September 06, 2016

Κλαυσίγελως

Εν τῳ μεταξύ, στις ΗΠΑ έκλεισε μια μεγάλη reverse auction of spectrum  με σκοπό να παραδοθεί φάσμα από τηλεοπτικούς εκπομπούς στις κινητές τηλεπικοινωνίες που έχουν γεμίσει σμαρτφονς που ζητάνε περισκόπ, γιουριούμπ και άλλα ευροζωνοβόρα. Η auction μάζεψε πάνω από 86 ΔΙΣ δολλάρια και πολλοί ανησυχούν οτι πάνω από 70, το ποσό είναι υπερβολικά μεγάλο για την ισορροπία της αγοράς...

-Ο Ποτάμης κατηγορεί την κυβέρνηση οτι «στήνει λοταρία», όταν η... λοταρία είναι απόλυτα καθιερωμένη πρακτική εκχώρησης φάσματος στην ανεπτυγμένη καπιταλιστική οικονομία.
-Η ΝΔ τη μια λέει οτι οι άδειες θα έπρεπε να ήταν περισσότερες, την άλλη οτι οι διεκδικητές θα έπρεπε να είναι λιγότεροι (να εφαρμοστούν και μη οικονομικά κριτήρια για τη δυνατότητα υποψηφιότητας), την τρίτη οτι τα λεφτά που μαζεύτηκαν είναι υπερβολικά πολλά (246 εκ για μια πίττα 200 δις), την τέταρτη οτι θα επέμβει το σεβαστό συμβούλιο της επικρατείας (που είναι παλαβό όμως όταν αποφασίζει για αναδρομικές ακυρώσεις μειώσεων συντάξεων) ενώ το Ποτάμι πολλαπλασιάζει την πίττα επί τη δεκαετή διάρκεια της άδειας και βρίσκει το τίμημα λίγο.
-Ο Βενιζέλος συσκευάζει τα παραπάνω της ΝΔ με δικά του λόγια και συνταγματικές παραπομπές (παρουσιάζοντας στο κοινό, έχει πλάκα αυτό, και το επιχείρημα στο οποίο μπορεί να στηριχθεί η απόρριψη των προσφυγών στη Δικαιοσύνη, αυτό της «εκτάκτου ανάγκης»).
-Ο Σύριζα που δεν έχει εξαρτήσεις άλλες από τους αμερικάνους και την ΕΕ, καμαρώνει που θα παραδώσει ποσό που έχει μια σχέση με αυτό που είχε κάποτε υποσχεθεί στους δανειστές, από ραδιοτηλεοπτικές άδειες.
-Οι μενουμευρώπηδες καμαρώνουν τον ποκερίστα Αλαφούζο (δια του παίκτη Κιμπουρόπουλου) και τον λευκό άρχοντα Μαρινάκη, οι συριζόπληκτοι καμαρώνουν που δε θα ξαναδούν Πρετεντέρη και Τρέμη.
-Ο Κοντομηνάς καταγγέλλει το Σαββίδη οτι κατέβηκε στη δημοπρασία για να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα, και τον παρέσυρε να υπερθεματίσει στα bids ώστε να ψοφήσει ο Σαββίδης
- Ο Βαρδινογιάννης που κατέβηκε με δύο σχήματα βροντοφωνάζει οτι ώς 20 εκ είναι λογικό, παραπάνω δεν πάει γιατί τα δικά του τα λεφτά «είναι δουλεμένα».
-Το θἐμα απασχολεί αποκλειστικά τα μέσα ενημέρωσης εδώ και 2 βδομάδες. Πριν, απασχολούσε στον ίδιο βαθμό αν ο Σταθάκης βρισκόταν στο ταχύπλοο.

Αυτός λοιπόν είναι ο δρόμος του καπιταλιστικού εκσυγχρονισμού για την Ελλάδα. Αυτή είναι η κυβέρνηση που εκτελεί με μπρίο τα συμφωνηθέντα - ετοιμάζεται για την εξαέρωση των εργασιακών σχέσεων. Αυτή είναι η αντιπολίτευση, που πρέπει ν᾽ανεβάζει κάποιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα, αφού για τα βασικά έχει απόλυτη ομόνοια και συστράτευση με την κυβέρνηση. Έτσι θα πηγαίνει. Εσύ πόση περισσότερη ηλιθιότητα θ᾽αντέξεις;



ΥΓ: Έχεις διαφορές; Φέρτες κι αυτές μαζί, στην κοινή πορεία προς τη μόνη δυνατή διέξοδο.