May 30, 2011

(Πάρτε) Θέσεις τον Ιούνη...

Όταν (ξαναματα-)έγραφα εδώ, πριν από 43 μέρες, οτι
[στο ερώτημα] "πείτε μας, τι να κάναμε". [...] μόνο μιαν απάντηση υπάρχει, αυτή που έχει γραφτεί και εδώ, από το 2009 κιόλας: "να φύγετε και ν'αφήσετε και τα κλειδιά, εσείς και οι εντολοδόχοι σας. Θ'αφήσετε μια χώρα σε ερείπια. Θα ματώσουμε για να την ανα-στήσουμε. Άμα εμείς, ο εργαζόμενος λαός, πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας, μπροστά στο σκοπό να ζήσουμε με ελευθερία και δικαιοσύνη, αυτεξούσιοι, θα δεχτούμε και θα κάνουμε πολλές θυσίες. Όλες, ακόμα και όσες έχουν την ίδια απόλυτη τιμή, θα έχουν αντίθετο πρόσημο, από αυτό που τους δίνετε εσείς, δηλαδή το πώς θα διαιωνιστεί η κυριαρχία σας, ώστε να επαναληφθεί, με ασύγκριτα χειρότερους όρους, μια ίδια μελλοντική κρίση, εφόσον αυτός είναι ο μοναδικός γνωστός τρόπος με τον οποίον υπάρχει η κυριαρχία αυτή."

...δεν είχα την παραμικρή ιδέα για την ταχύτητα με την οποία αυτή η απάντηση μπορεί να κερδίζει το λαό. Το ζήτημα όμως δεν είναι οι αυτοπαραπομπές, αλλά οτι πλέον, απαιτείται να πάμε παρακάτω, και γρήγορα. Η δύναμη, η δυναμική, και το πολυδύναμον της κατάστασης βγάζουν μάτι...

May 26, 2011

Ο Καραμάνος για την πλατεία Συντάγματος

...όχι ο Χρήστος της ΚΟΕ, αλλά ο αγνός Μιχαήλ της "Σιαγών"-ος στο B.I.O.S. και Πολιτεία:



(η τελική παρέμβαση στο 03:32'. Απολαύστε όλη την ταινία, όσοι δεν την έχετε δει - αξίζει!)

Το μανιφέστο αναφοράς
UPDATE 28/5 Μπαίνει κι ένα νέο ζήτημα: μιλάμε για την άνω ή την κάτω πλατεία Συντάγματος;...

May 22, 2011

Lafontaine y la Puerta del Sol

...όχι ο Όσκαρ, αλλά ο σοφός πρόγονος Ιωάννης!
(πρόχειρη μετάφραση ΜΠ - χάνονται και οι ομοιοκαταληξίες...)

Ο σκύλος που αφήνει τη λεία του για μια σκιά

Ο καθείς πλανάται εδωχάμου,
Βλέπουμε πίσω από τις σκιές να τρέχουν
Τόσοι παλαβοί,  ούτε πόσοι είναι
 Δεν μπορούμε να μετρήσουμε, τις περισσότερες φορές
Στο σκυλί του Αισώπου πρέπει να τους παραπέμψουμε[1].
 Εκείνο το σκυλί, βλέποντας τη λεία του στα νερά να καθρεφτίζεται,
Την παράτησε για την εικόνα, και κόντεψε να πνιγεί·
Μεμιάς το ποτάμι ταράχθηκε.
Μόλις που πρόφτασε να βγει στην όχθη,
Και δεν κράταγε πια ούτε σκιά, ούτε κρέας.



Le Chien qui lâche sa proie pour l'ombre (fable 17, Livre VI)
Chacun se trompe ici-bas.
On voit courir après l'ombre
Tant de fous, qu'on n'en sait pas
La plupart du temps le nombre.
Au Chien dont parle Esope il faut les renvoyer.
Ce Chien, voyant sa proie en l'eau représentée,
La quitta pour l'image, et pensa se noyer ;
La rivière devint tout d'un coup agitée.
A toute peine il regagna les bords,
Et n'eut ni l'ombre ni le corps.

[1] Κρέας ἁρπάσας τις κύων, παρ' αὐτὴν διῄει τὴν ὄχθην τινὸς ποταμοῦ καὶ θεωρῶν τὴν σκιὰν διπλασίαν τοῖς νάμασιν, ὃ μὲν εἶχεν, ἀφῆκεν: πειρώμενος δὲ λαβεῖν τὸ μεῖζον, συνδιαμαρτάνει μετὰ τοῦ μετρίου τοῦ πλείονος

Τι δηλοί ο μύθος;  Μήπως οτι όποιος λησμονεί το ψαχνό που με κόπο αποσπάται, για να ξερογλύφεται για την ευκαιρία που μόνο βλέπει σε μια φευγαλέα μεγεθυμένη εικόνα του, κινδυνεύει να πνιγεί από το φορέα της εικόνας;

(Με αφορμή τη σχετική κουβέντα εδώ)

May 16, 2011

Μην ξεχνιόμαστε

...καλοί και κακοί, μάστορες και καλφάδες του συστήματος, είστε όλοι αναλώσιμοι.


Οι κατηγορίες


Η (κατά τις θεωρίες του Μπουρντιέ) βαθεία φωνή του κατεστημένου, δια στόματος Μπερνάρ Ντεμπρέ, εκφωνεί  την εξής επι(γ)ραμματική ετυμηγορία (πρόχειρη μετάφραση ΜΠ):

[Κ. Στρως Καν] ήσαστε γενικός διευθυντής του ΔΝΤ. [Κατείχατε] μια θεμελιώδη θέση για τη σημερινή κατάσταση του βρισκόμενου σε οικονομική κρίση κόσμου.

Φερόσαστε υποψήφιος για την προεδρεία της γαλλικής Δημοκρατίας και οι δημοσκοπήσεις σας έφερναν στην πρωτιά.

 Αλλά ήδη εδώ και κάποιον καιρό, η συμπεριφορά σας ως προς το χρήμα προκαλούσε τη δυσφορία στον κόσμο: ρυάντ [σεράγια] στο Μαρόκο, παρισινά διαμερίσματα στις πιό σικ γειτονιές: αυτή η "λουσάτη" συμπεριφορά αμαύρωνε την εικόνα σας.

Ήταν σε πολλούς γνωστό οτι επιδεικνύατε αχαλίνωτη/ανεξέλεγκτη σεξουαλική συμπεριφορά, στη Γαλλία, στο Βέλγιο. Καθώς τα περιστατικά ήταν γνωστά, οι συμμέτοχοι σε τέτοια "φίνου γούστου" παιχνίδια καυχιόνταν για τη συμμετοχή τους, όμως η Γαλλία είναι ανεκτική, υπερβολικά ανεκτική. Πολλοί από τους φίλους σας σας είχαν πει, απ'ὀ,τι φαίνεται, οτι έπρεπε να ηρεμήσετε και ορισμένοι νομίζανε οτι είχατε τελικά κατανοήσει. Μια "προειδοποιητική βολή" στις ΗΠΑ σας είχε σχεδόν οδηγήσει στον αποκλεισμό, ακόμη κι αν η σύζυγός σας σας είχε συγχωρήσει για να συγκινηθεί το πόπολο.

Και να τώρα που συλληφθήκατε στις ΗΠΑ για σεξουαλική κακοποίηση - η ντροπή. Γνωρίζατε οτι η Γαλλία ήταν ανεκτική και, αδίκως, άφηνε την ιδιωτική ζωή εκτός πολιτικής. Ο Μιτεράν και οι δύο του σύζυγοι, η διπλή του ζωή το καταμαρτυρά αυτό. Αν και το κράτος πλήρωσε πολλά για την παράνομη οικογένεια για 14 ολόκληρα χρόνια, με χιλιάδες ευρώ που ξοδεύτηκαν για τη στέγαση και τη διατροφή της.

Το παρακάνατε όμως, ταπεινώσατε τη Γαλλία. Τη γελοιοποιήσατε.

Οι σοσιαλιστές που σας εμπιστεύονταν πρέπει να είναι κόκκινοι από ντροπή και οργή.
Θα καταδικαστείτε ίσως σε ποινή φυλάκισης. Μπράβο! Ίσως θα πρέπει να πληρώσετε εγγύηση, χρήματα έχετε αρκετά.

Όταν θα βγείτε από τη φυλακή, εξαφανιστείτε στο ρυάντ [σεράι] σας, μην επιχειρήσετε να δικαιολογηθείτε, μην πείτε τίποτα. Ήσαστε μια κάλπικη αξία, ένας σεξομανής, ένος διανοητικός απατεώνας. Σπιλώσατε τη χώρα σας.

Αυτό που σας εύχοναι τώρα είναι να υποβληθειτε σε θεραπεία, υπάρχουν φάρμακα για τους αυτουργούς σεξουαλικών εγκλημάτων.

Ντρέπομαι γιατί τα καμώματά σας γεννούν ξανά τον κίνδυνο να δυναμώσει η φωνή των άκρων.

Εξαφανιστείτε και γρήγορα.


UPDATE: Προς το παρόν Στο εξής και μέχρι νεωτέρας, διαμένει σε ένα από τα καταστήματα της νήσου Ρίκερς στους 65 δρόμους λένε, Μπρόντγουεη 71 Τραϊμπίκα, Φραγκλίνου 153 με εγγύηση 1 εκ. μετρητά συν 5 εκ. ακίνητο, καμμιά κατοστάρα το μήνα σεκιούριτυ, και μπρασελέ...

May 13, 2011

test

test (υπάρχει ένα πρόβλημα με το μπλόγκερ - "εξαφάνισε" το τελευταίο μπιλιέτο της 11/5)

May 03, 2011

Χρέος τύπου Β

Υπήρξαν και  υπάρχουν άνθρωποι δικοί μας στους οποίους πραγματικά χρωστάμε όλοι, τα σημαντικότερα. Είναι αυτοί που δεν θα περάσουν ποτέ να μας ζητήσουν τίποτα από τα χρωστούμενα...

Διεκδικούν και λαβαίνουν μόνο τη μνήμη μας.



Α. Β. Βέγγος, 29/5/1927 - 3/5/2011