November 16, 2015

Τα μέτρα

Πολυποίκιλη ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος. Οργανωτικά μέτρα, θεσμικές αλλαγές, εκσυγχρονισμός της υλικοτεχνικής οικοδομής, προσλήψεις σε στρατό, αστυνομία, υπηρεσίες πληροφοριών, τελωνεία.
Οι αλλαγές θα φτάσουν ώς τη συνταγματική αναθεώρηση, και θα προβλέπουν για παράδειγμα τη δυνατότητα στέρησης της γαλλικής εθνικότητας σε αναμεμιγμένους με τρομοκρατία πολλαπλής υπηκοότητας.
Δεν προτίθεμαι εδώ να αναπτύξω οποιαδήποτε αντίρρηση από τη σκοπιά της εναντίωσης στη συρρίκνωση των αστικών ελευθεριών.
Μένω όμως με το στόμα ανοιχτό, όταν ακούω οτι θα «καταστρέψουμε το Νταες» (με την κινητοποίηση της «διεθνούς κοινότητας» κτλ κτλ) χωρίς συμμαχία ούτε συνεργασία με τη νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας, ούτε καν του Ιράκ. 
Σημειώνω οτι ο πρόεδρος δεν ξεστόμισε λέξη για το πώς οι ενέργειες ανατροπής της Συριακής κυβέρνησης στις οποίες το γαλλικό κράτος πρωτοστάτησε, με αφειδή εξοπλισμό κάθε είδους ισλαμιστών, τυχοδιωκτών και αποβρασμάτων, παρέσχαν τους όρους βιωσιμότητας του ισλαμικού χαλιφάτου.
Μερικά λοιπόν από αυτά που ανακοινώθηκαν, όσα αφορούν την επικράτεια, μπορούμε να υποθέσουμε οτι θα γίνουν ώς ανακοινώθηκαν. Για τα άλλα όμως, στη Μέση Ανατολή, το ερώτημα εξακολουθεί να παραμένει και μετά τον λόγο (που μόλις τελείωσε) στο Συνέδριο: τι μας ετοιμάζουν;

- Ο κορυφαίος (και διάσημος όμηρος των ισλαμιστών) Georges Malbrunot:
Αναφέρεται στο παρακάτω


ΥΓ: Ωχ 

No comments: