July 16, 2009

SA-506




Τα ιστορικά ορόσημα έχουν τη δική τους ιστορία, άλλα ξεχνιούνται, άλλα αναγνωρίζονται πολύ μετά από το συμβάν που τα ορίζει.

Υπάρχουν και κάποια των οποίων η αποδοχή είναι πανανθρώπινη και για τα οποία μπορεί κανείς να διακινδυνεύσει την πρόβλεψη οτι θα συνεχίσουν να θεωρούνται ως τέτοια κατά τις επόμενες φάσεις του ανθρώπινου πολιτισμού.

Σαν αυτό που θέτει η στιγμή της απώλειας επαφής του Απόλλο 11 με το έδαφος. Πριν από 40 χρόνια. (Εδώ ένα θαυμάσιο χρονικό όλης της γιγάντιας προγραμματισμένης προσπάθειας).

2 comments:

nik-athenian said...

Έλα τώρα βρε μαυροπρόβατε. Αφού δεν πάτησε ποτέ άνθρωπος στο φεγγάρι. Όταν μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη η άκατος του Απόλλων 11, είδαν τις βάσεις των εξωγήινων, έκλασαν μαλλί και γύρισαν πίσω. Γνωστά πράγματα αυτά. :-)

Μαύρο πρόβατο said...

α, γνωρίζετε...

;-)

40 χρόνια οι ίδιες μαλακίες. Αυτό που έγινε όμως φέτος με τη "στρογγυλή" επέτειο ήταν εντελώς αποκαρδιωτικό και ενδεικτικό βαθύτατης κρίσης: όλα ή σχεδόν τα μεγάλα καθεστωτικά ΜΜΕ έδωσαν χώρο στις γελοίες θεωρίες συνωμοσίας. Όπως και νάχει, πρόκειται για μια επικίνδυνη εξάπλωση της ηλιθιότητας...