September 03, 2007

Πολιτικές ανορθογραφίες

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ, πρόεδρος της οποίας είναι ο δικηγόρος και υποψήφιος βουλευτής Αντώνης Βγόντζας και γενικός γραμματέας ο γ.γ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημ. Βερβεσός, καταγγέλλει την απόφαση του Αρείου Πάγου για κάψιμο της υποψηφιότητας της Φώφης (Γεννηματά) με αίολες ερμηνείες του Συντάγματος.
(από τα Νέα 3/9/2007)

Έλεως!!

14 comments:

Unknown said...

Δικηγόροι είπαμε είναι οι κύριοι ή δικολάβοι επαρχιακού ειρηνοδικείου; Εκτός κι αν το Συνταγματικό το πέρασαν με αντιγραφή - ή με «δημοκρατικό 5» λόγω συνδικαλιστικής δράσης...

Anonymous said...

Χεχεχε! Χρειάζεται και σχόλιο;

Τελικά οι πρασινοφρουροί είναι ανθεκτικό είδος. Και τους είχα κατατάξει στα προς εξαφάνιση.

Μαύρο πρόβατο said...

Εκτός τούτων, φίλοι, ήμουν συμμαθητής με το Βερβεσό (ήταν τότε γραμματέας της ΠΑΜΚ του σχολείου - μπουχαχαχα),
και κλαίω τα πνευμόνια των καθηγητών μας που γέμιζαν σκόνη κιμωλία όταν αυτοί μας μάθαιναν τι θα πει έωλο επιχείρημα...

Κατά τα άλλα, τι άλλο να πεις για το "μέγιστο θέμα", εκτός από το να κάνεις πλάκα;

ΥΓ: Καλά μπορεί να φταίει καμμιά γραμματέας, ή ο συντάκτης των "Νέων"...

Κωστής Γκορτζής said...

Τώρα γιατί εγώ νιώθω ένα ...κάψιμο;;;

Σύντροφε, καλά ο αμελής συμμαθητής σου αλλά ο έτερος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας (Παπαδημητρίου) συνταγματολόγος που αποφαίνεται ότι ο Άρειος Πάγος δεν έχει αρμοδιότητα να κρίνει αλλά μόνο το Εκλογοδικείο, δεν πήρε το μάθημα της Κοινής Λογικής στο Πανεπιστήμιο;
Γιατί ρε γαμώ το, ρε Παπαδημητρίου, στέλνουν τις λίστες στον Άρειο Πάγο πριν τις εκλογές; Για να έχουν κάτι να διαβάζουν οι μεγαλοδικαστές στη χέστρα;

άσκεπος said...

Κι ενώ αυτό το ζήτημα συνεχίζει να προκαλεί αύθονο γέλιο, ενδιαφέρουσα κινητικότητα παρατηρείται στις ελίτ. Τα υποσχεθέντα της κυβέρνησης για νέες εκποιήσεις δημόσιας περιουσίας, φαίνεται να είναι αρκετά δελεαστικά για τα διεθνή τραστ. Προηγείται, λοιπόν η ΝΔ όχι τόσο στις δημοσκοπήσεις, όσο στον πλειστηριασμό του δημόσιου πλούτου.

σχολιαστής said...

Οι Πασόκοι κάνουν ότι μπορούν για να ξαναβγεί ο Κωστάκης.

Αλλά μεταξύ μας , καλά κουμάσια είναι στον ΑΠ. Δεν είδατε πως έκοψαν σαν πράσο το ΔΥΚΚΙ, απο τα ψηφοδέλτια του ΣΥΝ. Οπως με γενναιότητα είπε και η Παπαρήγα, ήταν μια απαράδεκτη παρέμβαση στη λειτουργία των κομμάτων.

Anonymous said...

Για τα θέματα αυτά (ποιοί μπορούν να συμμετέχουν στις εκλογές και ποιοί όχι) το Σύνταγμα και οι εκλογικοί νόμοι προβλέπουν ΧΟΝΤΡΕΣ μαλακίες. Πχ, απαγορεύεται η Φώφη, αλλά επιτρέπεται ο Ρουσόπουλος! Απαγορεύεται να είναι υποψήφιος ο οποιοδήποτε εκπαιδευτικός (θα επηρεάσει το φρόνημα!) αν δεν παραιτηθεί (και χάσει το μισθό του για ένα μήνα) και επιτρέπεται κάθε υποψήφιος στη Β' Αθήνας να ξοδεύει ΝΟΜΙΜΑ 135.000 ευρώ!

Ρε ούστ!

Νίκος Σαραντάκος said...

Μαύρε, αν κατάλαβα καλά σε ενόχλησε
η ορθογραφία "αίολος", όμως δεν είναι πατέντα του Βγόντζα και του Βερβεσού αλλά του Λεξικού Μπαμπινιώτη. Βέβαια, είναι λάθος.
Υπόσχομαι να γράψω εν καιρώ αναλυτικότερα.

νσ

Μαύρο πρόβατο said...

Ευχαριστώ πολύ Νίκο,

βέβαια αυτό μου έδωσε το πρόσχημα να γράψω εξυπναδίστικα, αυτό που με ενόχλησε πραγματικά στην ιστορία.
Τελικά, από μόνο του το θέμα έχει ενδιαφέρον - περιμένω να διαβάσω τα δικά σου γι αυτό!

Μιχάλης Καραβόξυλος said...

Η Φώφη, βουτηγμένη στην διαφθορά μέχρι το κόκκαλο, ειδ άλλως πώς θα στεκότανε στο σύγχρονο και παρόν πολιτικό σύστημα, ουρλιάζει το δικαιωμά της να είναι υποψήφια. Είναι η Ατζολίνα Τζολί του Πασόκ, ερωτικό πρότυπο. Είναι αυτή μία εκδοχή ενός ελληνικού μαζοχισμού, με την Φώφη σε θέση κυριάρχου, με λαστιχα και μαστίγια, να δέρνει και να κάνει έρωτα.

Μαύρο πρόβατο said...

@κορακοφύλαξ: από τα λεγόμενά σας συνάγω μια αφελή αντίληψη περί διαφθοράς, εξ'ού και η αντίστοιχα αφελής απάντηση: αν έχετε στοιχεία οτι η Φ.Γεννηματά είναι διαφθαρμένη, στον εισαγγελέα. Αν έχετε πειστήρια οτι είναι το σύστημα που είναι διαφθαρμένο, στον αγώνα για να ανατραπεί.

Σε κάθε περίπτωση, οι προ(σ)βολές είναι πολιτικά ανώδυνες γι αυτό που υποτίθεται καταγγέλλουν, κι επικίνδυνες να φέρουν μια χειρότερη έκδοσή των...

Μιχάλης Καραβόξυλος said...

@Μαύρο Πρόβατο
έχετε την αφελή αντίληψη ότι η γενικευμένη διαφθορά του πολιτικού συστήματος αντμετωπίζεται με τους εισαγγελείς; Και τα μεν διαφθαρμένα πρόσωπα αντιμετωπίζονται εισαγγελικώς η δε γενκευμένη διαφθορά, «εφ όσον υπάρχουν πειστήρια», με τους αγώνες; Σας εκτιμώ, γράφετε με ακρίβεια, οι αναλύσεις σας είναι εύστοχες και αφελής δεν είστε.

Τέλος πάντων, η διαφθορά είναι απαραίτητη και αναγκαστική στο παρόν πολιτικό σύστημα, είναι δομική υποχρέωση του πολιτικού προσωπικού και αναφέρεται σε δημάρχους, νομάρχες και υπερνομάρχες, υπουργούς και πρωθυπουργούς. Δεν είναι καταγγελία, είναι διαπίστωση και μάλιστα βεβαία.

Μαύρο πρόβατο said...

τώρα συμφωνούμε 100% :-)

Anonymous said...

Έχουμε τραγική κυβέρνηση και γελοία αξιωματική αντιπολίτευση(ελέω Φώφης και Βούλας).

Για τη Φώφη ας της μάθει κάποιος ανάγνωση(η γραφή αργότερα είναι ποιο δύσκολη).
Να διαβάζει το Σύνταγμα που λέει πεντακάθαρα ότι δεν μπορει ο νομάρχης να είναι υποψήφιος βουλευτής.

Όσο για την άλλη.. τι ναπούμε.
Ηττοπαθης. Μια φορά ο Θεός κοιμήθηκε, οι συναθλήτριες της γλύστρησαν και πήρε μετάλλιο.Και αντί να υπερασπιστεί το μετάλλιό της αυτή "έστριψε αλλα γαλλικά". Απλά ..άλλαξε άθλημα!

Σε αυτό φταίνε και αυτοί που την πρότειναν στο ΠΑΣΟΚ. Και ήθελε και την 4η θέση(εκλόγιμη) στο Επικρατείας. Σαν να λέει έμμεσα ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα ξεπεράσει το 36%(το σχόλιο απτην Ημερησία του Σ.Κ. του ομίλου Μπόμπολα)

Τελικά η Πατουλίδου δεν έπεσε και πολύ έξω σε σχέση με το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ!

Άσπρος Λύκος