January 26, 2006

Achtung, baby!

Από χτές η Φαλούν Γκόνγκ κέρδισε έναν πόντο: communism is evil, αποφάνθηκε χτες το Συμβούλιο της Ευρώπης, χωρίς ωστόσο να προβεί σε συστάσεις αναθεώρησης των σχολικών βιβλίων.

Η διδασκόμενη ιστορία δεν πρόκειται να αναθεωρηθεί ούτε στη Γαλλία, όπου ο σχετικός νόμος που "προέτρεπε" τους δασκάλους να αναδεικνύουν τις θετικές πλευρές της γαλλικής αποικιοκρατίας αποσύρεται (για την ακρίβεια, το επίμαχο άρθρο του - βρέθηκε και η αξιοπρεπής φόρμουλα που θα επιτρέψει να μην ξεφτιλιστεί εντελώς η κυβέρνηση).
Θα την κάνανε γαργάρα χωρίς την καθολική κινητοποίηση τόσο των ιστορικών, όσο και του πληθυσμού των υπερπόντιων διαμερισμάτων (τέως αποικιών); Πάντως πριν από ένα μήνα, του Σαρκοζύ ούτε νερό δεν του δώσανε στη Ρεουνιόν..

Τέλος, στην Ολλανδία, η πρώην διευθύντρια φυλακών και νύν υπουργός "μετανάστευσης" Rita Verdonk, παρουσιάζει ένα νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται να μιλά κανείς σε δημόσιο χώρο της Ολλανδίας, άλλη γλώσσα από τα Ολλανδικά!!
Οπως θα έλεγε ο Ζολώτας στα γαλλικά, "on va pratiquer ses omélies en dialecte de barbare! Quelle cacophonie!" :-)))

Ελπίζω να δικαιολόγησα τον τίτλο του ποστ. Καλημέρα.

7 comments:

πιτσιρίκος said...

σφε όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο. Απλά, για να ξυπνήσει το πόπολο, πρέπει πρώτα όλα να γίνουν merde. Ένα σωρό άνθρωποι δουλεύουν σκληρά κι ανόητα για να το πετύχουν. Bonjour.

Πάνος said...

...και όταν η αριστερή κριτική γίνεται από θέσεις υπεράσπισης του σταλινισμού και των οργίων του (και των απολειφαδιών που έχουν απομείνει) όλοι αυτοί οι καλοί άνθρωποι έχουν εξαιρετικής ποιότητας βούτυρο στο ψωμί τους - και είναι ευγνώμονες στην καλή τους τύχη. Αμ πως!

πιτσιρίκος said...

Και τι μας νοιάζει η γνώμη τους; Κουβέντα θα πιάσουμε; Θα τους κοψολαιμιάσουμε αφού!

(Πάντως αν συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση, προβλέπω να δικαιώνεται πανηγυρικά ο Στάλιν.)

Ημίαιμος-Imiaimos said...

Διαφωνώ με την απόδοση της απόφασης ως communism is evil. Δεδομένου ότι αυτά που καταδικάστηκαν ήταν άκρως φασιστικά, ολοκληρωτικά και άσχετα με οποιαδήποτε ιδεολογία κοινωνικής οργάνωσης. Επειδή Ο Στάλιν έλεγε ότι είναι κομμουνιστής πρέπει σώνει και καλά να τον πιστέψουμε; Και ο Χριστόδουλος Χριστιανός δηλώνει!

Μαύρο πρόβατο said...

Τι μου κάνετε ρε παιδιά!
Τώρα ψοφάω να γράψω ένα κατεβατό με αφορμή το σχόλιο του "ημίαιμου", αλλά... είμαι με μία στοίβα κόλλες!!

Γι αυτό ήμουν διστακτικός απ'την αρχή για να φτιάξω μπλογκ...

Τέλος πάντων. Νάστε καλά όλοι, κι ευχαριστώ που περάσατε "να με δείτε" και να πείτε μια κουβέντα.
Οσο για τα μεγάλα θέματα, επιφυλάσσομαι να γράψω ένα ποστ με την αποψάρα μου μόλις αδειάσω κάπως.

πιτσιρίκος said...

Σιγά μην δεν περνούσαμε! Σφε αυτό δεν είναι μπλογκ - είναι γιάφκα! Καλό Σαββατοκύριακο.

members of the Lilipoua tribe said...

Μπράβο ρε, μιας και είσαι στο δρόμο μας, θα περνάμε πιο συχνά να σε βλέπουμε..!