March 06, 2012

Κάντε τους πουρέ

Έχουμε πολλές φορές τονίσει εδώ τον κλασσικό τρόπο που χρησιμοποιείται το εργαλείο του φασισμού όταν σκουραίνουν τα πράγματα στη διακυβέρνηση του καθεστώτος:
-σαν φόβητρο, και
-σαν εναλλακτική λύση.

Τις προάλλες, το φασισταριό ήρθε στην απεργία της ελληνικής χαλυβουργίας με γαλατάκια για τους απεργούς. Τότε η χαρούμενη «ευρωπαϊκή αριστερά» εκάγχασε για το άτονο κριτήριο των δογματικών του ΚΚΕ - και μετά ανέλαβαν οι μεροκαματιάρηδες του Λαμπράκη για τα τελειώματα.

Τώρα οι νεοναζί μοιράζουν πατάτες στο πεινασμένο πόπολο. Τούτη τη φορά, θα έπρεπε να καγχάσει το ΚΚΕ, που όμως προτίμησε να απευθυνθεί στο λαό, για ζητήματα προβολής της «πρωτοβουλίας» είναι αλήθεια.  Οι ελπίζοντες στην Ευρώπη εναλλακτικοί μας και πάλι βρήκαν εκεί την επιβεβαίωση της ορθότητας της αντίληψής τους περί μονίμως λαθεύοντος ΚΚΕ (γιατί αντίληψη άλλη, δε βλέπω να υπάρχει...)

Ώσπου έσκασαν κι οι ετικέτες (τα labels de qualité) στην πατάτα...

Θαυμάστε το, αυτούσιο, είναι από το http://neoskosmos-athens.blogspot.com/ και αναπαράχθηκε εντατικά στα ψηφιακά μέσα:


ΣΚΑΣΜΟΣ Κυρά- ΠΑΠΑΡΗΓΑ!...

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ:
"Το κόμμα σου , το Κ.Κ.Ε. είναι το ελάχιστο που μπορεί να ομιλεί περί ηθικής, όταν ανήθικα επί μισόν αιώνα , δεν κάνει τίποτε γι αυτούς που το ψηφίζουν , παρά να  ευτελίζει, ασεβώς τους οπαδούς του σέρνοντάς τους  σε  διαδηλώσεις, απεργίες, καταλήψεις, διαμαρτυρίες.. κ.λ.π. θεατρινίστικα.
Πάντοτε είχε παρωπίδες το  αναχρονιστικό Κ.Κ.Ε.. Τώρα βλέπει φαντάσματα με το κίνημα της πατάτας, ενώ απλά μέλη της παράταξής αγκάλιασαν το κίνημά μας...από τη πρώτη στιγμή και περιμένουν ήδη οδηγίες μας για το πως θα δράσουν.Με ένα όρο όμως, να μην αναμίξει κανείς τις κομματικές του ιδεοληψίες. ΄Ο Αγώνας είναι ένας: Η ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ..Η φτώχια δεν έχει χρώμα! Αυτό φοβήθηκε το Κ.Κ.Ε..; Ηθελε η  πατάτα να να φέρει τα χρώματά του; Αμ... δεν μασάμε εμείς! Τό κίνημα της πατάτας είναι δικό μας και του λαού που μας αγκάλιασε!  Ξεκίνησε από δω από μας τους Εθελοντές Αλληλεγγύης, στο Νέο Κόσμο και στην Κατερίνη! Το γνωρίζουν οι πάντες, αλλά η μανδάμ εκ Περατάρων Κεφαλληνίας  προτιμάει να ασχημονεί επί της αληθείας, αντί να φωνάξει τις ορδές της να κάνουν μια καλή και χρήσιμη πράξη στην άχαρη ζωή τους., προσφέροντας ευκαιρίες φθηνότερης ζωής για τον χειμαζόμενο λαό.. Και το μπορούμε όλοι να αλλάξουμε το ρουν της αγοράς...
Σκασμός λοιπόν ! ... Όλα δεν είναι σαν την μούρη σας ,τυχοδιωκτικά, καιροσκοπικά! Θα σας τη δώσουμε καφτή την πατάτα..Περιμένετε...
Η πατάτα είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό που η μόνιμη πολιτική στενοκεφαλιά , μπορεί να συλλάβει... Το τσουμάνι ξεκίνησε .. 
Και να ξέρετε ... ότι στις επόμενες εκλογές, ΜΟΝΟΝ ΗΛΙΘΙΟΙ θα ψηφίσουν τα υπάρχοντα κόμματα, και φυσικά το διακοσμητικό Κ.Κ.Ε που τίποτε απολύτως δεν έκανε, αν και ταϊζεται παχυλώς από το λαό. Να μας απαντήσουν οι θρασείς τι, θετικό, συγκεκριμένο έχουν κάνει για το λαό αυτό, για να δικαιολογήσουν έτσι την χρόνια χαραμοφάγικη παρουσία τους;... Στο σημερινό χάλι το Κ.Κ.Ε φέρει τεράστια επίσης  ευθύνη. Ακριβώς γιατί δεν έκανε ΤΙΠΟΤΕ! Αλήθεια είναι ηθικόν... να ελέγχονται φορολογικά ΟΛΟΙ οι ΄Ελληνες και να μην θέλει το Κ.Κ.Ε να ελεγχθούν οι επιχειρήσεις του;... 
Θα επαβέλθουμε επ΄αυτού. ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΚΑΣΜΟΣ!


ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, που έχουν πια παραθυμώσει με εσάς το σκυλολόι της Βουλής! "
Και σόρυ για τη σκληράδα της λαλιάς μας ... Αν δεν  εμπαίζατε χυδαίως &  χρονίως το λαό, θα ήταν τότε και  κομψότερη και η γραφή μας! 


**Την περίεργη και πρόστυχη αυτή δήλωση του Κ.Κ.Ε οι περισσότεροι σχολιαστές την απέδωσαν.. στο .".ό,τι δεν μπορεί να κάνει η αλεπού-ΚΚΕ, τα κάνει κρεμαστάρια ...ομφακές εισί.."  
Ιδού  τα αρλουμποειδή του κόμματος του...  λαού... και του Στάλιν τι λένε

  [...]

Χαρούμενοι, πανικόβλητοι, αμήχανοι φίλοι της ευρωπαϊκώς αυταπατώμενης αριστεράς, ξυπνήστε.
Λιώστε τους, κάντε τους πουρέ. Κινητοποιείστε κι εσείς τον εργαζόμενο λαό (και) γι αυτό, όσο είναι καιρός.  Η πραγματικότητα είναι αντιπαθητική, μα δεν γίνεται πιό βιώσιμη όταν κλείνουμε τα μάτια, τη μύτη και τ'αυτιά μας για να ονειρευτούμε τις εμμονές μας...

ΥΓ: Πολύ καλό και γκουρμέ είναι να παίρνεις λαδάκι από τον παραγωγό και αρνί από τον κτηνοτρόφο.  Ακόμα καλύτερο, να πηγαίνεις μια δόση αλεύρι και εβαπορέ στις οικογένειες των ηρωικών απεργών. Εμπιστεύομαι το κριτήριο του αναγνώστη για το οποίο είναι κατανοητό σε τι αναφέρεται το μπιλιέτο.

4 comments:

Vrennus said...

Η φύση απεχθάνεται το κενό. Και δυστυχώς δεν έχει την ευαισθησία να ΜΗΝ καλύψει το κενό που έχει αφήσει το ΚΚΕ με ακροδεξιά στοιχεία.

Θέλω να πω ότι το ΚΚΕ είναι συστηματικά απόν από κάθε κίνηση που δεν ελέγχεται από το ίδιο. Το μέτωπό του δεν είναι με τον ταξικό εχθρό αλλά με τα άλλα τμήματα της αριστεράς. Καθόλου τυχαία λοιπόν δεν την έφαγε πισώπλατα από τους Χρυσαυγίτες στη Χαλυβουργία.

Όταν εσύ δεν έχει να προσφέρεις καμμία λύση (και η επίκληση της επανάστασης που θα γίνει σε τρία τέρμινα και χωρίς να σπάσει τζάμι ΔΕΝ είναι λύση) μην απορείς που ο λαός θα συνταχθεί με τη λύση που προσφέρει η ακροδεξιά.

exiled said...

Είναι σαφές πως πηγαίνουμε ολοταχώς για δικτατορία και με μεγάλη λαϊκή υποστήριξη. Τώρα, αν αυτές οι κινήσεις του ΚΚΕ προσπαθούν να το αποτρέψουν αυτό το ενδεχόμενο, λάθος τρόπο διαλέγει το κόμμα. Κρίμα, κρίμα και πάλι κρίμα.

Vrennus said...

Errata (κάλιο αργά...) στο σχόλιο των 10:56:
«Καθόλου τυχαία λοιπόν, την έφαγε πισώπλατα από τους Χρυσαυγίτες στη Χαλυβουργία»

Μαύρο πρόβατο said...

Καλημέρα,
με πολλή καθυστέρηση:

δεν μπορεί φίλτατε vrennus το ΚΚΕ και να φταίει όποτε λείπει από μια κίνηση και να φταίει όποτε είναι σε μια κίνηση.

Αυτού του τύπου η non-oblivious adversity, όπως θα λέγαμε στην αργκό των ονλάιν αλγορίθμων, συμπληρώνεται και από την προβολή οτι είναι το ΚΚΕ που σκέφτεται ως κύριο αντίπαλο την «κοκκώδη αριστερά» (που δεν την πιάνεις πουθενά...) κι όχι η τελευταία που αντιμετωπίζει το ΚΚΕ απαλαγμένη και από τα βάρη της οποιασδήποτε μη-αντιφατικότητας!

Η αφορμή του μπιλιέτου ήταν η εμφανής και κλασσική δραστηριοποίηση της ακροδεξιάς στην κατεύθυνση της «λαϊκής ανακούφισης», με όριο βέβαια τις οργανικές σχέσεις τους με τον υπόκοσμο.

Το πόιντ όμως, ήταν άλλο: πώς και το φασισταριό εργαλειοποιείται κι αυτό για την αποτροπή κάθε κινδύνου απώλειας ελέγχου της άρχουσας τάξης, σε περίοδο κραδασμών του πολιτικού συστήματος κυριαρχίας της.

Στο μπιλιέτο διατυπώνεται η πρόταση προς το εκεί περιγραφώμενο τμήμα της αριστεράςι, να μην προσθέσει στο βαρύ σάκο των αυταπατών της, άλλη μία: οτι έχει να κερδίσει το παραμικρό από την κεντρική εκστρατεία κατά του ΚΚΕ που αναδεικνύεται ως κεντρικό θέμα των μέσων λαϊκού πειθαναγκασμού που έχει στην υπηρεσία τους το κράτος και η άρχουσα τάξη.

Ποιός όμως ο λόγος για τέτοιες προτάσεις; Διπλός κατά τη γνώμη μου:
α)διότι υπάρχει δυνατότητα παραλαβής τους, από ένα σοβαρό τμήμα πολιτικών δυνάμεων που δε θέλουν να είναι ούτε υπάλληλοι ούτε υποχείρια των κυρίαρχων συμφερόντων
β) διότι υπάρχει- και μεγαλώνει - ο κίνδυνος μη παραλαβής τους, όπως καταλαβαίνω από το δημόσιο διάλογο και το «κλίμα».
Οι τρόποι στάσης προς το ΚΚΕ που ονόμασα πιό πάνω «non oblivious adversity» και «προβολή» είναι απλά hints για τα χάλια στα οποία είναι έτοιμοι να βυθιστούν οι φίλοι!
Όσο για την προπαγανδιστική επιχείρηση σταθεροποίησης του συστήματος κυριαρχίας με πολιτικό σύστημα σε κρίση, βλέπω ήδη να προβάλλει ένα «αρχιτεκτονικό μοτίβο»: να γίνεται κριτική στον Κουβέλη για απουσία πρότασης, πολεμική στο Σύριζα για πολιτικοκοινωνική απευθυνότητα και ταυτόχρονα να αποσιωπάται η όποια θέση του ΚΚΕ ως αδιανόητη.
Είναι γελοιωδώς απλό, και φυσικά δεν είναι το μοναδικό αλλά μια στρατιά κονδυλοφόρων το αναπαράγει μέχρι κεραίας σε σημείο που να φαίνεται το πληρέστερα ανεπτυγμένο.
Σφε exiled, το παράδοξο με την κατάσταση, που δεν αφορά μόνο το ΚΚΕ, είναι οτι ο κίνδυνος όξυνσης και περάσματος σε άλλες μορφές ελέγχου γίνεται τόσο μεγαλύτερος, όσο πιό έντονη η αντίσταση στις τωρινές μορφές.
Αλλά δυστυχώς θα επανέλθουμε σε αυτά, καθώς στην προοπτική των εκλογών θα ξεδιπλώνεται η μεγαλύτερη επιχείρηση πολιτικής τρομοκρατίας εδώ και κάμποσα χρόνια, με χρήσιμο εργαλείο τον φασιστικό διπλό πέλεκυ: μια μεριά να απειλεί για αίμα, μια μεριά να προτείνεται ως η λύση στους γόρδιους δεσμούς του μέλλοντος της πατρίδας...