March 19, 2013

Τα σημαντικά

Το σημαντικότερο γεγονός των ημερών είναι αναμφισβήτητα η νίκη των «παλιών ταγμάτων» στον μέχρι θανάτου αγώνα τους κατά των «νέων», στο εσωτερικό της καθολικής εκκλησίας.
Ο ανταγωνισμός βέβαια θα συνεχιστεί, αλλά φαίνεται οτι η εκκλησία αυτή οδηγείται σε μια δραματική αναθεώρηση των συμμαχιών και των προτεραιοτήτων στους κόλπους της.

Προς το παρόν λοιπόν, Όπους Ντέι - Ιησουΐτες, σημειώστε 2.

Τα υπόλοιπα, όπως η επιτελούμενη αλλαγή αρχιτεκτονικής της διιμπεριαλιστικής ΕΕ, η συντριβή της Κύπρου στις μυλόπετρες των αφεντάδων και η μυρωδιά πολεμικής ανάφλεξης που φτάνει από την ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο, είναι σαφώς λιγότερο σημαντικά - ιδιαίτερα στο φόντο της απελπιστικής ετοιμασίας και θέσης των πολιτικών δυνάμεων των εργαζομένων. Αλλά θα επανέλθουμε.

2 comments:

Μαύρο πρόβατο said...

Παρεμπιπτόντως, αναρωτάται κανείς για τον πολιτικό ρόλο που θα μπορούσε να παίξει ο αρχιεπίσκοπος της Κύπρου, στο πιθανολογούμενο αδιέξοδο με την πολιτική σύνθλιψης της νήσου που προωθεί η ΕΕ.

1. Είναι ο μόνος που δείχνουν να υπολογίζουν - έστω και ολίγιστα - οι Γερμανοί.

2. Ο Αναστασιάδης δεν θα μπορέσει - το έχει δηλώσει και ο ίδιος - να ηγηθεί πολιτικά μιας σύγκρουσης με την ΕΕ. Για προφανείς λόγους, κανένα άλλο κόμμα της αντιπολίτευσης δεν θα μπορούσε άμεσα να το κάνει (ούτε και αργότερα θα έλεγα - αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία...)

Οψόμεθα λοιπόν

Velazquez said...

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=203499&catid=7

Οπως φαινεται,οι Ιησουιτες,μετα την ταπεινωση απο τους Βενεδικτο ( http://pope-ratz.blogspot.ch/2008/06/benedict-xvi-and-opus-dei-hate-jesuits.html )και Παυλο εχουν μπει με αγριες διαθεσεις στο παιχνιδι και αποφασισμενοι
α)να τελειωσουν τους πολιτικους τους αντιπαλους και
β)να αλλαξουν ριζικα το συστημα της καθολικης Εκκλησιας.

Σε αυτη την προσπαθεια απεναντι στην Opus dei,εχουν συμμαχους εκτος των παλαιων ταγματων(Δομηνικανοι,Φραγκισκανοι κά) και των εφοδιων τους(χρηματα,ιστοριες για τον καθενα) και την ορθοδοξη εκκλησια,αφου ειναι πιο κοντα στο δογμα "Παπας=επισκοπος Ρωμης" απο την σταση "Παπας=πρωτος ολων".

Και προσωπικα,με τα παλια ταγματα να εχουν τον ελεγχο των νεων γαιων,δυσκολευομαι να δω πως η Opus dei θα καταφερει να αντεπιτεθει με επιτυχια.