November 14, 2015

Η γραμμή και το νήμα

Η γραμμή διακινείται ήδη μέρες πριν από τις δολοφονικές επιθέσεις: Άσσαντ και Νταες είναι ένα και το αυτό, λέει ο Μπερνάρ Ανρύ Λεβύ. Το ένα μέρος θρέφει το άλλο (οι Ρώσοι είναι εικονική πραγματικότητα). Επαναλαμβάνεται ώρες μετά από αυτές, από κατάλληλα επιλεγμένους ειδικούς ισλαμολόγους: διαλέξαν τη Γαλλία, λέει, γιατί είναι η μόνη που πολεμάει τον Άσσαντ και το Ισλαμικό κράτος (μήπως οι δυό τους έκαναν μαζί την επιχείρηση; Και στο ρώσικο επιβατικό, ποιός έβαλε τη βόμβα; Ξέρετε κάτι και δεν μας το λέτε;)
Από κοντά και ο Κέρρυ να δηλώνει οτι όχι, δεν ήταν οι δυτικοί που ήραν το εμπάργκο στο συριακό πετρέλαιο για να χρηματοδοτούνται τα τζιχαντιστικά σκυλιά, αλλά είναι ο Άσσαντ που τους το αγοράζει...

-Καθώς περνάει ο χρόνος του πρώτου σοκ, ο αληθινός τρόμος αρχίζει να εγκαθίσταται: τι μας ετοιμάζουν οι αλήτες; 

1 comment:

Μαύρο πρόβατο said...

Προς το παρόν, ανακοινώνεται συμφωνία Ομπάμα-Πούτιν για το συριακό.
Δεν είναι σαφές τι σημαίνει αυτό για τον Άσσαντ. Αλλά στο βαθμό που αυτός ελέγχει το στρατό, δεν μπορεί να είναι εκτός. Το όλον μυρίζει εύθραυστο συμβιβασμό, με το θέμα της ανατροπής της νόμιμης συριακής κυβέρνησης να περνάει σε προσωρινή ανακωχή.
Αν είναι έτσι, θα επακολουθήσει ακόμα μεγαλύτερη κινητικότητα στη μοιρασιά της περιοχής - με μεγάλο ερωτηματικό την στάση της τουρκικής α.τ.