December 11, 2006

Οι καλοί φασίστες είναι αδίστακτοι


Μια από τις αφίσες της προεκλογικής εκστρατείας του Λεπέν.

13 comments:

Κωστής Γκορτζής said...

Πολύ εύστοχο το ταυτόχρονο ανέβασμα των δύο ποστ... Τι να πεί κανείς, όμως. Και οι κακοί, επίσης;

Μαύρο πρόβατο said...

Καλησπέρα σύντροφε :-)
Όντως, τι να πεις... Το μεσημέρι σήμερα, η κόρη του Λεπέν έδωσε στη δημοσιότητα 7 βασικές αφίσες της προεκλογικής καμπάνιας του μπαμπά.
Αν και "χοντρόπετσος", ομολογώ οτι σοκαρίστηκα από το θράσος αυτών που θεωρούν οτι όλα τα κακά που έχουν βρει τη Γαλλία, οφείλονται στους άθλιους άραβες και μαύρους που μπαίνουν λαθραία στη χώρα/και τρώνε τις δουλειές από τους Γάλλους/και τεμπελιάζουν/και απομυζούν την κοινωνική πρόνοια/και κάνουν παιδιά σαν τα κουνέλια/και προπαγανδίζουν διαβολικές θρησκείες αλλοφύλων (σαν το Ισλάμ).

Τώρα, νάσου η μαυρούλα (ο λαός λοιπόν, αυτόχθονες και μετανάστες) και το "κομμουνιστικό" : δεξιά κι αριστερά απέτυχαν (αληθές), ψηφίστε (ποιόν;;;!!!) εμάς!

Πριν από λίγες βδομάδες, μια φριχτή πράξη βίας συνέβη στα προάστια της Μασσαλίας: κάτι αλητόπαιδα σταμάτησαν ένα λεωφορείο, κατέβασαν τον οδηγό κι έριξαν μέσα ένα μολότοφ. Μια μικρή σενεγαλέζα φοιτήτρια που ήταν η μοναδική επι΄βάτις, δεν πρόφτασε να βγει, υπέστη τρομερά εγκαύματα και μόλις πριν από λίγες μέρες διέφυγε τον κίνδυνο, με τρομακτικές όμως παραμορφώσεις...

Σε αυτό το πλαίσιο, φοβάμαι οτι η απύθμενου θράσους δημαγωγία του φασίστα, θα βρει ακόμη μεγαλύτερο κοινό. Αυτό το ανησυχητικό δείχνουν και οι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις...

Κωστής Γκορτζής said...

Η έρημος προχωρά εξαιτίας της ανομβρίας...

Ο φασισμός είναι ευθέως ανάλογος με το έλλειμα δημοκρατίας στις λεγόμενες "δημοκρατικές" κοινωνίες.
Όσο αυτό διευρύνεται τόσο θα αφήνει χώρο για την κόρη του Λεπέν, την εγγονή του Μουσολίνι, στην Τσιτσιολίνα και στον χέρι χέρι με τον Καρατζαφέρη.

Στην ελληνική πραγματικότητα ζούμε ήδη υπό τον φασισμό των ασήμαντων γαλαζοπράσινων κομματοπαραγοντίσκων και πορτοκαλοκόκκινων ψευτοαριστερών που είναι ιδιοκτήτες της μισής Ελλάδας και τα παιδιά τους παίρνουν ντοκτορά στα Αμερικάνικα Πανεπιστήμια.
Γι αυτό και θριαμβεύει το τίποτα...

Anastasia Konstantakatou said...

@ ημίαιμος

έτσι είναι.. μόνο, να χαρείτε αφήστε τα αμερικανικά πανεπιστήμια...

Κωστής Γκορτζής said...

Anastasia, δεν έχω τίποτα εναντίον των Αμερικανικών Πανεπιστημίων και της Αμερικανικής Εκπαίδευσης γενικότερα. Το αντίθετο!
Αυτοί που μετά βδελυγμίας τα αποκηρύσσουν, όμως, είναι οι πρώτοι που τα χρυσοπληρώνουν (αλήθεια πού τα βρίσκουν;). Αυτό λοιδωρώ στο σχόλιο. :)

Κωστής Γκορτζής said...

anastasia, δεν έχω τίποτα εναντίον των Αμερικάνικων Πανεπιστημίων ή της Αμερικάνικης εκπαίδευσης γενικότερα. Του Αμερικανικού Κολλεγίου ANATOLIA είχα την τύχη να είμαι κι εγώ...
Αυτούς που για ιδεολογικούς λόγους τα απορρίπτουν αλλά για προσωπικούς τα χρυσοπληρώνουν λοιδωρώ... :)

Κωστής Γκορτζής said...

Υ.Γ. Προς αποφυγή ...παρεξηγήσεων, οι δικοί μου γονείς δεν διέθεταν την οικονομική άνεση. Επειδή, όμως, η Αμερικανική εκπαίδευση αναγνωρίζει την προσπάθεια των μαθητών και σε ατομικό επίπεδο, έχαιρα -αντί υποτροφίας- γερής έκπτωσης στα δίδακτρα...

Κωστής Γκορτζής said...

Χίλια συγνώμη για το ΜΠΑΧΑΛΟ των σχολίων, ο Blogger Administrator τα έπαιξε σήμερα!!!!

άσκεπος said...

Εγώ πάλι απορώ με την όμορφη κοπελίτσα, πώς δέχτηκε να προπαγανδίσει τέτοιο κόμμα. Φαντάζομαι πως ούτε αυτή γνωρίζει τί πρεσβεύει. Αν και από τέτοια οξύμωρα, γεμάτη παραδείγματα η ιστορία. Τελευταίο είναι και ο αρχηγός του ξενοφοβικού κόμματος της Ολλανδίας.

Άμεσα σχετιζόμενο με τη δημοκρατικότητα των κομμάτων, πάντα μεσογειακών, η κληρονόμησή τους από πατέρα σε παιδί και από παιδί σε εγγόνι. Ενδιαφέρουσες συντυχίες, αν μη τι άλλο. Κληρονομικό δικαίωμα.

Υ.Γ.: Γιατί απαγορεύονται τα ανώνυμα σχόλια, κ. οικοδεσπότη;

Μαύρο πρόβατο said...

Καλησπέρα,
(Έσβησα τα πολλαπλά αντίτυπα του ίδιου σχόλιου του Ημίαιμου).
Σφε εξόριστε, τα έκλεισα πριν από κάτι βδομάδες, μετά από κάποια κρούσματα "σφετερισμού" ταυτότητας.
Θα τα ξαναβάλω μπρος, σύντομα, το πράμα δείχνει να έχει καλμάρει.
Περισσότερα, το βράδυ :-)

Μαύρο πρόβατο said...

Με άσπρα γράμματα:
Εθνικότητα
Αφομοίωση (κυριολεκτικά: εξομοίωση. Όρος κοινωνιολογικός που έχει εγκαταληφθεί ως μονομερής - αντικαταστάθηκε από το acculturation όταν γίνεται λόγος για πολιτισμική ένταξη, και insertion όταν μιλάμε για κοινωνική ένταξη)
Κοινωνικό ασανσέρ (μιλάει από μόνο του... χρησιμοποιείται πολύ συχνά στο δημόσιο διάλογο, υποδηλώνοντας τους κοινωνικούς μηχανισμούς που δίνουν ευκαιρίες κοινωνικής ανόδου)
Κοσμικότητα (κι αυτός κοινά χρησιμοποιούμενος όρος, εννοεί τις αρχές και την πολιτική που διαχωρίζει πλήρως τη θρησκεία από τη δημόσια σφαίρα)

Με κίτρινα γράμματα:
Δεξιά/Αριστερά
Τα σπάσαν όλα!

Σημερινή αναφορά δημοσκόπησης στη Λιμπερασιόν: Λεπέν 17%...

Μαύρο πρόβατο said...

ΥΓ: Εθνικότητα με την έννοια της υπηκοότητας-όχι της ιθαγένειας, που αναφέρεται σπάνια στο διάλογο σε τελείως άλλο κόντεξτ.

Μαύρο πρόβατο said...

Φίλοι, Ημίαιμε και Αναστασία, πέσατε σε... μεγάλο κατήγορο των (καλών) αμερικάνικων πανεπιστήμιων:
ακόμα και στο μπλογκομάγαζο της πλάκας, έχω δύο συνδέσμους που συστήνω ολόθερμα σε όσους θέλουμε να ξεστραβωθούμε (MIT, Princeton - ειδικά τα online μαθήματα του πρώτου, το άλλο είναι για πιό συνάφι).
Βάλτε κι εκείνη την καταπληκτική σελίδα "political theory" που επιμελείται κάποιος σε ένα τέτοιο τρισκατάρατο ίδρυμα, το New School for Social Research...

Αλλά ελπίζω ρε γαμώτο να κάτσω να γράψω τίποτα περί εκπαίδευσης και να τα πούμε με πολύ περισσότερες λεπτομέρειες.