January 10, 2007

Άρθρο 16 και λοιπές αναδιαρθρώσεις

9 comments:

άσκεπος said...

Κι εγώ είπα ότι έκατσες κι έγραψες εκείνο το πολυϋποσχόμενο άρθρο... Άντε να ξεφεύγουμε λίγο και από την ενδοσκόπηση!

rockerblogger said...

Σύντροφε για το άρθρο 16 κάτι έχει πάρει τ'αυτί μου, αλλά τα feed που με έχεις βάλει τι είναι;!
Υποψιάζομαι είναι κάτι που σε ενημερώνει αμέσως αν κάποιο μπλογκ έχει ανεβάσει καινούργιο ποστ ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.
Αν είναι έτσι θέλω κι εγώ!
Λέγε λοιπόν!

Кроткая said...

εξαίρετα. διαφωτιστικότατο.

Μαύρο πρόβατο said...

-Πάνο, εννοείς το ποστ του άπατρι;
Δύο ψιλοάσχετα, αλλά πιπεράτα:

1) Το ασυνάρτητο του λόγου του Γιωργάκη, είναι θρυλικό (ρίχτε μια ματιά εδώ κι εδώ - αλλά αν αφήσετε σχόλιο δε θα απαντηθεί, γιατί κανείς δεν τα παρακολουθεί πλέον. Για μια εξήγηση του φαινομένου, εδώ)
Αλλά αν δείτε την συνέντευξή του του περί παιδείας στο "Βήμα" δε θα διαπιστώσετε ούτε ένα γλωσσικό λάθος, κανέναν σολοικισμό, καμμία ασυνταξία! Μάλλον τις απαντήσεις του τις ματάγραψε άνθρωπος που γνωρίζει ελληνικά. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

2) Ωραία η χακιά στο σάιτ του Υπουργείου; Να πιθανολογήσω οτι θ'ακολουθήσουν κι άλλες; ;-)))

Anonymous said...

Τον Άπατρι εννοώ. Πάω να δω του ΓΑΠ, αν και νομίζω οτι τα έχω δει στο παρελθόν...

Anonymous said...

χαχαχα...

Το κομμάτι της κ. Μακρή, είχε σλολιασθεί ενδελεχώς στην καλύβα:

Right here!

σχολιαστής said...

Θα είχε ενδιαφέρον να μελετήσουμε συνεντεύξεις και άρθρα του στα αγγλικά. Να δούμε αν έχει και κει το ίδιο χάλι ή απλώς αντιμετωπίζει τα ελληνικά ως δεύτερη γλώσσα.

Δηλ. το βασικό ερώτηνα είναι, αν παρουσιάζει αυτό το χάλι επειδή δεν του κοβει ή λόγω αδυναμίας στα Ελληνικά.

Κωστής Γκορτζής said...

At 1/3/06 6:04 PM, Ημίαιμος-Imiaimos said…

Μαύρε Πρόβατε, (ξανα)υποκλίνομαι.
Χρειάζεται κανείς πολύ περισσότερο από κουράγιο για την απλή ανάγνωση και μόνο των λόγων του Γιωργάκη (από τότε που απέλυσε τον καλό λογογράφο...).
Χρειάζεται ΥΠΟΜΟΝΗ και ΠΡΑΟΤΗΤΑ, προσόντα του καλού ψαρά, που, όπως φαίνεται, τα διαθέτεις.
προτείνω να γράψεις το βιβλίο ΓΕΩΡΓΙΣΜΟΙ (κατά το ΜΠΟΥΣΙΣΜΟΙ που έσπασε Ταμεία)!
Να ΄σαι καλά να σε χαιρόμαστε με τέτοια κείμενα!

Μαύρο πρόβατο said...

Καλημερα σε όλους,
αυτές τις μέρες δυστυχώς το πολύ πολύ που προφταίνω να κάνω είναι ν'αφήνω κανένα σχόλιο της συμφοράς... μας έχει φάει η δουλειά! ;-)
Φίλτατοι:
-σχολιαστά, κάποιος που προσωπικά γνωρίζει το Γιωργάκη μου έλεγε οτι ξέρει σουηδικά άπταιστα (δεν είναι πλάκα). Δυστυχώς όμως ο ίδιος δεν γνωρίζει σουηδικά για να το ελέγξει...
Εμένα τώρα οι θεμελιώδεις διαφωνίες μου με το ΠΑΣΟΚ είναι πολιτικές και συνεπώς σχετικά ανεξάρτητες από το αν την πολιτική του κόμματος αυτού την εκφέρει ο (άριστος χειριστής του λόγου) Βενιζέλος, ή ο Γιωργάκης. Ως θέμα όμως που αφορά τους συμπαθώντες και τα μέλη του κόμματος, οι γλωσσικές competences του ηγέτη έχουν τεράστια σπουδαιότητα! Η εμφανής γλωσσική "επιμέλεια" της συνέντευξης στο Βήμα πάλι, με σπείριασε για το μάρκετιγκ που υπονοεί...

-ημίαιμε, παρακολουθώ με πολύ πολύ ενδια΄φερον όσα αναπτύσσεις στο μπλογκ σου περί θητείας. Θα σχολιάσω κι εγώ εν καιρώ.

-Εν τω μεταξύ, περιμένουν:
α) το β' μέρος περί κοινοχρήστων και cooperative games :-)
β) μια ψιλοανάλυση των παρεπόμενων μιας μεγάλης συμφωνίας συνεργασίας Microsoft-INRIA (το INRIA είναι ένα γαλλικό ερευνητικό κέντρο πληροφορικής - από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης. Η στρατηγική συμφωνία του με την εταιρία του Μπιλ Γκέητς αποτελεί ένα πλήγμα στις δυνάμεις που αντιτίθενται στην πατεντοποίηση του λογισμικού στην Ευρώπη. Αλλά τίθενται κι άλλα ζητήματα)
γ) νέα για την υπόθεση Λιτβινένκο. Όσα σχετικά διέρρευσαν, κυρίως στον ιταλικό Τύπο, μετά τη σύλληψη Σκαραμέλα δε σχολιάστηκαν σε κανένα μέσο από όσα υπήρξαν λαλίστατα λίγες βδομάδες πριν, όπου "φωτογράφιζαν" τον Πούτιν ως αυτουργό της δολοφονίας.
δ) η κρίση της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ευρώπη, οι πολιτικές διακηρύξεις του κεφάλαιου, η πολιτική πρακτική των κυβερνήσεων, τα σημεία σύγκρουσης με τις κοινότητες παραγωγής γνώσης και την υπόλοιπη κοινωνία, και οι προοπτικές. Ιδιαιτερότητες και κοινά σημεία της κατάστασης στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες (εστιασμένο "κλαδικά" σε όσα αφορούν στις θετικές επιστήμες και "γεωγραφικά" στη σχετική γαλλική εμπειρία).
ε) αφροσύνης συνέχεια: η νέα πολεμική στρατηγική των ΉΠΑ στον περσικό ή γιατί ο μόνος τρόπος να επικρατήσει η ειρήνη είναι η πολιτική ήττα των αμερικανών και των συμμάχων τους, ενώ είναι μάταια η εναπόθεση ελπίδων στη σόφρωνα μερίδα του κατεστημένου της "αυτοκρατορίας"...