July 18, 2006

Coloana Fara Sfârsit

-Ποιός θυμάται πώς άρχισε η ισραηλινή κατοχή στο Νότιο Λίβανο, το καλοκαίρι του 1982;
Μια απόπειρα δολοφονίας του Shlomo Aragov, πρεσβευτή του Ισραήλ στη Βρετανία, είχε δώσει το έναυσμα στην κυβέρνηση Μπεγκίν για την εισβολή και την κατοχή των εδαφών του νότου του Λιβάνου, για 18 ολόκληρα χρόνια... Η εισβολή αυτή γιγάντωσε τη Χεζπολάχ, που ακόμα διεκδικεί την πλήρη απόσυρση των Ισραηλινών από το Νότιο Λίβανο, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί και που ο δυτικός πολίτης θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα ενημερωμένος για να το γνωρίζει.



-Πριν από λίγες μέρες, οι απαγωγές των ισραηλινών στρατιωτών, κατά τα φαινόμενα από κάποιες σκληροπυρηνικές δυνάμεις των παλιστινίων και της Χεζμπολάχ, έδωσαν το "πράσινο φως" για να λυθούν τα χαλινάρια των ισραηλινών στρατιωτικών.

Το τι προηγήθηκε, είναι γενικά γνωστό: οικονομικός στραγγαλισμός της παλαιστινιακής Αρχής κι εμμέσως όλης της Γάζας (αφού ο παλαιστινιακός λαός διάλεξε μη αρεστούς στη Δύση εκπροσώπους) από όλες τις μεγάλες Δυνάμεις - που συνεχίζεται παρά την αναγνώριση του δικαιώματος ύπαρξης του Ισραήλ από την κυβέρνηση Χαμάς, μια προσεκτικά προετοιμασμένη περιοδία του Ολμέρτ στο εξωτερικό, όπου ουσιαστικά προανήγγειλε τους επόμενους "όρους του παιχνιδιού", και λίγο προτύτερα, η τοποθέτηση του αχυράνθρωπου Πέρετζ στο υπουργείο "Άμυνας" της Ιερουσαλήμ, ώστε να επιτευχθεί η εθνική ενότητα υπό το Μακτάλ (το Γενικό Επιτελείο)...

Εδώ και λίγες μέρες, το Ισραήλ μιλάει καθαρά για δημιουργία μιας ακατοίκητης ζώνης "ασφαλείας" στό νότο του Λιβάνου, δηλαδή για ξερίζωμα (déportation) των ντόπιων πληθυσμών...
-Τα κλαψουρίσματα του Σιράκ για το "Λίβανό του" και των άλλων ευρωπαίων ηγετών, φτάνουν μέχρι το ναύλο κάποιου ελληνικού σαράβαλου για να μαζέψει τους υπηκόους τους από τη ζώνη των επιχειρήσεων (όλο το Λίβανο).
-Οι ΗΠΑ έχουν βεβαίως δώσει το ΟΚ - όχι τώρα, αλλά ήδη εδώ και κάποιον καιρό, για τη νέα αυτή φάση της αποαραβοποίησης της περιοχής.
-Οι πετρελαιάδες, είναι υπερβολικά απασχολημένοι να σκέφτονται πώς θα επενδύσουν τα νέα κέρδη από την άνοδο των τιμών του "μαύρου χρυσού" (γιατί όχι στο... Λίβανο;)
-Οι υπόλοιποι, είναι πολύ μακριά...
-Μέσα σε όλα αυτά, κανείς δεν ασχολείται με προτάσεις αποκλιμάκωσης της κρίσης, όπως πχ η ανταλαγή αιχμαλώτων με κρατούμενους (που θα έπρεπε ήδη να είχαν απελευθερωθεί, αν το Ισραήλ τιμούσε την υπογραφή του)...

Ωστόσο... οι θεωρητικοί του coup irrationnel, τα γεράκια της Τσαχάλ που κυβερνούν σήμερα το Ισραήλ, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν οτι αυτή η πολιτική είναι αυτοκτονική για τη χώρα τους. Και μεις οι υπόλοιποι, οι πολίτες αυτού του ευρωπαϊκού συνονθυλεύματος, οτι μόνο με ασφυκτική πίεση στο Ισραήλ και την εγκληματική του συμπεριφορά, μπορούμε να δώσουμε μια ελπίδα στην ειρήνη στην περιοχή, αλλά και την επιβίωση του ίδιου μακροπρόθεσμα. Δεν είναι ακόμα πολύ αργά...


György Ligeti (28-3-1923, 12-6-2006). In memoriam

43 comments:

Anonymous said...

Και όμως! Αυτή τη στιγμή γίνονται διαδηλώσεις στο Ισραήλ από ακτιβιστές αναρχικούς ειρηνιστές και άλλους κατά του πολέμου στο Λίβανο.

Η Πραγματικότητα καμία φορά ξεπερνά τη Φαντασία. Αυτό είναι πρόλογος για το παρακάτω site που παραθέτω
Είναι το site..
των Ορθόδοξων (Με καπελα - μπούκλες - μαύρα ρούχα) ΑΝΤΙΣΙΟΝΙΣΤΩΝ Εβραίων.
οι οποίοι διαδηλώνουν ΚΑΤΑ της ύπαρξης του κράτους του Ισραήλ γιατί η ύπαρξη κράτους πριν την έλευση του Μεσσία, αντιτείθεται στην Τορά!!

Δεν ξέρω αν είναι όλοι οι Ορθόδοξοι Αντισιωνιστές.

Στην φωτογραφία τους βλέπετε να διαδηλώνουν με σημαίες της Παλαιστίνης, ενώ πριν λίγο καιρό συναντήθηκαν με κληρικούς (μουλάδες) του Ιραν !!

http://www.nkusa.org/

Ερώτηση Τεχνικής Φύσης:
Με ποιο τρόπο κάνω το link ενεργό, ώστε πατώντας το να περιηγηθείτε κατέυθείαν στη σελίδα;

Μαύρο πρόβατο said...

Θα το γράψεις
'<'a href="http://nkusa.org" '>'
'<'/a'>', χωρίς τα '

Anonymous said...

Ο Σιρακ ας μας πει το ποιοι προμήθευσαν στα τέλη της δεκαετίας του 60 το Ισραήλ με τον πρώτο του Πυρηνικό Αντιδραστήρα, ως αντάλλαγμαγια τις "υπηρεσίες" του στον πρωτο(ή δεύτερο;) ΑραβοΙσραηλινό Πόλεμο. (Η Εθνικοποιήση Διώρυγας Σουέζ από Νάσερ ήταν η αιτία του πολέμου).
Oui oui c'est France!!(Καλά το γράφω στα γαλλικά;;). Η πρ΄ωτη πυρηνική δοκιμή έγινε τ0 1978 σε ερήμους της Νότιας Αφρικής

Περισσότερα σε αυτό το θέμα
την Παρσκευή. Όποιος έχει πηγέσ ας τις παραθέσει για διόρθωση - συμπλήρωση

Anonymous said...

Thanks Μαύρο Πρόβατο
Επιστρέφω στη δουλειά (μπορείται να βάλετε τον τόνο και στη παραλήγουσα) μετά το Ιντερνετικό Διάλειμμα

Εκτιμώ την Εβραική Κουλτούρα.
Οχι όμως το Σιωνιστικό Ιμπεριαλιστικό "Βοήθημα" στη Μέσαη Ανατολή των Πετρελαίων, του Παγκόσμιου Καπιταλισμού των Η.Π.Α ΝΑΤΟ(και η Ελλάδα είναι μαζί με το ΝΑΤΟ)

Ο Εβραικός πολιτισμός είναι σπουδαίος. Όπως και ο Γερμανικός.
Και σαν σπουδαίοι είναι ικανοί για το καλύτερο και το χειρότερο.

σχολιαστής said...

Για το Λίβανο είναι πολύ αργά. Οι Ισραηλινοί με την ενθάρυνση των αμερικάνων θα πάνε τη χώρα χρόνια πίσω. Οπως διάβασα κάπου οι Ευρωπαίοι στις πράξεις του Ισραήλ βλέπουν το δικό τους αποικιοκρατικό παρελθόν και δεν ιδρώνει τ' αυτί τους.

Με την πολιτική του το Ισραήλ σκάβει ένα τεράστιο λάκο στον οποίο θα πέσει μέσα. Η δράση του γεννά Χαμάς και Χεσμπολάχ. Η πολιτική του στο Λίβανο δημιούργησε τη Χεσμπολάχ. Η απαξίωση της Φατάχ και του Αραφάτ (δυο χρόνια πολιορκημένος στη Ραμάλα) έφερε στην εξουσία τη Χαμάς. Περιμένουν τη σειρά τους οι "Αδελφοί Μουσουλμάνοι" στην Αίγυπτο και αντίστοιχες ομάδες σε όλο τον αραβικό κόσμο.

Anonymous said...

Προς τον Φίλο Ιχνηλάτη

Δεν μετρά μόνο η ποσότητα. Μετρά και η ποιότητα.

To ποσοστό είναι απ την Ναυτεμπορική("Business").
.
Άρα αναξιοπιστο.
όπως και οι περισσότερες έρευνες "δημοσκοπήσεις"
Δημοσιεύτηκε σε Ισραηλινή Εφημερίδα.


Οι Αντιπολεμικοί Διαδηλωτές δεν ξέρω αν ξεπερνάνε τους χίλιους. Ξέρω οτι είναι γενναίοι να διαδηλώνουν την ΙΔΙΑ στιγμή που η χώρα τους εισβάλει στο Λίβανο. Θα μπορόυσαν πολύ εύκολα να κατηγορηθούν για "προδοσία" και τα συναφή. Αυτό όμως δεν τουσ πτοεί. Υπάρχει κόσμος που θέλει να μπει τέλος στον διαρκή πόλεμο του Ισραήλ με τους γείτονες του. Μην ξεχνάς οτι αρκετοί από αυτούς στο Ισραήλ έχουν χάσει φίλους ή συγγενείς στους Αραβο-Ισραηλινούς πολέμους ή στις Διαρκείς Συρράξεις με τους Παλαιστήνιους.Παρόλα αυτά διαδηλώνουν κατά του πολέμου!!

Οι Ορθόδοξοι Αντισιωνιστές Εβραίοι φαίνονται γραφικοί.
Ξεχνας όμως να υπολογίσεις ότι προέρχονται απο πυρήνα φανατικά Εθνικιστών!! Παρόλα αυτά προσεύχονται για τους Παλαιστηνιους και είναι κατά του Σιωνιστικού κράτους !!

Anonymous said...

Το παρκάτω άρθρο δεν είναι δικό μου Το πήρα από το Indymedia

-----------------------------
Το κάλεσμα για τη διαδήλωση της Κυριακής 16-7 στο Τελ-αβίβ
-------------------------------
Να σιωπήσουν τα κανόνια! Ξεκινήστε διαπραγματεύσεις!

Η ψευδαίσθηση ότι μια «ισχυρή και σταθερή» ισραηλινή κυβέρνηση μπορεί να καθορίσει μονομερώς τα σύνορα και τη ζωή του Ισραήλ και των γειτόνων του θρυμματίστηκε σε μια αιματηρή ψευδαίσθηση. Το μόνο που μπορούμε να περιμένουμε είναι περισσότερα θύματα, τραυματίες, καταστροφές, αγωνία, οικονομική και κοινωνική παράλυση για μας και τους γείτονές μας. Αυτό θα είναι το τίμημα που θα πληρώσουμε αν συνεχίσουμε να αποφεύγουμε την οδό των πολιτικών διαπραγματεύσεων.

Ο Μπάρακ σταμάτησε μονομερώς τις ειρηνευτικές διαδικασίες με τη Συρία και προτίμησε μια μονομερή απόσυρση από το Λίβανο, χωρίς διαπραγματεύσεις ή συμφωνίες. Έτσι, το Ισραήλ παρέμεινε με τα υψίπεδα του Γκολάν, και με μια οπλισμένη Χεζμπολάχ στα σύνορα. Τώρα πληρώνουμε το τίμημα.

Ο Μπάρακ και ο Μπεν-Αμί, ο Σαρόν και ο Μπεν-Ελιέζερ, ο Μοφάζ και ο Πέρες, και τώρα ο Ολμέρτ και ο Πέρετζ σταμάτησαν τις διαπραγματεύσεις με τους παλαιστίνιους και προσπάθησαν – και ακόμα προσπαθούν – να αποσυρθούν από κάποια εδάφη διατηρώντας ταυτόχρονα την κατοχή στα υπόλοιπα.

Είναι ξεκάθαρο πλέον: Κανένας φράχτης και κανένα τείχος δε θα προστατέψει το Ισραήλ από εχθρικούς γείτονες. Ο IDF (στΜ: ισραηλινές δυνάμεις άμυνας – Israel Defense Forces) απέτυχε και θα συνεχίσει να ηττάται στη μάχη ενάντια στις αντάρτικες δυνάμεις. Η ανωτερότητα ως προς την τεχνολογία και τον εξοπλισμό επιτρέπει την κατασκοπεία και την πρόκληση καταστροφών αλλά δεν μπορεί να αποτρέψει τις απώλειες πολιτών και στρατιωτών στα σύνορα ή στο εσωτερικό μέτωπο.

Μετά από πολλά χρόνια αποτυχημένων στρατιωτικών προσπαθειών να υπερνικηθούν οι αντάρτικες δυνάμεις στο Λίβανο, πώς μπορούμε να πιστεύουμε ότι η χρήση βίας σήμερα θα επιλύσει κάτι; Έχουμε ξαναβρεθεί σε αυτήν την κατάσταση!!!

Η μόνη πραγματική άμυνα, ο μόνος τρόπος να εγγυηθούμε ένα διαφορετικό μέλλον, ένα μέλλον ειρήνης και ασφάλειας, είναι να αντιμετωπίσουμε την πηγή της εχθρότητας, να επιλύσουμε τη σύγκρουση μέσω διαπραγματεύσεων, μέσω συμβιβασμού, τερματίζοντας την κατοχή και εγκαθιδρύοντας σχέσεις ισότητας και σεβασμού ανάμεσα σε ισραηλινούς και παλαιστίνιους, και ανάμεσα στους ισραηλινούς και τα γειτονικά έθνη.

Ακούγεται τρελό; Είναι το σώφρον. Ο ήχος των εκρήξεων, η οσμή του καμένου και τα ποτάμια αίματος είναι η παραφροσύνη.

Ακούγεται δύσκολο; Είναι. Έχουμε ήδη συνειδητοποιήσει ότι οι διαπραγματεύσεις δε θα είναι απλές, ότι οι διαφορές είναι πολύπλοκες, ότι και οι δύο πλευρές θα χρειαστεί να κάνουν μεγάλες και επίπονες παραχωρήσεις. Αλλά υπάρχει κανείς που να πιστεύει σοβαρά ότι η στρατιωτική λύση είναι εφικτή;

Αύριο, Κυριακή 16 Ιουλίου θα διαδηλώσουμε στους δρόμους του Τελ Αβίβ:

Όχι άλλη στρατιωτική παραφροσύνη!
Σταματήστε τις μονομερείς ψευδαισθήσεις!
Σταματήστε να σκοτώνετε άμαχους στο Λίβανο, στο Ισραήλ και στη Γάζα!
Ξεκινήστε πολιτικές διαπραγματεύσεις!

Taayush, Gush Shalom, Συνασπισμός Γυναικών για την ειρήνη, Αναρχικοί ενάντια στο τείχος, Yesh Gvul, Επιτροπή ενάντια στην κατεδάφιση σπιτιών.

ΣτΜ:

Taayush: πρόκειται για οργάνωση εβραίων και αράβων που αγωνίζονται για τον τερματισμό της κατοχής παλαιστινιακών εδαφών από τον ισραηλινό στρατό και την ισότητα ανάμεσα σε όλους τους ισραηλινούς πολίτες. "Taayush" στα αραβικά σημαίνει συνύπαρξη.

Gush Shalom ("Μπλοκ για την Ειρήνη"): πρόκειται για ισραηλινή ειρηνιστική οργάνωση ακτιβιστών με επικεφαλής τον Uri Anvery.

Yesh Gvul ("Υπάρχουν Όρια"): πρόκειται για οργάνωση που ιδρύθηκε το 1982 από εφέδρους του ισραηλινού στρατού που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην εισβολή του ισραηλινού στρατού στο Λίβανο. Η οργάνωση παρέχει υποστήριξη σε στρατιώτες που αρνούνται να εκτελέσουν καθήκοντα επιθετικής /κατακτητικής φύσης .

Anonymous said...

Και το link

http://www.zmag.org/content/showarticle.cfm?SectionID=107&ItemID=10584

Anonymous said...

Από το Γαλλικό Πρακτορείο AFP ήταν πάνω από 2000 οι Διαδηλωτές

---------------------------------
Παραθέτω το κείμενο που έκανα Copy-Paste από το Indymedia
---------------------------------
---------------------------------
Διαδηλώσεις στο Τελ Αβίβ

ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Κατά των ισραηλινών επιχειρήσεων στο Λίβανο διαδήλωσαν χθες στο Τελ Αβίβ περίπου 2.000 πολίτες, ανταποκρινόμενοι σε πρωτοβουλία ειρηνιστικών κινημάτων.

«Ναι στην ειρήνη και την ανταλλαγή αιχμαλώτων» μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολά ήταν το κεντρικό σύνθημα της διαδήλωσης, που διήρκεσε δύο ώρες και εν τέλει διαλύθηκε από την ισραηλινή αστυνομία.
(Γαλλικό)
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 17/07/2006


Κι από το Γαλλικό Πρακτορείο : AFP
ΤΙΤΛΟΣ : PO-Israel-Liban-violences-manifestation
Ημερομηνία - Ώρα : 16/07/2006-2142

PO-Israel-Liban-violences-manifestation
Manifestation a Tel-Aviv contre l'offensive israelienne au Liban

TEL-AVIV, 16 juil 2006 (AFP) - Quelque 2.000 personnes ont
defile dimanche soir dans le centre-ville de Tel-Aviv pour protester contre l'offensive israelienne meurtriere au Liban, a-t-on appris aupres des organisateurs.
"Oui a un echange de prisonniers" entre Israel et le Hezbollah chiite libanais, "Oui a la paix", "Les enfants veulent vivre", ont scande les manifestants, juifs et arabes, qui ont repondu a l'appel de diverses organisations pacifistes israeliennes, notamment Tayoush, le Bloc de la paix, Yesh Gvoul (il y a une limite), ou encore la Coalition des femmes pour la paix.
Toujours de meme source, la manifestation s'est deroulee dans le calme pendant pres de deux heures jusqu'a ce que la police intervienne pour la disperser.
Au moins 143 civils libanais ont ete tues et plus de 350 blesses depuis le lancement mercredi de l'offensive israelienne contre le Liban apres la capture de deux soldats israeliens et la mort de huit autres dans une attaque du Hezbollah a la frontiere israelo-libanaise.
AFP 161846 GMT JUL 06


Μετάφραση:

Περί τα 2.000 άτομα διαδήλωσαν στο κέντρο του Τελ Αβίβ, την Κυριακή το βράδυ, διαμαρτυρόμενοι για την ισραηλινή επίθεση στο Λίβανο. Φώναξαν «Ναι στην ανταλλαγή κρατουμένων», «Ναι στην ειρήνη», «τα παιδιά θέλουν να ζήσουν». Στη διαδήλωση συμμετείχαν άραβες και ισραηλινοί από ειρηνιστικές οργανώσεις, όπως η Tayoush, το Μπλοκ για την Ειρήνη, η Yesh Gvoul (Υπάρχουν Όρια) και η Συμμαχία Γυναικών για την Ειρήνη. Η διαδήλωση εξελισσόταν ομαλά επί δύο ώρες, μέχρι που παρενέβη , για να την διαλύσει.
www.enet.gr/online/online_text/c=111,id=20577996
-----------------------------
------------------------------
Αυτά για σήμερα

Μαύρο πρόβατο said...

...βρε ασπρόλυκε,...
τι σού έμαθα; :-)

Εδώ το λινκ σου.

Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια και το κείμενο.
Κατά τα άλλα, όλοι συμφωνούμε.
Δυστυχώς απ'ό,τι γνωρίζω κι εγώ οι Νετουράι Κάρτα είναι περιθωριακή περίπτωση. Ο μεγάλος ραββίνος της Αυστρίας είναι νομίζω ένας από αυτούς.
Περιμένω με ανυπομονησία το εκτενές σχόλιο βραδυνό σχόλιο του Ιχνηλάτη (σ'ευχαριστώ ιδιαίτερα και για την αφιέρωση του άσματος ;-) το αναφέρω μόνον εδώ για ευνόητους λόγους).

Μαύρο πρόβατο said...

13.07.2006, Immediate Ceasefire!
-------------------------------------------------
From: Communist Party of Israel, Thursday, July 13, 2006
http://www.maki.org.il , mailto:info@maki.org.il
==================================================

Statement of the Political Bureau of the Communist Party of
Israel

Immediate ceasefire!
Pull back Israeli soldiers from Gaza and Lebanon!
Bombs inflict disaster and discourage peace!

The violent lunacy headed by the generals of the Israeli
Army, and the "No negotiation" policy of Prime Minister
Olmert and Defence Minster Peretz, returns to hurt the
citizens of Israel as a boomerang.

The war in Gaza Strip, ongoing for two weeks, which takes
the lives of many dozens of Palestinians, and the launched
war on Lebanon only destabilizes more the situation of the
citizens of Israel and costs, till now, the lives of 11
Israeli soldiers and one woman.

Instead of finding a negotiable local solution to the
problem of the capturing of four Israeli soldiers, the
Kadima-Labor government traps Israel in a wobbly war on the
Palestinians and on Lebanon.

We warn of the visible dreadful results of the invasion to
Lebanon and the planed attack on Syria, both coordinated
with the Bush administration, leading to another wide
regional war.

The Political Bureau of CPI demands from Olmert's
government to agree without delay to the immediate
ceasefire proposals in both the North and the South of the
Israel, to stop at once the bombing and artillery, to stop
the killing of civilians and the starvation of children. We
demand the stop of the siege of Gaza, the opening of the
commercial crossings and to allow uninterrupted supply of
food, medicines and fuel to the Palestinian population of
the Gaza strip, threatened with a humanitarian disaster.

The CPI reemphasize, that the policy of the occupation,
bombings and "convergence" tricks endangers the lives and
the future of both peoples, the Israeli and the
Palestinian. This policy is responsible for war crimes
against the Palestinian and Lebanese peoples and harms the
security of the residents of Israeli town Sderot and the
inhabitants living next to the northern border.

We call upon all peace seekers, Jews and Arabs, to increase
their struggle for the political solution, based on a
complete dismantling of the settlements, the withdrawal of
the Israeli army from all the territories occupied in 1967,
the establishment of a Palestinian state with its Capital
in East Jerusalem, alongside Israel, and the solution of
the refugees question according to UN resolutions.

Only pulling back Israeli soldiers from Gaza and Lebanon
and a just and stable peace would stop the bloodshed and
guarantee the security of all peoples in the Middle East.

July 13th 2006

Μαύρο πρόβατο said...

30.06.2006, React to the New Israeli Aggression
-------------------------------------------------
From: Palestinian People's Party, Friday, June 30, 2006
http://www.palpeople.org , mailto:shaab@palpeople.org
==================================================

Dear friends and Comrades,

The Israeli Occupation authorities have start a new
aggression against our people by attacking our lands in
Gaza this attack was concentrated in Palestinian
territories in Gaza causing complete destruction to our
infra-structure a bridges, electricity stations in
particular and works supply the Israelis occupied
additional areas of our lands and assassinated a lot of our
people including civilians.

This new aggression is a part of an Israeli plan to
overthrow the Palestinian National Authority and its
legitimate institutions. The Israeli army arrested 9 of our
ministers and more than 25 members of our Legitimate
Council "PARLAMENT".

This attitude is contradicting to international low and all
means of international legitimacy.

You are asked to solidarity with our people and their
lustful cause by demanding the immediate release of our
ministers and the members of our Legitimate Council and
demanding also an international supervision to secure our
people.

Sincerely Yours

International Department of P.P.P
Asem Abdel-Hadi
Coordinator

Anonymous said...

Μπα, Μαύρο Πρόβατο δεν τα καταφέρες.
Είδα τον κώδικα στο VIEW -> Source του Browser και ελπίζω να "παίξουν" τα παρακάτω link

Chicago Activists Demonstration against war


και μπλοκ από τη Γάζα

Gaza Blog

Μαύρο πρόβατο said...

:-)
Μπράβο, παίζουν τα δικά σου,
αλλά κι αυτό που σου έβαλα δείχνει ένα ενδιαφέρον άρθρο στο zmag.

Με την ευκαιρία, ένα άλλο ενδιαφέρον άρθρο του Ilan Pappé (από το οποίο άντλησα μερικές πληροφορίες) εδώ

Αργότερα αν βρω χρόνο, θα μαζέψω όλα τα λινκς στο κύριο ποστ.

Anonymous said...

Η ΕΕ ΜΠΟΡΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕ ΘΕΛΕΙ!
Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας.

Αφενός στην ΕΕ η Μ.Βρετανία και οι δορυφόροι της ικανοπιούν τα συμφέροντά τους μέσω του ιμπεριαλιστικού πολέμου του Ισραήλ αφετέρου δε το κεφάλαιο των υπολοίπων δε θέλει να έρθει σε ανοικτή σύγκρουση με τις ΗΠΑ ,καθότι έχει άρρηκτη σχέση με αυτές.

Το Ισραήλ μέσω του πολέμου έχει τους ακόλουθους 4 στόχους:
1)Να πάρει ρεβάνς από την Χετζμπολλάχ και να αποσείσει τον κίνδυνο εκ Λιβάνου.
2)Να προκαλέσει εμφύλιο στην Παλαιστίνη,έτσι ώστε να την καταστήσει αδύναμη και όποτε επανέλθει στο τραπέζι των συνομιλιών να έχει το πάνω χέρι,δίχως να μπορούν οι Παλαιστίνιοι να πουν ΟΧΙ σε κάτι.
3)Να ενισχύσει την ιδέα του Μεγάλου Ισραήλ,όραμα ζωής για τους ορθόδοξους Εβραίους.
4)Να συντηρήσει μια εμπόλεμη κατάσταση στη Μ.Ανατολή, βοηθώντας τις εταιρίες πετρελαίου να πλουτίσουν(το πετρέλαιο κινείται πού υψηλά) και να καταναλώσει πολεμικά όπλα ,για να μπορεί να συνεχίσει τους εξοπλισμούς.

Παράλληλα,εκμεταλλευόμενοι πλήρως την κάλυψη από τους G8(η γκάφα του Μπους ήταν πλήρως αποκαλυπτική) το Ισραήλ θα προσπαθήσει να πετύχει τους στόχους του και να φορτώσει όλες τις ευθύνες στην Δαμασκό και Βυρηττό,προετοιμάζοντας το χώρο για μελλοντική εισβολή.


Η G8 πρέπει να τρίξει τα δόντια στο Ισραήλ για να σταματήσει άμεσα τους βομβαρδισμούς,επαναφέροντας την Μ.Ανατολή σε μια κατάσταση ισορροπίας.
Και όποιος πει ότι δεν έχει ξαναγίνει,τον παραπέμπω στο βιβλίο του Chomsky "Μια νέα γενιά χαράζει τα όρια".

Το Ισραήλ από τότε που βγήκε η Χαμάς,με απώτερο στόχο τον εμφύλιο στην Παλαιστίνη,έχει αυξήσει καταόρυφα τις επιθέσεις του,προβοκάροντας τις αντιδράσεις και σαμποτάροντας τις συνομιλίες εκ των έσω(σαν τον Τρότσκι Laughing ).
Περίμενε μια μικρή αντίδραση έτσι ώστε να επαναφέρει μια άνευ προηγουμένου πολεμική επιχείρηση που τη σχεδίαζε από καιρό.
Μάλιστα προτείνω στον φίλτατο Mikrasiati,να δει πόσεις επιθέσεις έχει κάνει το Ισραήλ πριν και μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη Χαμάς και κυρίως πόσες επιθέσεις έχουν κάνει οι Παλαιστίνιοι πριν και μετά τις εκλογές.

Ας μην βαυκαλιζόμαστε:
Η εμπόλεμη κατάσταση τώρα είναι ζωτική για τις ανάγκες του κεφαλαίου σε Ευρώπη και ΗΠΑ και θα συνεχίσει να υφίσταται μέχρι να καταντήσει επιβλαβής για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
Μέχρι τότε οι ΗΠΑ θα υποστηρίζουν τη γενοκτονία και η ΕΕ μπροστά σε αυτά τα εγκλήματα θα καλεί σε διάλογο και συναίνεση,λες και φταίνε και οι δύο πλευρές.

Για αυτό,επεδή κανείς δεν πρόκεται να τραβήξει το αφτί του Ισραήλ,
ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ.
ΤΟ ζήτημα είναι γιατί το ανεχόμαστε εμείς.

Κ. said...

ΤΟ αν η πολιτική αυτή είναι αυτοκτονική για το Ισραήλ, όπως μας λέει ο Μαυροπρόβατος στην τελευταία παράγραφο χωρά πολύ συζήτηση. Αν στο τέλος μείνουν με ένα μεγάλο μέρος της δυτικής όχθης και τους Παλαιστίνιους αποκλεισμένους σε Γάζα και γκέτο της Δυτικη όχθης γιατί θα είναι χαμένοι ;

Και κάτι σημειολογικό, τα πολύ μεγάλα σχόλια δεν νομίζω ότι έχουν θέση στα σχόλια. Είναι λίγο κουραστικά και έχω την εντύπωση ότι τα σχόλια των μπλόγκ δεν είναι φόρουμ όπου μπορείς να γράψεις κάτι και να μείνει.
Αυτά και πολύ καλυνύχτα σας.

Anonymous said...

Με τους Ορθόδοξους Εβραίους τα πράγματα είναι περιπλεγμένα
Οι Νετουράι Κάρτα είναι
υπέρ της Εθνότητας των Εβραίων και κατά του Κράτους του Ισραήλ
Βασικό στοιχείο της Εθνότητας των Εβραίων είναι η Θρησκεία και με βάση αυτήν "στήθηκε" το κράτος του Ισραήλ

Αχχιλέα άλλο κράτος, άλλο έθνος. Απάντησε μου σε εμένα τον αδαή φιλομαθή υπαλληλο γραφείου σε ιδιωτική επιχείρηση
Αν και συχαίνομαι να τα τσουβαλιάζω όλα μαζί τα πανεπιστήμια,τέτοιου είδους σπουδές στις πολιτικές επιστήμες!
κάνετε στην Αγγλία;
Αν είναι τέτοιες , τσάμπα τα λεφτά.
Καλύτερη η Πάντειος(για την οποία δεν έχω καλή γνώμη)!!

Εκτός αν πηγαίνετε στην Αγγλία για το πρεστίζ έχοντας "έτοιμη" τη καρέκλα - θέση από τον "μπάρμπα από Κορώνη"


Υ.Γ. Σύντομη και εμπεριστατομένη άποψη για το πως κατασκευάστηκε στο Ισραήλ ο πρώτος πυρηνικός αντιδραστήρας καθώς και σχετική βιβλιογραφεία, την Παρασκευή -Σάββατο

Εννοώ πριν ο Ισραηλινός πυρηνικός επιστήμονας (Βανετούτου- διορθώστε με ως προς το όνομα) αποκαλύψει την ύπαρξη πυρ.όπλων στο Ισραήλ (Μαχητής του Θεού σημαίνει Ισ-ραέλ)

Λίτσα Ανδρούτσου said...

Ωραίο το κείμενο σου ΜαύροΠρόβατε, όπως πάντα.
Ερώτηση : γιατί δεν υπάρχει μέσα η μαγική λέξη ; --> Περσία .

Κωστής Γκορτζής said...

Το είπα κάποτε, το ξαναλέω μήπως και ξέφυγε από τη ...συλλογή του Ιχνηλάτη [ :)) ]:

Οι μεν σκοτώνουν γιατί φοβούνται τη ζωή και οι δε σκοτώνουν γιατί φοβούνται το θάνατο.

Η τραγωδία γίνεται ανυπόφορη βλέποντας (και ακούγοντας) τις φάτσες των Μπους - Μπλέρ - Σιράκ...

Είπαμε ότι ο ...Ψωμιάδης δεν έχει ποιότητα;; Διαμάντι είναι μπροστά τους!

Κωστής Γκορτζής said...

Και συμφωνώ απόλυτα με την τελευταία παράγραφο του άρθρου!

Anonymous said...

Μου ηρθε αυτο με e-mail. αν θελει καποιος ας το ποσταρει... εγω δεν εχω μπλογκ.


amies et amis du théâtre, de la musique, …

nous vous envoyons ce message à partir de l'espace culturel TOURNESOL, lieu de travail de l'association SHAMS (Jeunesse – Théâtre – Cinéma), à Beyrouth, situé au Rond-Point Tayyouneh où se rejoignent la ville et la banlieue-sud

nous sommes vivants
nous travaillons: notre théâtre est ouvert et un grand nombre de personnes (surtout des jeunes bien sûr) y convergent en dépit des bombardements sporadiques, dont l'objectif est précisément d'isoler les quartiers et d'empêcher les communications. On s'exprime, on discute, on fait circuler les informations, on établit un modeste réseau de coordination entre les organismes sociaux et les regroupements de réfugiés du Sud ou de la banlieue (cible privilégiée des bombardements israéliens).

nous déplorons l'attitude officielle des pays de l’Ouest et de leurs médias (tout en sachant qu'elle ne représente pas celle de tous les Français) et nous avons besoin des témoignages de solidarité humaine qui n'ont pas cours à TF1 ou dans "le Monde".

nous regroupons des libanais de tous bords et de toutes confessions (intellectuels, artistes, travailleurs sociaux, étudiants,… chrétiens, musulmans, druzes, communistes, socialistes, croyants, athées, agnostiques…)
sans adopter les thèses idéologiques et bellicistes du hezbollah, sans accepter les répliques irresponsables des vendeurs de pétrole arabe et des milliardaires libanais, nous réclamons le droit de dénoncer les crimes impunis de l'Etat théocratique d'Israël contre les enfants, les familles, les quartiers urbains, les villages du Sud, et la complicité inexcusable de l'Europe dans le génocide palestinien et l'urbanocide libanais

nous sommes profondément en paix et libres
nous jouissons de la vie sans casques ni cuirasses
nous n'avons pas besoin de blindés pour nous déplacer
nous n'avons pas besoin des médias internationaux pour penser
notre dignité n'est dictée ni par Damas ni par Téhéran ni par Tel Aviv ni par Washington ni par Paris ni par l'ONU
elle est enracinée dans cette humanité bafouée, écrasée par les Wehrmachts du monde "civilisé", exclue des "droits de l'homme" jalousement réservés à ceux qui les promulguent

nous allons bien, et vous?

Roger Assaf, Issam Bou Khaled, Kamal Chayya, Rawya El Chab, Zeina Saab De Melero, Said Serhan, Fadi el Far, Tarek Atoui…

Φίλες και Φίλοι του Θεάτρου, της Μουσικής...

Σας στέλνουμε αυτό το μήνυμα από τον πολιτιστικό χώρο Tournesol (Ηλιοτρόπιο), χώρο εργασίας του συνδέσμου SHAMS (Νεολαία – Θέατρο – Κινηματόγραφος), στη Βηρυτό, που βρίσκεται στην διασταύρωση Ταγιουνέ, εκεί όπου συναντώνται η πόλη και τα νότια προάστια.

Είμαστε ζωντανοί
Εργαζόμαστε: το θέατρο μας είναι ανοιχτό και ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων (κυρίως νέοι βεβαίως) συρρέει παρά τους σποραδικούς βομβαρδισμούς, των οποίων ο στόχος είναι ακριβώς να απομονώσουν τις γειτονιές και να εμποδίσουν την επικοινωνία. Εκφραζόμαστε, συζητάμε, ανταλλάσσουμε πληροφορίες, δημιουργούμε ένα μικρής εμβέλειας δίκτυο συντονισμού μεταξύ των κοινωνικών οργανώσεων και τις ομάδες προσφύγων από τον νότο ή των προαστίων (κατ’ εξοχήν στόχοι των Ισραηλινών βομβαρδισμών).

Λυπούμαστε για την αξιοθρήνητη επίσημη στάση των Δυτικών χωρών και των ΜΜΕ τους (γνωρίζοντας βεβαίως ότι δεν αντιπροσωπεύουν όλους τους πολίτες) και έχουμε ανάγκη από εκδηλώσεις ανθρώπινης αλληλεγγύης που δεν περνάνε στην TF1 ή στη “Monde”.

Μεταξύ μας υπάρχουν Λιβανέζοι όλων των πεποιθήσεων και όλων των δογμάτων (διανοούμενοι, καλλιτέχνες, κοινωνικοί λειτουργοί, φοιτητές,...χριστιανοί, μουσουλμάνοι, δρούζοι, κομμουνιστές, σοσιαλιστές, πιστοί, άθεοι, αγνωστικιστές...)
Χωρίς να υιοθετούμε τις πολεμοχαρείς ιδεολογικές θέσεις της Χεζμπολλάχ, χωρίς να αποδεχόμαστε τις ανεύθυνες απαντήσεις των αράβων πωλητών πετρελαίου και των Λιβανέζων εκατομμυριούχων, διεκδικούμε το δικαίωμα να καταγγείλουμε τα ατιμώρητα εγκλήματα του θεοκρατικού κράτους του Ισραήλ κατά των παιδιών, των οικογενειών, των αστικών γειτονιών, των χωριών του νότου, όπως και την ασυγχώρητη συνενοχή της Ευρώπης στην γενοκτονία των Παλαιστινίων και την δολοφονία των πόλεων του Λιβάνου.

Είμαστε βαθύτατα σε ειρήνη και ελεύθεροι
Χαιρόμαστε την ζωή χωρίς κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα
Δεν χρειαζόμαστε άρματα για να μετακινηθούμε
Δεν χρειαζόμαστε τα διεθνή ΜΜΕ για να σκεπτόμαστε
Η αξιοπρέπεια μας δεν υπαγορεύεται ούτε από την Δαμασκό, ούτε από τη Τεχεράνη, ούτε από το Τελ Αβίβ, ούτε από την Ουάσινγκτον ούτε από το Παρίσι ούτε από τον ΟΗΕ.
Είναι ριζωμένη στην ανθρωπότητα που χλευάζεται και τσακίζεται από όλες τις Βερμαχτ του «πολιτισμένου» κόσμου, αποκλεισμένη από τα «ανθρώπινα δικαιώματα» που κρατιούνται με ζήλο για αυτούς που τα διακηρύττουν.

Εμείς είμαστε καλά. εσείς;

Roger Assaf, Issam Bou Khaled, Kamal Chayya, Rawya El Chab, Zeina Saab De Melero, Said Serhan, Fadi el Far, Tarek Atoui…

Μαύρο πρόβατο said...

Ευχαριστώ πολύ ανώνυμε. Αυτή η μαρτυρία έχει ήδη γίνει ποστ σε αρκετά ελληνικά μπλόγκς. Το πρώτο νομίζω είναι της krotkaya. Το λινκ εδώ.

Μαύρο πρόβατο said...

Πολύ ενδιαφέρουσα και η συνέντευξη του ισραηλινού ιστορικού Segev στο Spiegel (για γερμανομαθείς, εδώ - δυστυχώς δεν υπάρχει χρόνος για μετάφραση).

Anonymous said...

@Αχιλλέας:

Πως καταναλώνει οπλικά συστήματα το Ισραήλ;
Τα καταστρέφει σε χωματερές.
Και δεν έχει ο πόλεμος και το Ισραήλ καμμία απολύτως σχέση με το πετρέλαιο.
Ολα γίνονται για την τιμή των όπλων.
Μα σοβαρά τώρα θες και απάντηση;


www.theyrule.net.

Anonymous said...

Η μαγική λέξη είναι ΙΡΑΝ (ΠΕΡΣΙΑ)όπως είπε ο Πυροτεχνουργός.
Για την ακρίβεια Σιίτες στο Ιρακ και Σιίτες στη Σαουδική Αραβία
Για την ακρίβεια θέμα διαδοχής στη Σαουδική Αραβία(όλοι οι πρίγκηπες είναι υπέργηροι καισε 10 το πολύ χρόνια θα τρώνε σερμπέτια και ρύζι στον Μουσουλμανικό Παράδεισο).
Για την ακρίβεια, πετρέλαια του ΙΡΑΝ.

Velazquez Και πάλι Thanks για την δίορθωση στο προηγόυμενο post.
Ναι το Ισ-ραέλ έχει χωματερές όπλων με την ίδια λογική που στην Ελλάδα υπάρχουν χωματερές Καρπουζιών!!
Τι άλλο θα ακούμε από (χρεωκοπημένους) Νεοφιλελεύθερους!
Velazquez τι περιμένες από ανθρώπους που βλέπουν τον κόσμο από το σπίτι τους;
Καλά το είπα - τσάμπα τα λεφτά για σπουδές στην Αγγλία - Αμερική. Και μετά οι Νεοφιλελεύθεροι λένε για την ποιότητα των Ελληνικών Πανεπηστημίων!!

Τα λέμε (αναλυτικά) το Σάββατο

Κ. said...

Μάλιστα, και πώς σχετίζονται τα πετρέλαια του Ιραν με τον Λίβανο ; Η μήπως θα μπεί το Ισραήλ στο Ιραν ;

Πραγματικά αν μπορείτε εξηγήστε και σε εμάς τους βραδύνους για να καταλάβουμε.

Μαύρο πρόβατο said...

Καλησπέρα (καλημέρα στο Πρίνστον),

δεν θα ήθελα ν'ακολουθήσω καμμία spéculative σκέψη για τη σχέση του Ιράν με τις πολεμικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στο Λίβανο (δυστυχώς η πραγματικότητα είναι αρκετά φρικιαστική από μόνη της - δε χρειάζεται πρόσθετες υποθετικές σκέψεις).

Το Ιράν λοιπόν το έμπλεξε στην υπόθεση πρώτος ο Ολμέρτ, δηλώνοντας πριν λίγες μέρες οτι οι απαγωγές των στρατιωτών από τη Χεζπολάχ ήταν διατεταγμένες από την Τεχεράνη, ώστε να δημιουργηθεί κρίση που θα απέτρεπε τη συζήτηση των G8 για μέτρα ενάντια στο Ιράν (για το ενδεχόμενο απόκτησης πυρηνικών δυνατοτήτων από αυτό).

Ο Αχμαντι-νεζάντ δήλωσε κατόπιν οτι "έφτασε η μέρα που οι Ισραηλινοί πρέπει να επιστρέψουν εκεί, απ'όπου ήρθαν" (στο Ισραήλ).

Τις τελευταίες μέρες, όλο και περισσότερα δημοσιεύματα, κυρίως από την ισραηλινή ηγεσία, κάνουν λόγο για ανάγκη χτυπήματος της Τεχεράνης (και της Δαμασκού), "των οποίων υπεργολάβοι είναι οι της Χεζπολάχ"...

Προς το παρόν όλα αυτά μου φαίνονται αρκετά μακρινά. Ο ισραηλινός στρατος δρα στο Λίβανο, και δεδηλωμένος στόχος του είναι να φτιάξει μια νεκρή ζώνη βορείως των συνόρων του (πράγμα που σημαίνει, μεταξύ άλλων, ισοπέδωση χωριών και ξερίζωμα πληθυσμών). Αν ανοίξει εχθροπραξίες με τη Συρία, θα είναι μετά την εκκένωση της μεγαλύτερης μάζας των δυτικών από το Λίβανο, δηλ. αφού περάσει κανένα δεκαήμερο/δύο βδομάδες.

Εν τω μεταξύ, τίποτα δε θα μείνει όρθιο στο Λίβανο, ο (φιλοαμερικανός!) πρωθυπουργός του οποίου, τραγική φιγούρα, παραχωρεί τη μια συνέντευξη μετά την άλλη (σήμερα νομίζω στη Φιγκαρό και στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς), καταγγέλλοντας την σιωπηρή υποστήριξη της "διεθνούς κοινότητας" στην κρατική τρομοκρατία του Ισραήλ.

Αλλά (δυστυχώς!) θα έχουμε την ευκαιρία να επανέλθουμε στο θέμα...

Anonymous said...

Δεν μου λετε...αυτο το μπλογκ υπαρχει για να γινονται σοβαρες συζητησεις η για να γλυφει ιδεολογικα ο ενας τον αλλον?
απο που ν΄αρχισω και που να τελειωσω με τις παπαριες που γραφετε.....

Μαύρο πρόβατο said...

Σαν τα χιόνια!

Αφού μας είπες την άποψή σου για το μπλογκ, και απείλησες να μας πεις την άποψή σου για τις απόψεις του καθενός μας,
δε μας λες και την άποψή σου για το θέμα;

Γι'αυτό είναι το ρημάδι...

Κ. said...

Μάλιστα, έτυχε σήμερα και πήγαμε για φαγητό με μιά Ισραηλινή και έλεγε σε γενικές γραμμές αυτά που έγραφε και ο Μαυροπρόβατος στο προτελευταίο(;) σχόλιο. Ελπίζω να γράψω τις εμπειρίες μου αύριο.

Καλημέρα σας, οι μπύρες δεν βοηθούν και πολύ στο γράψιμο...

Κ. said...

"στο προτελυταίο *του* σχόλιο"

Anonymous said...

Όλος ο τεχνολογικός πολιτισμός στηρίζεται στα πετρέλαια
Για τα πετρέλαια έγινε καθαρά ο Β'Παγκοσμιος πόλεμος.
Για τα πετρέλαια "δημιουργήθηκε" από τους Παμπόνηρους Άγγλους το κράτος του Ισ-ραέλ και της Ιορδανίας(Διαίρει και Βασίλευε)

Για αυτό βγήκε και η μεταφορική έκφραση "μας άλλαξαν τα πετρέλαια"!!

Ζούμε στην εποχή της αμφισβήτησης της Η.Π.Α ως μοναδικής υπερδύναμης.
Ο διαρκής πόλεμοσ στο ΙΡΑΚ και
ΟΙ ΗΠΑ είναι υποχρεωμένες να "επιδείξουν" την αποφασιστικότητα τους σε οποιδήποτε "αμφισβητεί"(Κίνα - Ρωσία - Βενεζουέλλα - και λίγο από Γερμανία και λίγο από Βραζιλία) την ΠαντοΚρατορία τους
Η ευρωπαική ένωση απαρτίζεται από ένα τσούρμο θλιβερών παλιάτσων που παλινδρομεί ανάμεσα στην Ενέργεια από τη Ρωσία και τη Στρατιωτική Δύναμη των ΗΠΑ

Για να γίνει η εισβολή (πυρηνική) στο ΙΡΑΝ χρείαζεται η "ηρεμία" και η "μείωση" των αντιδράσεων κατά της Αμερικής στις γύρω περιοχές.
Η χεζμπολάχ "χρηματοδοτείται" και από Ιραν γιατί πολυ απλά το Ιραν ξέρει οτι είναι ο επόμενος "στόχος"
"Άξονας του Κακού"(βλέπε πάλι τα πετρέλαια)

----------------------------------
Με την εισβολή στο Λίβανο τρομοκρατούνται οι γύρω χώρες(Η ΣΥΡΙΑ έχει λουφάξει, το ίδιο και η Αίγυπτος σφυρά αδιάφορα και άρα δεν θα λάβουν μέρος στον πόλεμο κταά του Ιραν) και προετοιμάζεται το επόμενο "Χειρουργικό" Χτύπημα στο ΙΡΑΝ(= ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ)

Γιαυτο τον λόγο "πλακώνονται" Σιίτες και Σουνίτες στο ΙΡΑΚ(Διαίρει και Βασίλευε).ΣΤΟ ΙΡΑΚ Δεν υπάρχει μια Ισχυρή Συνισταμένη απέναντι στην Αμερική μιας και οι συνιστώσες περίπου αλληλοαναιρούνται


Άρα το Ισραήλ θα μπορεί ανενόχλητο να "συμμετέχει" χωρίς να κινδυνέύει στο Αεροπορικό "Χειρουργικό"(καταστροφήυποδομών του ΙΡΑΝ ) Πυρηνικό (Πυρηνικά Light - κάτι σαν τα γιαούρτια 0%)Χτύπημα

Φίλε Μαυρο-Πρόβατο περιμένω και την δική σου ανάλυση

Κ. said...

Άσπρε λύκε, χωρίς να σχολιάσω την ουσία αυτών που γράφεις, είναι πολύ δύσκολο να σε διαβάσει κανείς. Γράφεις με πολυ λαικίστικο ύφος. Και από ότι κατάλαβα δεν ξέρεις και κανένα προσωπικά, οπότε και οι προσωπικές επιθέσεις είναι το λιγότερο ατυχείς. Ρώτα και τον Μ.Π. να σου πεί από πρώτο χέρι.

Μαύρο πρόβατο said...

Ο καθένας είναι εδώ ευπρόσδεκτος να αναπτύξει την άποψή του ή να σχολιάσει απόψεις άλλων, (χονδρικώς) σχετικά με το θέμα που θίγεται στο ποστ.

Κάθε "επί προσωπικού" κρίση, επίθεση, αντεπίθεση, ο,τιδήποτε "προσθέτει θόρυβο", ικανοποιώντας άλλες ανάγκες (προπόνησης, επικοινωνίας...) είναι αντίθετο με την αντίληψη (το "κέφι") που έχω γι'αυτό το μπλογκ.

Καλώ τον φίλο που υπογράφει ως "άσπρος λύκος" να σεβαστεί αυτήν τη γραμμή.
Καλώ το φίλο που υπογράφει ως "achilleas" να πράξει το ίδιο.

Εν τω μεταξύ, θα παρακαλούσα να μη θεωρηθεί ως προσωπική επίθεση εκ μέρους μου, γιατί δεν είναι, η απόσυρση των σχολίων μερος των οποίων παραβαίνει τις προδιαγραφές του μπλογκ που αναγκάστηκα να διατυπώσω ρητά παραπάνω.

Θα επανέλθω, στο κυρίως θέμα, αργότερα.

Anonymous said...

Ξεκάλτσωτε ενήλικας είναι άστον να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Απ την άλλη όταν προκαλούμε απαντώ.
Τουλάχιστον έχω το δικαίωμα να υπερσπίζομαι τον εαυτό μου.

Η όλη ιστορία απλά αποκάλυψε ποσο εύκολα μπορεί να ξυστει το μωσαικό και να φανεί η ουσία από ανθρώπους που έχουν κατα κύριο λόγο βιτρίνα

Όταν δεν ξέρει βασικές έννοιες και όταν δεν μπορεί να σχολιάσει άρθρο της δικής του ειδικότητας...τι να πώ.Το να μου απαντά με λόγια 17 χρονου πιτσιρικά προφανώς (με τη λογική σου) δεν είναι "λαικισμός"!!


Μία σκεψη για την "ανάλυση των πετρέλαια" θα μου πεις; Είπες σε προηγούμενο post μου πως δεν καταλαβαίνεις τι σχέση πετρελαίων με Λίβανο.Στο παρέθεσα.Καλό -κακό μπορώ να κάνω και λάθη. Έχεις να πρωτείνεις κάτι;

Υ.Γ. "Το λαικίστικο" το λένε οι αστοί όταν δεν μπορούν να απαντήσουν. Όταν κοινώς "στριμώχνονται" .Όπως το κλασσικό "Δεν ομιλώ με απεργούς" ή το πρόσφατο "δεν ομιλώ με φοιτητές¨ της Μαρριέτας Αντουανέτας Κουτσίκου
Τώρα ο τρόπος δεν σου αρέσει ή τα γεγονότα της απάτης με το Αεροδρομειο Σπάτων ή "Ελληνικής Δικαιοσύνης" και του δικαστή μεζούρα Καλούση ή του "Παν-ελεήμων" Αττικής που χρησιμοποιούσε τις "έδρες" των πιστών του σαν μανουάλια;;
Δεν νομίζω πως δεν καταλαβαίνεις;

Αν σου αρέσουν οι Μοντυ Παίθονς και ο Τζίμης Πανούσης, θα συννενοηθούμε μια χαρά

Anonymous said...

Όχι Μαυρο -Προβατο
ΝΟ HARD FILLINGS

Anonymous said...

ΌΚ ήθελα να γράψω Μαυρο -Προβατο
ΝΟ HARD FILLINGS

Περιμένω ανάλυση σου για σχέση Λίβανου - Ευρύτερης Περιοχής (Ιrak - Iran - Σαυδική Αραβία )
Στο "παιχνίδι" απειλει να μπει και η Τουρκία.΄"΄Θελει να κυνηγήσει τους Αντάρτες του PKK". Σου λέει γιατί οι Ισραηλινοί σκοτώνουν "τρομοκράτες" στο Λίβανο και εμείς δεν μπορούμε να σκοτώσουμε Κόυρδους στο Κουρδικό Ιρακ; Mάλλον ζητάνε "μπαξίσι" οι πονηροί γείτονες

Κ. said...

Και συγγνώμη για το μακρυνάρι

"Όλος ο τεχνολογικός πολιτισμός στηρίζεται στα πετρέλαια"

Υπάρχουν και άλλες εναλακτικες, τα τελευταία χρόνια αυτό έχει αλλάξει πολύ. π.χ. Η βιομηχανική παραγωγή των Η.Π.Α. δεν στηρίζεται τόσο στο πετρέλαιο και οι πρόσφατες κρίσεις δεν την επηρεάζουν όσο το 1970.

"Για τα πετρέλαια έγινε καθαρά ο Β'Παγκοσμιος πόλεμος"

...εδώ τι να πώ...

" Για τα πετρέλαια "δημιουργήθηκε" από τους Παμπόνηρους Άγγλους το κράτος του Ισ-ραέλ και της Ιορδανίας(Διαίρει και Βασίλευε)"

Αυτό είναι λίγο εκτός πραγματικότητας.

"Ζούμε στην εποχή της αμφισβήτησης της Η.Π.Α ως μοναδικής υπερδύναμης. "

ίσως και αυτό. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει.

" ΟΙ ΗΠΑ είναι υποχρεωμένες να "επιδείξουν" την αποφασιστικότητα τους σε οποιδήποτε "αμφισβητεί"(Κίνα - Ρωσία - Βενεζουέλλα - και λίγο από Γερμανία και λίγο από Βραζιλία) την ΠαντοΚρατορία τους"

Οι Η.Π.Α. δεν έχουν καμμια υποχρέωση. Ίσα ίσα που θέλουν να κάτσουν να τα πούνε με κάποιες χώρες π.χ. Β.Κορέα. Παρεπιμπτόντως(;) αυτό αντικρούει την προηγούμενη άποψη για τις Η.Π.Α.

"Η ευρωπαική ένωση απαρτίζεται από ένα τσούρμο θλιβερών παλιάτσων που παλινδρομεί ανάμεσα στην Ενέργεια από τη Ρωσία και τη Στρατιωτική Δύναμη των ΗΠΑ
"


Χμμ, αν το έθετε ως τρείς λαλούν και δύο χορεύουν ίσως να συμφωνούσα. Το πρόβλημα είναι ότι κάθε χώρα, και ειδικά οι μεγαλύτερες, εχει διαφορετκά συμφέροντα. Στο ζήτημα του Ιράν ψευτοσυμφωνούν.

"Για να γίνει η εισβολή (πυρηνική) στο ΙΡΑΝ χρείαζεται η "ηρεμία" και η "μείωση" των αντιδράσεων κατά της Αμερικής στις γύρω περιοχές. "

Μάλλον όχι, η εμπειρία (π.χ. Ιρακ) δεν λέι κάτι τέτοιο. Μάλιστα αν δείς ενα χάρτη θα δείς ότι το Ιραν είναι περικυκλωμένο από δυνάμεις των Η.Π.Α., συμμάχους μια λίμνη και την θάλασσα.

" Η χεζμπολάχ "χρηματοδοτείται" και από Ιραν γιατί πολυ απλά το Ιραν ξέρει οτι είναι ο επόμενος "στόχος"
"Άξονας του Κακού"(βλέπε πάλι τα πετρέλαια)
"


Η Χεζμπολά χρηματοδοτείται από το Ιραν εκ της γενέσεως, πολύ προ του άξονα του κακού.

" Με την εισβολή στο Λίβανο τρομοκρατούνται οι γύρω χώρες(Η ΣΥΡΙΑ έχει λουφάξει, το ίδιο και η Αίγυπτος σφυρά αδιάφορα και άρα δεν θα λάβουν μέρος στον πόλεμο κταά του Ιραν) και προετοιμάζεται το επόμενο "Χειρουργικό" Χτύπημα στο ΙΡΑΝ(= ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ)"

Οι υπόλοιποι Άραβες δε μιλούν γιατί δεν τους πολυγουστάρουν τους Ιρανούς, υπάρχει και ιστορική έχθρα πρίν δημιουργηθεί το κράτος του Ισραήλ. Όσο λιγότερη επιρροή έχει το Ιραν τόσο το καλλίτερο για τους σείχιδες.

"
Γιαυτο τον λόγο "πλακώνονται" Σιίτες και Σουνίτες στο ΙΡΑΚ(Διαίρει και Βασίλευε).ΣΤΟ ΙΡΑΚ Δεν υπάρχει μια Ισχυρή Συνισταμένη απέναντι στην Αμερική μιας και οι συνιστώσες περίπου αλληλοαναιρούνται
"


Από τα λίγα που εχω καταλάβει ο διαχωρισμός αυτός δεν υπήρχε τόσο έντονος πρίν. Οι Σουνίτες δεν γουστάρουν που έχασαν την εξουσία και επειδή δεν μπορούν να χτυπάνε τους Αμερικάνους χτυπάνε τους Σιίτες.(ένα πολύ απλό και αφελές επιχείρημα)

"Άρα το Ισραήλ θα μπορεί ανενόχλητο να "συμμετέχει" χωρίς να κινδυνέύει στο Αεροπορικό "Χειρουργικό"(καταστροφήυποδομών του ΙΡΑΝ ) Πυρηνικό (Πυρηνικά Light - κάτι σαν τα γιαούρτια 0%)Χτύπημα "

Είμαι λίγο χαζούλης αλλά αυτό δεν το κατάλαβα τι σχέση έχει με τα παραπάνω.

"Φίλε Μαυρο-Πρόβατο περιμένω και την δική σου ανάλυση "

Από ότι έχω ψιλιαστεί ο Μ.Π. έχει μια ρεάλ πολιτίκ σκέψη με μία μικρή δόση ξύλινης γλώσσας.

Εν κατακλείδι, νομίζω ότι μόλις φύγουν οι ξένοι από τον Λίβαννο, μέσα στο ΣΚ θα γίνει το μεγάλο ντού. Η αίσθηση μου είναι ότι η Συρία δεν θα ήθελε να εμπλακεί, ούτε και το Ιραν, μα το βολεύει λίγο η κατάσταση που έχουν φύγει τα φώτα από το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Κωστής Γκορτζής said...

Έχασα τον μπούσουλα σύντροφε... :)

Anonymous said...

Πωπω,μια μέρα έληψα(έλεω ΗΟL ) και γράφετε κατεβατά.
Βασικά ας πάρουμε τα ακόλουθα δεδομένα:
1)Οποτε γίνεται πόλεμος,το πετρέλαιο ανεβαίνει(και έχει ανεβεί αρκετά στην Ελλάδα-γ@μΩτ0!).
2)Αυτοί που πλουτίζουν από την άνοδο είναι οι Αραβες και οι εταιρίες διανομής και άντλησης(λέγε με BP,Shell,Exxon Mobil κά).
3)Οι κρατούντες την εξουσία στις ΗΠΑ έχουν μετοχές στις εταιρίες πετρελαίου και συμμετέχουν σε αυτές.

Αρα;
Δεν έχετε σκεφτεί ό,τι πίσωο από όλη αυτή την ιστορία ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΙ το πετρέλαιο;

Ως προς τοι Ιράν:
Εδώ χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα.
Το Ιράν θέλει να περάσει τις θρησκευτικές του απόψεις και να αναδειχθεί σε κυρίαρχο παίκτη της Μέσης Ανατολής.
Η Συρία θα χαρεί να δει τη Χετζμπολλάχ να κατστρέφεται αλλά όχι το Ισραήλ να ισχωρεί πάλι στον Λίβανο. Και δε θα ήθελε το Ιράν να είναι κυρίαρχος παίκτης στην περιοχή.
Οι ΗΠΑ θέλουν ό,τι θέλει και το Ισραήλ.
Η ΕΕ δεν ξέρει τι θέλει.
Η Ρωσία δε θέλει το Ισραήλ να μπει στο Λίβανο αλλά δε δίνει δεκάρα για τη Χετζμπολλάχ και θέλει να χρησιμοποιήσει ην τρομοκρατία για να εξοντώσει τους Τσετσένους.
Και το Ισραήλ τα θέλει όλα.

Εγώ απλά αναμένω να γίνει η Μ.Ανατολή μπουρδέλο πάλι για καμμιά 6αριά χρόνια,ίχως και περισσότερο(και ζητάω συγγνώμη απο τα μπουρδέλα).
Κατ'εμέ το Ισραήλ πολύ καλά κάνει ό,τι κάνει(γενοκτονίες και τα συναφή).
Αφού η διεθνής κοινότητα δεν του τραβάει το αυτί,πολύ καλά κάνει...

ΥΓ.Relax paidia.
ΗΑΚUNA MATATA ;)

Μαύρο πρόβατο said...

Καλημέρα σε όλους,
λίγες παρατηρήσεις (σύντροφε Ημίαιμε, όλοι τον έχουμε χάσει το μπούσουλα!) με βάση τα τελευταία νέα:

-το Ισραήλ προχωρά μεθοδικά στην "αποψίλωση" της παραμεθόριας νότιας περιοχής του Λιβάνου.
Μπήκαν ήδη σ'ένα χωριό, έχουν μερική επιστράτευση. Μετά την εκκένωση των δυτικών (αλί στους Σριλανκέζους και τις Φιλιπινέζες που δεν έχουν ποιός να τους βγάλει έξω απ'τον κλοιό!), ετοιμάζεται το μεγάλο νταβαντούρι. ΄
Οι πιό έμπειροι από τέτοιες επιχειρήσεις, αξιωματικοί των χερσαίων δυνάμεων του ισραηλινού στρατού, αρχίζουν να ομολογούν οτι η αντίσταση της Χεζπολάχ στις μάχες στο έδαφος θα είναι λυσσαλέα. Ήδη μετράνε τους πρώτους νεκρούς από τα κομάντα τους...

-Ακούγεται αστείο οτι ο λιβανέζικος επίσημος στρατός θα εξουδετερώσει την πληχθείσα Χεζπολάχ. Ποιός θα πολεμήσει μαζί της, στρεφόμενος και ενάντια στους ντόπιους πληθυσμούς που θα εξαναγκασθούν να φύγουν; Ποιά δύναμη αντέχει έναν νέο εμφύλιο στο Λίβανο, στο πλευρό αυτών που ισοπέδωσαν τη χώρα με συνοπτικές διαδικασίες;
Γι αυτό το λόγο υποψιάζομαι οτι το Ισραήλ θα συναινέσει στην εγκατάσταση ξένου κατοχικού στρατού στην περιοχή...

-Παρά τις δημόσιες κραυγές των αμερικανικών "γερακιών" για επίθεση στη Συρία, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να είναι στα σχέδια του Ισραήλ, και ο κύριος λόγος είναι η μάλλον εύθραυστη ισορροπία του πολιτικού σκηνικού στη Δαμασκό. Η άνοδος στην κυβέρνηση της Συρίας και της Αιγύπτου, ισλαμιστικών δυνάμεων - να ένα εφιαλτικό σενάριο για το Ισραήλ!

-Μέσα σε όλα αυτά, οι Ιρανοί προετοιμάζονται για τα ενδεχόμενα κρούσματα, έχοντας όμως την πεποίθηση οτι σε βάθος χρόνου τίποτα δεν θα μπορέσει ν'αποτρέψει την αναβάθμισή τους στην Νο1 περιφερειακή δύναμη της περιοχής.
Αξίζει να προσέξει κανείς οτι όσο πύρινοι είναι οι λόγοι των "φρουρών της επανάστασης" ενάντια στο Ισραήλ, άλλο τόσο χαμηλού προφίλ είναι η στάση τους απέναντι σ'αυτά που κάνουν οι Αμερικάνοι δίπλα στα ανατολικά και τα δυτικά σύνορά τους.
-Γίνεται φανερό οτι ορισμένοι ιμπεριαλιστικοί κύκλοι ποντάρουν στην τόνωση της αντίθεσης σιιτών-σουννιτών σε όλη την ευρύτερη Μέση Ανατολή. Το Και ντ'Ορσαί είναι ο πιό χαρακτηριστικός εκφραστής αυτής της γραμμής σήμερα (και για λόγους εσωτερικής πολιτικής, προς το - σουνιτικό - μουσουλμανικό στοιχείο που ζει στη χώρα).

- Και οι παλαιστίνιοι; Αυτοί, ξεχασμένοι απ'όλους τους κρατικούς τρομοκράτες, φαντάζομαι οτι συζητάνε σαν κι εμάς, στα ερείπιά τους, ευχόμενοι (τι άλλο;) η Χεζπολάχ να ματώσει όσο γίνεται τους ισραηλινούς.

-Μακροπρόθεσμα, η κατάσταση δεν μπορεί παρά να είναι πολύ άσχημη για το Ισραήλ - τούτες τις μέρες δε, επιβαρύνει σημαντικά τη θέση του. Διαβάστε την ανακοίνωση του ΚΚ Ισραήλ που έχω αφήσει παραπάνω στα σχόλια (δυστυχώς το κόμμα αυτό παίζει ελάχιστο ρόλο στα πράγματα, καθώς μάλιστα αποτελείται στην πλειοψηφία του από ισραηλινούς παλαιστίνιους...) Η λύση που ζητάει, δεν είναι απλώς δίκαια - είναι η μόνη βιώσιμη!

Anonymous said...

Εν τάχυ προς Ξεκάλτσωτο
Σε κάποια συμφωνω μαζί σου

Θα αναπτύξω πρώτα αυτά που διαφωνώ

"Υπάρχουν και άλλες εναλακτικες, τα τελευταία χρόνια αυτό έχει αλλάξει πολύ. π.χ. Η βιομηχανική παραγωγή των Η.Π.Α. δεν στηρίζεται τόσο στο πετρέλαιο και οι πρόσφατες κρίσεις δεν την επηρεάζουν όσο το 1970."

-Οι εναλλακτικές πηγές ενέργειες δεβ είναι συνφέρουσες λόγω πολλών προβλημάτων. Το κυριότερο παραμένει το ΄κοστος "Ημερησία 22/07/2006"
----------------------------------
"...εδώ τι να πώ..."
Δεν σου φταίω αν δεν καταλαβαίνεις γιατι γίνονται οι πόλεμοι.
Πρωτες ύλες και φυσικά πετρελαιο (= βλέπε αποικίες) έλειπαν στην Γερμανία και Γεωστρατηγικέσ περιοχές (Γιβραλτάρ - Σουέζ)

Ούτε θα γνωρίζεις οτι τον Χίτλερ οι "δημοκράτες" Δυτικοί των επευφημούσαν μετα βαίων και κλάδων σαν "ανάχωμα" για τον "κομμουνιστικό κίνδυνο"
Αυτό μέχρι την στιγμή που παραέγινε επικύνδυνος για τους "Δημοκράτες"
Η απόφαση για το "μοίρασμα" του "Κόσμου" στο τέλος του Β'Παγκοσμίου πάρθηκε στην Τεχεράνη
-------------------------------
"--Μάλλον όχι, η εμπειρία (π.χ. Ιρακ) δεν λέι κάτι τέτοιο. Μάλιστα αν δείς ενα χάρτη θα δείς ότι το Ιραν είναι περικυκλωμένο από δυνάμεις των Η.Π.Α., συμμάχους μια λίμνη και την θάλασσα. --"

Η εμπειρία στο Ιρακ και στο Αφγανισταν "δείχνει" περιοδίες του εκάστοτε υπουργου εξωτερικών ή προέδρου των Η.Π.Α δείχνει "περιοδεία" στις γύρω από τον "στόχο" αραβικές χώρες λίγο πριν το "χτύπημα".
Ο πόλεμος "παιζεται" σε ορισμένες περιοχές (χωρίς να είναι πάντα εφικτό) γιατι διαφορετικά γίνεται ανεξέλεγκτος και μπορεί ν στραφεί και μπούμεραγκ σε αυτόν που τον ετοιμάζει.

--------------------------------

"--Οι Η.Π.Α. δεν έχουν καμμια υποχρέωση. Ίσα ίσα που θέλουν να κάτσουν να τα πούνε με κάποιες χώρες π.χ. Β.Κορέα. Παρεπιμπτόντως(;) αυτό αντικρούει την προηγούμενη άποψη για τις Η.Π.Α.--"

Ξεχνάς οτι διπλα στην Β.Κορέα βρίσκεται η Κίνα που στηρίζει έστω με έμμεσο τρόπο την Β.Κορέα. Οπότε κάνουν την ανάγκη, φιλοτιμία και το ρίχνουν στο "διάλογο"

Οι κινήσεις των παικτών στην παγκόσμια σκακιέρα γινονται από την στιγμή της διαπίστωσης της αδυναμίας των Η΄Π.Α να "παίξουν" τον ρόλο της
Αν το ΙΡΑΚ δεν σου φαίνεται σαν Βιετνάμ Νούμερο 2,, τότε ρώτα τους
ψυχικά ασθενείς αμερικάνους στρατιώτες(γύρω στο 25% του συνόλου) που επιστρέφουν πίσω (Ο διαρκής φόβος και ειδικά του Θανάτου προκαλείΥπερδιέγερση λόγω υπερέκρισης Αδρεναλίνης ).

Απ τα ιστορικά προηγούμενα η Αγγλία μέχρι πριν ένα αιώνα έλεγχε Στρατιωτικά τον Μισό Κόσμο(350 Εκκατομμύρια). Η Η.Π.Α με τα τεχνολογικά μέσα που διαθέτει δεν μπορεί να ελέγχει στρατιωτικά 20-25 Εκκατομύρια κόσμου
--------------------------------

" - Είμαι λίγο χαζούλης αλλά αυτό δεν το κατάλαβα τι σχέση έχει με τα παραπάνω. "

Ίσως δεν έχεισ καταλάβει οτι υπάρχει σε τελική ανάλυση μόνο ένας κανόνας.
Δεν υπάρχουν κανόνες!!

Αφού η Χεζμπολα και η Χαμάς θα καταστούν "ανενεργές" και το Ισραήλ θα εξασφαλίσει τα "νώτα" του
τότε θα γίνει το χτύπημα με μικρα πυρηνικά (στο 1/3 της ισχύης της Χειροσίμα). Η Αεροπορία του Ισραήλ θα παίξει κεντρικό ρόλο μαζί με Η.Π.Α ΑΓΓΛΙΑ ίσως και ΓΑΛΛΙΑ . Ηδη επισήμως (εδώ και 6 μήνες)βρίσκονται στο έδαφος της Τουρκίας με την άδεια της Τουρκίας, Ισραηλινοι Στρατιώτες και Αεροπόροι

www.globalresearch.ca
-----------------------------

Η Αμερική η Γαλλία και η Αγγλία πάντα εκμεταλευόντουσαν (αν όχι προκαλούσαν)τις έχθρες μεταξύ γειτονικών κρατών.
Οι Αραβεσ ποτέ δεν ήταν ενιαίοι λόγω της Έντονης Φιλαρχίας(πάθος για εξουσία) και του "Φυλετικόυ" τους Προσανατολισμού(κάτι σαν την Ελλάδα)
Για αυτο και η Αυτοκρατορία τους δεν άντεξε και πάρα πολύ στο χρόνο. Αυτό που ίσως δεν ξέρεις είναι οτι την διοίκηση της ανέλαβαν οι Πέρσες (μετέπειτα Ιρανοί). Οι Πέρσες έχουν "συσσωρεύσει" τεράστια διοικιτική πείρα η οποία περνά από την μία στην άλλη γενιά σαν ένα είδος "μορφωτικού κεφάλαιου", κουλτούρας.
Παρά τις ήττες τους, αναδιοργανώνονται αναδιαμορφώνονται - ενσωματώνονται στην διοίκηση μαζί με τον εκάστοτε κατακτητή σε τέτοιο βαθμό που καταλήγουν να έχουν το πάνω χέρι

Ανάμεσα Σιιτες με τους Σουνίτες του Ιρακ πέρα από το κλασσική διαφορά υπάρχει και η επιλογή "φίλων και συμμάχων". Οι Σιιτες (Μπααθιστές του Σανταμ )στηρίζονται στους Αμερικάνους - ΝΑΤΟ και αυ΄το τους κάνει ακόμα ποιο μισητούς. Θεωρητικά ο χειρότερος εχθρός όλων είναι οι Δυτικοί αλλά οι "πονηροί" δυτικοί αναμοχλεύουν έντεχνα και τις θρησκευτικές διαφορές.

Ο κάθε θεός είναι πάντα στην υπηρεσία των "Μεγάλων" που δεν έχουν τον "Θεό τους"!!


-Ναι η Ευρωπαική Ένωση "συμφωνεί" στον Πόλεμο κατά του Ιραν. Αλλά το παίζει "διπλωματική" γιατί δεν έχει την ισχύη να το παίξει κατι παραπάνω

Η Γαλλία έχει αναβαθμίσει τα Πυρηνικά της όπλα (καλύτερη και μακρύτερη στόχευση πυραύλων ΄που φέρουν πυρηνικές κεφαλές από τα πυρηνικά της υποβρύχια)
Η Αγγλιά είναι ο υπασπιστής των Η.Π.Α.

Ναι υπάρχουν διαφορετικά συμφέροντα(μεταξύ των Αστικών τους Τάξεων)
στην Ε.Ε.
Γιαυτο δεν υπάρχει κοινός στρατός (μόνο κάτω από το τραστ κεφαλαίων που εκπροσωπεί το ΝΑΤΟ)
Γιαυο και η Ε.Ε θα μείνει μια χαλαρή συνομοσπονδία και μετά δεν αποκλείω το ενδεχόμενο του να διαλυθεί. Αν μείνει ενωμένη χρειάζεται να πετάξει τις πολύ φιλοαμερικάνικες χώρες(πχ Αγγλία -Πολωνία και διάφορες άλλες του πρωην αντολικού μπλόκ) πράγμα δυσκολο
Εκτος και αν εμφανιστεί ένας νέος ισχυρος εχθρος (ΚΙΝΑ;) εμφανιστεί απέναντί της


το "και" δεν σημαίνει αποκλειστικά(Χρηματοδότηση Χεζμπολαχ κια από το Ιραν )

--Επιστρέφω στη Δουλειά. Σε κάποια πράγματα οι απο΄ψεις μας ειναι παραπλήσιες.

Anonymous said...

διόρθωση
Οι Σουνίτες και όχι οι Σιίτες όπως έγραψα ειναι (Μπααθιστές του Σανταμ )

ΤΑ ΓΕΓΟΝΌΤΑ ΤΡΕΧΟΥΝ

ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΗΚΑΝ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΥΜΕΣ ΑΠΌ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΜΑΧΗΤΙΚΟΎ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ.
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΧΤΕΣ ΣΤΗ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΤΟ NEWSROOM.

Μπορεί να είναι και ΡάδιοΑρβύλλα