αποδέκτη τον Ζακ Λανγκ. «Σήμερα δεν ταυτίζομαι πια με τις δικές σου μεθόδους άσκησης της ηγεσίας» τόνιζε ακολούθως ο Λανγκ σε επιστολή του προς τον ηγέτη των Σοσιαλιστών, Φρανσουά Ολάντ.

Ο υπουργός Πολιτισμούς του Φρανσουά Μιτεράν κάλεσε την ηγεσία των Σοσιαλιστών σε παραίτηση. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα είναι αντιμέτωπο με μία πολύ βαθιά κρίση. Θα ήταν πιο σωστό και πιο ειλικρινές να πηγαίναμε ενώπιον των μελών του κόμματος που θα ξεκαθάριζαν την κατάσταση» ανέφερε την επομένη της παραίτησής του μιλώντας στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ζακ Λανγκ δηλώνει ότι παραμένει μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος και υπεραμυνόμενος της απόφασής του να αναλάβει επικεφαλής της κυβερνητικής επιτροπής υπογράμμισε ότι «το Σύνταγμα δεν ανήκει σε μία ομάδα ή ένα κόμμα, και ο καθένας από εμάς, ανεξαρτήτως πολιτικής κατεύθυνσης, πρέπει να κάνει αυτό που του αναλογεί για να επανιδρύσει το Σύνταγμα».

Παράλληλα, σημείωσε ότι παραμένει αντίθετος στην πολιτική Σαρκοζί σε οικονομικά και κοινωνικά θέματα και δεσμεύθηκε να υπεραμυνθεί των πιστεύω του.

"
-----------------------------------

Άλλος ένας σιχαμένος γραφειοκράτης που θέλει καρέκλα.
Έχει το θράσσος να κάνει και κριτική ο Ζακ.
Ανάβει αριστερό φλας για να επιτελέσει δεξιά στροφή!
Να δούμε πόσο αρεστός θα είναι στους νέους σαν επικεφαλής θεσμικών μεταρρυθμίσεων(άρα και του συμβολαίου πρώτης απασχόλησης)


Το καλό είναι ότι οι εφεδρείες του Ρεφορμισμού όλο και θα μειώνονται

Άσπρος Λύκος